Vehmersalmen metsät tarjosivat haasteita Rykmentin Venloille ja Jusseille

Jukolan- ja Venlojen viestit kisattiin 14. ja 15. kesäkuuta Kuopion Vehmersalmella. Rajamäen Rykmentti oli mukana kisassa kahdeksalla Venla joukkueella ja niin ikää kahdeksalla Jukola joukkueella. Vehmersalmen Rytökylän maastot tarjosivat haasteita niin huippu- kuin kuntosuunnistajillekin.

altApL6y0hvj-6mnd_nXKIt0F2EA-uD_A04FHQ2-_biOQS-Lauantaipäivänä käydyssä Venlojen viestissä Rykmentin ykkösjoukkueen aloitus osuudella juoksi Hanna Raitanen ja kakkosjoukkueessa Annabella Tolonen. He vaihtoivat yhtaikaa, Annabella sijalla 121 ja Hanna 122, noin viisi minuuttia kärjen jäljessä. Annabella kertoi yrittäneensä alussa omaa ratkaisua, mutta ei saanut pidettyä ”päätä kylmänä”, vaan juuri ennen rastia lähti letkan mukaan väärälle hajonnalle.

Kakkososuudella 2-joukkueen Riikka Haltia ei niin ikää saanut pidettyä suoritustaan kasassa, ja vaihtosija painui sijalle 186. Ykkösjoukkueen Sirkku Minkkinen vaihtoi sijalla 105. Kolmannen osuuden Päivi Kulmala kuroi sijoja kiinni konkarin ottein, ja ankkuri Marjo Liikanen pääsi matkaan sijalta 84.

Marjokin oli sortunut väärälle hajonnalle ykkösvälillä ja teki mielestään huonon reitinvalinnan pitkällä rastivälillä. Muutoin Marjo kuvaili Venlojen- viestiä upeaksi kisaksi ja kertoi nauttineensa hyvästä suorituksesta. Ykkösjoukkue saapui maaliin sijalla 55. Joukkueita Venlojen viestissä oli tänä vuonna yli 1200.

Miesten Ykkösjoukkue lähti kovin odotuksin Jukolan yöhön. Aloitusosuuden viestinviejä, Viron maajoukkuesuunnistaja Sander Vaher, keikkui aloitusosuuden ensimmäisillä väliaikarasteilla kärjessä, mutta sija vaihdossa painui 27:nneksi eron kärkeen ollessa kolme ja puoli minuuttia. Tänä vuonna niin sanottu pitkä-yö osuus oli toinen osuus kolmannen sijaan. RR1:n Sami Vähänen jäi tällä osuudella kärjen vauhdista noin neljä minuuttia.  Kolmososuuden Jarno Parkkinen eteni maastossa kärjen vauhtia ja kykeni kuromaan sijoja tuoden kartan 4. osuuden Hannu-Pekka Pukemalle sijalla 17.  Jarno kertoi suunnistussuorituksen sujuneen ilman suurempia virheitä, ja hajontarastien tulleen vastaan kuin ”poimien”. Juoksuvauhti ei aivan tyydyttänyt Jarnoa.

Hannu-Pekka ja seuraavan osuuden Jesse Laukkarinen juoksivat tasaisesti samoilla sijoilla. Viidennen osuuden juossut Jesse teki ykkösrastille minuutin virheen. Tämä Imatran maailmancupsprintin ja -viestin juossut nuorimies kertoi fyysiseen vireen olleen yllättävän hyvä raskaassa maastossa, jaksaneensa juosta hyvin loppumatkan ja tehden kisassa vain pieniä virheitä.

Toiseksi viimeisen osuuden juossut Tuomas Tervo oli jo etukäteen varoitellut joukkuetovereitaan että ei ole aivan takavuosien kunnossa ja joutuikin taipumaan osuudellaan sijalta 14. sijalle 18. Ankkuri Vili Niemi taivalsikin maastossa ensimmäiset seitsemisen kilometriä yksin, kunnes pääsi letkaan. Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkueen sija oli maalissa komean loppukirin jälkeen 16. Loppusija oli ankkurille positiivinen yllätys.

Rajamäen Rykmentin joukkueiden sijat viesteissä olivat seuraavat:

Venlat:
RR1 55.
RR2 163.
RR3 237.
RR4 389.
RR5 838
RR6 982.
RR7 900.
RR8 1123.

Jukola:
RR1 16.
RR2 65.
RR3 107.
RR4 360.
RR5 436.
RR6 802.
RR8 1199.
RR7 kesk.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.