SM-Harjoitusleiri, Joutseno, 9.5-11.5.

Ykkös ryhmän SM keskimatka järjestetään Joutsenossa 24.-25.5. Rykmentin kahdeksan hengen ryhmä tutustui alueen maastoihin viikonloppuleirillä 9.-11.5.

Perjantaina alkuillasta ryhmä saapui Joutsenoon ja vuorossa oli lyhyt tutustumisharjoitus aivan tulevan SM maaston vieressä. Majoittuminen tapahtui vanhalla maatilalla. Tilan isäntänä toimii Pekka Pulkkinen, aktiivinen suunnistusihminen itsekin. Ennen ensimmäistä harjoitusta Pekka nosti tärkeimpiä asioita esiin, kuinka Joutsenoilaisissa maastoissa tulee suunnistaa, mitä havannoida ja mikä on oleellista. Pekka nosti esiin muunmuassa epävarmuuden siedon ja suunnan merkityksen. Ensimmäinen harjoitus osoittikin että Pekan puheet pitivät paikkansa ja aivan tavallinen eteläsuomalaisiin maastoihin totutettu suunnistusajattelu ei täällä toimi, vaan jonkunlaista muokkaamista täytyy tehdä. Treeni saatiin tehtyä juuri ja juuri ennen pimeän tuloa. Majoitukseen päästyämme Niisku, Hanna ja Mira olivat laittaneet saunan päälle ja pöperöt pöytään niin että treenaajien oli mukava tulla valmiiseen pöytään ja aloittaa spekulointi päivän treenistä.

PappilankorpiLauantaina oli vuorossa kahden kovan harjoituksen päivä. Tarkoituksena oli simuloida mahdollisimman tarkasti kahden viikon päässä odottavaa SM keskimatkan kisapäivää. Kymmenen aikoihin oli vuorossa keskimatkan ”karsinta”, joka junnuilla oli reilut kaksi ja vanhemmilla reilut kolme kilometriä pitkä. Harjoitus vedettiin niin kuin kisassa eli kovaa ajoa alusta loppuun kahden minuutin lähtövälillä. Aamupäivän treenin jälkeen mentiin majoitukseen palauttelemaan muutamaksi tunniksi. Iltapäivällä vuorossa oli finaali, jossa vanhemmat juoksivat 4,3km ja nuoremmat kolmen kilometrin radat. Miesten sarjaan kisaan oli saatu mukaan Lynxiläiset Leskisen Aapo ja Mänkärlän Janne sparraamaan Viliä.

Illalla saunomisten ja ruokailuiden jälkeen oli harjoitusten purun aika ja saimmekin palaveriin paikalle tulevan SM kisan ratamestarin ja rykmentti-legendan Reijo ”Reka” Mattisen. Reka kertoi ratamestarin-roolin puitteissa omat vinkkistä kuinka paikallisissa maastoissa tulisi suunnistaa ja mitä huomioida tämän tyyppisissä maastoissa . Oli todella mielenkiintoista kuunnella vanhan mestarin ajatuksia suunnistuksesta.

Sunnuntaina leirin päätösharjoituksessa palattiin takaisin perjantaiseen pappilankorven maastoon. Pidempää lenkkiä haluaville oli vielä tarjolla käyräkarttaharjoitus viereisessä maastossa. Itsestä ainakin tuntui että Joutsenolaisten maastojen metkut oli tarttunut pääkoppaan ja harjoitus sujui leirin treeneistä parhaiten. Kahden viikon päästä palataan takaisin Joutsenoon ja silloin on jo SM-mitalit jaossa.

-Vili

Bookmark the permalink.

Comments are closed.