Pääsiäisleiri 18.-21.4.

Pitkäperjantaina rykmenttiläisten autokomppanja kokoontui Matildan kylään Salossa. Pienen varmistuskaarroksen kautta ensimmäinen treenipaikka löydettiin ja keltapaidat suuntasivat aurinkoisen metsän siimekseen. Treenin jälkeen kartan ja maaston vastaavuudesta käytiin keskustelua ja itse olisin ainakin monin paikoin kaivannut metsässä tulkkia jotta olisin osannut hahmottaa karttaan piirretyt pylpyrät metsässä oleviksi mäiksi. Kunkin käytyä tankkaamassa vatsansa täyteen kevätyönviestiä varten, suunnattiin autojen keulat majapaikkaa kohden. Majapaikka oli kaunis ja sympaattinen vanha ruukkikylä järven rannassa noin kahdeksan minuutin ajomatkan päässä treenipaikalta.

Pian majoittumisen jälkeen oli naisten aika lähteä juoksemaan kevätyönviestiä. Sairastapausten vuoksi kasassa oli vain yksi täysi ja kaksi enemmän tai vähemmän vajaata matkalle lähtevää joukkuetta. Viestikausi avattiin varsin hallituilla suorituksilla ja megapummeilta vältyttiin.

2014-04-18-22.39.46Naisten päästyä takaisin majoitukseen avattiin keittiöön liveseuranta miesten viestin seuraamiseksi samalla herkullista pasta bolognesea nautiskellen. Miehillä lähtöviivalla oli viisi viestijoukkuetta. Viestin seurattavuus ei ollut paras mahdollinen suurten hajontojen pituuserojen takia, mutta selvää oli, että ykkösjoukkue johti viestiä toisen osuuden jälkeen. Ykkösjoukkueen ankkuriosuuden juosseella Miika Suomisella ei ollut suunnistuksellisesti paras päivä. Muutaman ”varmistuskaarroksen” siivittelemänä osuusaikaa voidaan pitää positiivisena näyttönä pitkän yön jaksamisesta. Toimituksen kysellessä mitä metsässä tapahtui, vastaus kuului ”yritätsä kerjää turpaas vai?”. Lopulta joukkueet sijoittuivat sijoile 11, 14, 22 ja 45.

Lankalauantai alkoi aamupuuron jälkeen suunnistuksen merkeissä. Tarjolla oli edellisen päivän tavoin varsinaissuomalaista avokalliomaastoa. Kartta oli jotakuinkin samaa tasoa ensimmäisen treenin kanssa, mutta ainakin allekirjoittanut oli tottunut kartan oikkuihin ja oletetut rastipisteet löytyivät paremmalla menestyksellä, joskin krepit rastipisteillä olisivat olleet suuri plussa epäselvillä kallioalueilla. Jarno kävi edustamassa rykmentin värejä Saaristorasteilla muiden tyytyessä harjoittelemaan. Iltapäivällä moni nautti kauniista rantamaisemista saunalenkin merkeissä.

IMG-20140420-WA0001Sunnuntaina ohjelmassa oli Silja-rastit. Kilpailut sujuivat vaihtelevalla menestyksellä. Monella kilpailun pitkät matkat hyydyttivät jalat sekä ajatuksen juoksun eikä virheiltä täysin vältytty. Päivän parhaista suorituksista vastasivat Jarno ollen toinen miesten pääsarjassa sekä Anna ollen tyttöjen kaksikymmentäsarjan kolmas. Kisojen jälkeen sauna ja palju olivat lämpiminä ja kauniista aurinkoisesta säästä päästiin nauttimaan paljussa pulikoiden. Rohkeimmat kävivät myös heittämässä talviturkin ja kävivät pulahtamassa järvessä.

Maanantaina aamuvirkut Rykmenttiläiset popsivat aamupuurot nassuun ja siivosivat majapaikan lähtöä varten. Viimeinen yhteinen etappi ennen kunkin autokunnan suuntaamista kotikonnuille eripuolille Suomea oli suunnistustreeni Angelniemessä.

Marika

Bookmark the permalink.

Comments are closed.