Kevätleiri Ankkurikellarilla 11. -13.4.2014

Vähälumisen talven johdosta tänä vuonna kevätleireille ei ole lähdetty ulkomaille, vaan eri valmennusryhmien leirit ovat suuntautuneet Varsinais-Suomeen.  Rykmentin nuorten valmennusryhmä leireili viime viikonloppuna Ankkurikellarilla, Halikossa. Ankkurikellarille suuntasi myös neljä aikuistenryhmäläistä. Viikonlopun ohjelmat koostuivat valmiista harjoituspaketeista, sekä osalla kilpailuista. Valmiista harjoituksista oli suunniteltu hyvät kokonaisuudet niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin.

ohjelmaPerjantaina aikuistenryhmäläisten saapuessa paikalla nuoret olivat jo lähdössä ensimmäiseen harjoitukseensa. Heillä oli ohjelmassa väylä- ja käyräsuunnistusta. Nuortenryhmäläiset kuvailivat harjoitusta seuraavasti: Ensimmäinen junnujen harjoitus oli vauhdiltaan rauhallinen ja suurin osa juoksijoista sai käteensä väyläkartan. Väylä oli monipuolinen, eikä päästänyt juoksijoita ainakaan liian helpolla. Osa ryhmästä kuitenkin juoksi ensimmäisen harjoituksen käyräkartalla, jossa oli paljon haasteita”.  Miestenryhmäläisistä edellisistä tarinoista jo tunnettujen Kouvolalaisen liikunnanopettaja Jarno Parkkisen, Turkulaisen upseerin Antti Paasikosken sekä Rykmentin oman Kirkkonummelaistuneen kasvatin Joona Ojapalon saavuttua paikalle oli myös heidän ensimmäisen harjoituksen aika. Ensimmäisenä harjoituksena miehet kävivät juoksemassa suunnistusharjoituksen samassa maastossa missä Rykmentti voitti Halikko-viestin muutama vuosi sitten. Maasto oli mitä mainioin ja jokainen urheilija nautti avokalliomaastosta. Ensimmäinen harjoitus lopeteltiin sopivasti hämärän laskeutuessa.

nuoret-reenaaLauantaina nuorilla oli luvassa kahden suunnistusharjoituksen päivä uimahallikäynnillä maustettuna. Aikuistenryhmäläisistä Joona suunnisti lähikartalla suunnistusvetoja. Perjantai-iltana paikalle saapuneen Sirkku Minkkisen(toim. huom. lempinimet jätetään mainitsematta) lähtiessä samaan harjoitukseen nuorten kanssa. Muiden suunnatessa harjoittelemaan Jarno ja Antti avasivat kotimaisen kilpailukautensa OK Raseborgin kevätkansallisissa.

Iltapäivällä, nuorten ollessa omassa harjoituksessaan sekä uimassa, Joona ja Sirkku kävivät suunnistamassa oman harjoituksensa, Jarnon ja Antin odotellessa pimeää. Nuorten saavuttua uimasta oli päivän valmennusluennon aika. Jarnon johdolla nuoret kävivät läpi päivän kevätkansallisten rataa ja reitinvalintoja. Jokainen nuori pääsi vuorollaan kertomaan mistä hän olisi itse mennyt, jonka jälkeen heidän valintojaan verrattiin Jarnon valintoihin. Luennon aikana keskusteltiin myös suunnistussuoritukseen liittyvistä asioista. Luennon jälkeen pimeä oli laskeutunut, jolloin Jarno ja Antti suuntasivat yö-suunnistamaan. Päällimmäisenä havaintona harjoituksesta jäi keskittymishaasteet itse suunnistukseen, lieneekö päivän kilpailulla ollut vaikutusta asiaan.

nuoretSunnuntaina aikuistenryhmäläiset tekivät pitkän suunnistusharjoituksen joko pareittain tai yksin. Aikuisten tehdessä vajaata kahden tunnin harjoitusta, nuorilla oli ohjelmassa kaksi taitoharjoitusta palautteineen. Harjoitusten ja pakkaamisen jälkeen oli kotimatkan aika.

Näin nuortenleirillä ensimmäistä kertaa vierailtuani täytyy todeta että oli hieno huomata miten hyvin harjoituksen, palaverit, ruokailut jne. oli ohjelmoitu. Aamuisin aamupalapöydässä käytiin läpi tulevan harjoituksen pääkohtia ja haasteita leirin vetäjien johdolla. Sekä harjoitusten välissä keräännyttiin taas yhteen keskustelemaan edellisestä sekä tulevasta harjoituksesta. Toivottavasti myös tulevaisuudessa saadaan järjestettyä harjoitusleirejä yli ryhmärajojen, niiden avulla pystytään jakamaan sitä tietotaitoa mitä esimerkiksi seuran ykkösjoukkueen juoksijoilla on.

Pasa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.