Portugal O’Meetingin 2.kilpailupäivä 2.3.2014

Toinen kisapäivä valkeni sataisena ja sumuisena, joten säärintamalla ei ole mitään uutta kerrottavaa. Keskimatka oli päivän ohjelmassa ja maastona uusi mallisuunnistuksen kaltainen avoin ”kivikartta”. Kilpailua sävytti kohtuulliset noususummat, joista pääsivät kaikki lähdön 1 osallistujat nauttimaan. Suurimpana ylämäkisuunnistajana voidaan poimia sarja N50, joille 2,7km matkalle oli saatu kunnioitettavat 205m nousua. Lähtöön jarrutellessa jyrkkää alamäkeä alas avutui kaikille varmasti mikä on päivän kuvio.

DSC_07641Suurimmat spekulaatiot viimeisen kahden päivän aikana on kerännyt kartta. Suunnistuksen uutena lieveilmiönä luupit valtaavat alaa pääsarjoissa. Ennen tottui ikäsarjoissa luuppien olemassaoloon, mutta todellakin ne ovat tulleet tarpeeseen myös muille sarjoille. Onko laji ajamassa itseä miinaan, kun kartalle kuvataan tai yritetään kuvata kaikki mahdollinen? Ei suunnistajan ominaisuuksissa ennen tarvittu kyvykkyyttä näkötestissä nähdä myös se pienin E-rivi. Olisiko mahdollista käyttää 1:7500 mittakaavaa myös aikuisilla? Suosittelen kurkkaamaan karttaa järjestäjien kisasivuilta, jotta kivien ja kallioiden määrä saa oikeat mittasuhteet ja vertailette Vilin käytettyyn versioon. Jotenkin turhan ruusuisen kuvan kartan hyvyydestä saa netistä ja suurentelemalla vielä selkeämmän. Toiseksi kartan tulostukseen on jäänyt hieman ilmaa laatuun. En lähtisi painatuksella retostelemaan vaan heikkolaatuinen tulostekartta on kyseessä, jos vertaa kotimaisiin tuotteisiin. Jälki on suttuinen ja kartta ei kestä taivuttelua, joten lajin kannalta haastava yhdistelmä. Kisa muuttuu valkoisen alueen suunnistukseksi ihan tilaamatta ja yllättäen, kun painatuksia irtoilee. No, kaikille kartta sama ja parhaat erotellaan akanoista tälläkin painatuksella sekä isolla toiveella ettei kartta kastu kisan aikana. Itse pääasia eli maasto ja radat olivat hienot ja haastavat.

Päivän parhaista suorituksista vastasivat Hanna Raitanen naisten supereliitissä sijoittumalla 20 ja Vili Niemi miesten vastaavassa ollen 27. Hanna kommentoi kisan alun sujuneen suunnitellusti ja malttoi ottaa rauhassa haastavat alueet. Valitettava isompi virhe sattui neljänneksi viimeisellä tiheikössä maksaen useamman minuutin. Vilin suorituksen alkuun sisältyi useampi pieni virhe ja sujuvaa flowta ei saatu toteutumaan. Kaksi minuuttia takaa lähtenyt ruotsalaisravuri Jacob Lööf otti Vilin kiinni ja  kaksikko taivalsi loppumatkan yhdessä, tosin Vili kuittasi Jacobin toiseksi viimeisen rastin virheen. Vili tokaisi vauhdin olleen maltillista Jacobilla, mutta rastit otettiin sujuvasti. Olisko meille kaikille hyvä ohjenuora huomiseksi? Kyllä..

Sairastuvalla karmit pullistelee, kun sekä Ross että Jesse kokivat kovia tänään. Ross muljautti nilkan ja Jesse otti alamäessä pesäpallosyöksyn sillä seurauksella, että olkapää meni sijoilta. Turku-pesis ei ole menettänyt etenijää, kun vain yhden käden syöksytekniikka on Jessellä hallussa. Molempien kilpureiden huominen startti on vaakalaudalla vielä tällä hetkellä eikä poissaolon pituudesta ole arvioita. Sairastuvalla on jo Pasa alaraajavamman takia. Näin palloilusarjojen playoffsien kynnyksellä vammojen viestintäpolitiikka on syytä pitää minimissä.

Eilinen voittaja Anna vietti siskonsa kanssa harjoituspäivää, joten siksi menestys ei jatkunut kilpailurintamalla. Perusharjoittelun lomassa hotellilla ollut kolmikko kävi myös tasavauhtisen kolmen tunnin shoppaussession ostoskeskuksessa. Valitettavasti kamera ei tänään ollut kummallakaan kisapaikalla mukana, joten jutun kuvitus jää puuttumaan.

Kaksi kisapäivää on sujunut hiukan mollivoittoisesti ja ainakin virheiden sävyttämänä, joten huomiselle jää vielä kosolti parannettavaa. Valitettavasti järjestäjä ei ole saanut rastiväliaikoja julkiseksi, joten siltä osin spekuloidaan virheiden suuruksilla ja mihin rahkeet riittäisi hallitulla suorituksella. Hieman apua analysointiin antaa seuratovereiden väliajat ja nimimerkki TG:n gps-viiva 2Drerun:ssa. Kun hallittu suoritus kiinnostaa niin 2Drerunin sivuilla kannattaa käydä tutustumassa.

Linkki tuloksiin: http://www.pom.pt/en/pom2014.124/results.140/results.a211.html
Linkki karttoihin: https://drive.google.com/folderview?id=0B5be1b1Sze1kc3pibTF4X25yOUk&usp=sharing

Niisku

Bookmark the permalink.

Comments are closed.