Portugal 3.3.

Portugal O-Meetingin kolmas kilpailupäivä tarjosi rykmenttiläisille parempia suorituksia kuin kaksi ensimmäistä päivää. Tulostaululla paremmat suoritukset eivät vielä muutamaa rykmenttiläistä lukuunottamatta konkretisoituneet, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Päivän maasto ja radat olivat hieman erityyppiset kuin kaksi edellistä. Kisa tarjosi rastinottorallia tiheissä pusikoissa. Edellisistä päivistä tuttuja kivirykmelmiä löytyi tämänkin päivän maastosta, mutta huomattavasti maltillisemmin ripoteltuna kuin edellisinä päivinä. Maltti oli valttia tämänkin päivän kisassa ja sujuva suunnistus hieman jopa vauhtia hilliten antoi parhaan tuloksen. Näkyväisyyden ollessa heikko, rastinotossa täytyi olla erityisen tarkkana ja jopa pysähtyä tarpeen vaatiessa.

DSC_0776Parhaista rykmenttiläis-suorituksista kisassa vastasi Annabella Tolonen ollen tytöt 18–sarjassa toinen. Anna kommentoi suoritustaan näin: Pieniä 20sekunnin virheitä tuli lähes joka rastille ja parille rastille tuli noin minuutin virheet.

Sirkku Minkkinen onnistui hallitulla suorituksella nappaamaan tytöt 20-sarjassa neljänne sijan. Sirkun mukaan kisasuoritus oli paras tähän mennessä juostuista kisoista, pieniä virheitä tuli hänellekkin paljon mutta isommilta koukuilta vältyttiin.

WP_000085Kolmas päivän onnistuja oli sairastuvalta huippuiskuun noussut Uuden-Seelannin käyräsarvi Ross Morrison miesten super-eliitissä. Ronin sijoitus World Ranking keskimatkalla oli 26. Moss kommentoi kisan jälkeen seuraavaa: Pieniä virheiltä tuli paljon, isoin 45sekunnin virhe tuli rastille 19. Ross sanoi että eilen vääntynyt nilkka ei tiukan teippauksen ja hyvän verryttelyn ansiosta vaivannut kisassa.

Miesten super-eliitin vei nimiinsä taas ylivoiseen tyyliin Ranskan taitopäällikkö Thierry Guergiou. Kisoista ja maastoista voi todeta sen että nämä maastot sopivat Thierrylle kuin nenä päähän, heikko näkyväisyys ja todella yksityiskohtaiset kartat/maastot tuovat taitavimmat suunnistajat esiin. Tämän tyyppisissä maastoissa Ranskalainen on varmasti harjoitellut paljon myös kotimaassaan.

DSC_0805Jesse ja Pasa viettivät tämän päivän telakalla. Jesse yläraajavamman ja Pasa alaraajavamman takia. Jesse kävi kipujen jatkuessa kovina näyttämässä sijoiltaan mennyttä olkapäätään sairaalassakin, mutta onneksi mitään ei ollut mennyt pahemmin rikki.

Huomenna vuorossa on POM:min viimeinen osakilpailu. Luvassa on rehellinen pitkämatkakilpailu, jossa voittoaika miesten super-eliitissä 85-90 minuuttia. Maastot jatkuvat edelleen erittäin haastavina ja yksityiskohtaisina ja mittakaavan muuttuessa osassa sarjoissa 1:15000:teen saattaa osalle suunnistajista olla luvassa hieman pidempi lenkki mitä ihanneajat antavat ymmärtää. Rykmenttiläisistä mukaan lähtee kovakuntoinen iskuryhmä, joka ei pitkänmatkan haasteita pelkää.

Linkki tuloksiin: http://www.cpoc.pt/ev/pom2014/Res_dia3.html

-Vili

Bookmark the permalink.

Comments are closed.