Rykmentti kahdeksastoista Jukolassa

Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue suunnisti kahdeksanneksitoista Jämsä-Jukolassa. Tasaisessa kilpailussa tavoitteena ollut sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon jäi vain vajaan kahden minuutin päähän.

Miesten ykkösjoukkue Vili Niemi, Tomas Dlabaja, Jesse Laukkarinen, Tuomas Tervo, Miika Suominen, Jörgen Wickholm ja Jarno Parkkinen palkintopallilla

Rykmentin viestin aloitti Jarno Parkkinen, joka suunnisti varmasti koko radan kärkijoukossa leimaten viimeisellä väliaikarastilla ensimmäisenä. Viimeisillä kilometreillä muutama joukkue oli hieman juoksuvoimaisempi, mutta vaihtoon Parkkinen saapui hienosti kymmenentenä 23 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Jörgen Wickholm sortui muutamaan pieneen virheeseen ja ero kärkeen kasvoi reiluun kolmeen ja puoleen minuuttiin sijoituksen ollessa vaihdossa 28.

Kolmannella viestin pisimmällä yöosuudella Miika Suominen teki puolimatkassa virheen ja takaa tullut letka sai kiinni. Vaihtoon Suominen juoksi sijalla 20 vajaat seitsemän minuuttia kärjestä.

-Alku vedettiin hyvin kakkosjoukkueen Vähäsen Samin kanssa samalla hajonnalla. Ennen putkiosuuden alkua tein puolentoista minuutin virheen ristihajonnalla ja kovavauhtinen letka otti kiinni. Tulin letkan mukana vaihtoon saakka, reitinvalinnoissa olisi ollut parantamisen varaa, mutta varsinaisia virheitä ei loppumatkalla juurikaan tullut, 20-vuotias Suominen kertoi osuudestaan.

Neljännellä osuudella Tuomas Tervo juoksi osuuden kolmanneksi nopeimman ajan, vaikka tekikin minuutin virheen. Rykmentin sijoitus nousi neljänneksitoista ja ero kärkeen kutistui puolellatoista minuutilla. Viidennellä osuudella Jesse Laukkarinen teki muutaman pienen virheen ja joutui antamaan yhden sijan periksi eron kasvaessa takaisin seitsemään minuuttiin. Kuudennella osuudella Tomas Dlabaja nosti Rykmentin 12:nneksi.

Ankkuriosuudella Vili Niemi pääsi edellisvuoden tapaan maistamaan maailman kärjen vauhtia.

-Pääsin lähtemään Järlan Andreas Holmbergin kanssa samaan aikaan, mutta tipuin eri hajonnalla hänen kyydistä. Tein heti perään minuutin virheen ja sitten menin pitkän matkaa yksin kunnes OK Tisarenin Matthias Merz sai kiinni vajaa puolivälissä rataa. Sitkistelin siinä mukana kaksi kilometriä kunnes kadotin Matthiaksen yhdessä pusikossa ja tein isiihen vielä puolen minuutin virheen, Niemi kertoo tapaamisestaan entisen seurakaverinsa kanssa, joka oli ankkuriosuuden ylivoimaisesti nopein.

-Painelin taas hetken yksin kunnes loppulenkin alkaessa Kalevan Rastin kakkosjoukkueen ja OK Hällenin Tranchand saivat kiinni. Totesi,n että aika tossuloppu tulee ja miehet ei mitään hidaskinttusia olleet. No tiellä teki vähän tiukkaa, mutta hyydyin toiseksi viimeiselle mentäessä ylämäkeen. Ylämäessä totesin, että heti perässä on viiden hengen letka, josta sitten lopussa meni neljä ohi. Ei vaan ollut enää paukkuja sijojen pitämiseen. Kaikkeni yritin ja ihan kelpo suorituksen tein, Niemi kuvailee loppuratkaisuja.

Rykmentin kanssa samalla loppusuoralla olivat siis sijat 14-19 ja kymmenentenä maaliin tullut OK Hällenkin oli ainoastaan minuutin ja 14 sekunnin päässä. Voittaja Kalevan Rasti tuli maaliin 13 ja puoli minuuttia ennen. Tavoite ei siis jäänyt kauaksi, mutta se ei joukkuetta eikä valmennuspäällikkö Marko Heiskasta kovin paljoa lämmittänyt.

-Kisasta selvittiin ilman isoja virheitä, mutta tuossa kisassa pienetkin virheet maksoivat liikaa. Kaikilla jäi hiukan parannettavaa ja nämä maksoivat tällä kertaa liikaa. Lisäksi muutaman kerran lähtöpaikka jäi ryhmän loppupuolelle, joka on aina haastava paikka. Silloin pitäisi juosta muita kovempaa ja vaikka se nopein hajonta Tässä nopeassa maastossa ja maltillisilla hajonnoilla oli nouseminen vaikeaa. Vilin taistelu ankkurina maailman huippujen seassa oli loistavaa katseltavaa vaikka kunnon palkintoa ei tällä kerralla tullut. Jos siinä porukassa olisi pärjännyt, olisi Vuokatin matka, majoitus- ja ruokalippu jo taskussa. Seurana miesten panos oli hyvä vaikka hiukan tavoitteista jäätiin ja naisten ykkönen juoksi loistavasti. Hampaankoloon jäi tästäkin viestistä ja näköjään sinne kertyy enemmän tavaraa, mutta jonain päivänä se sieltä tulee pois, Heiskanen sanoo.

Rykmentin kakkosjoukkue suunnisti kolme osuutta lähes samaa matkaa ykkösjoukkueen kanssa, vaihtaen neljännelle osuudelle 26:nnentena. Loppupään osuuksilla sijoitus hieman tippui, mutta maalissa joukkue Hannu-Pekka Pukema, Kimmo Vilska, Sami Vähänen, Marko Väisänen, Matti Liukkonen, Mate Kerenyi ja Ross Morrison oli 44. Yhteensä Rykmentillä oli joukkueita Jukolan viestissä kahdeksan. Kolmosjoukkue suunnisti 119:nneksi, nelosjoukkue oli 166., vitosjoukkue 465., kutosjoukkue 853 ja seitsemäsjoukkue 1232. Kahdeksannen joukkueen kohtaloksi koitui hylkäys.

Jukolan tulokset

Venlojen viestissä Rykmentti 36.

Lauantaipäivänä juostussa Venlojen viestissä Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue teki loistavan suorituksen suunnistamalla sijalle 36. Tyytyväiset naiset onnistuivat lähes puolittamaan viimevuotisen sijoituksensa (66).

Ensimmäisellä osuudella Rykmentin viestiä vei Hanna Raitanen. Aivan parasta mahdollista onnea ei Hannalla ollut matkassa: muutama pieni virhe sekä mutaojaan uppoaminen ja siellä yli hyppivän letkan varominen hidastivat matkaa sen verran,  että joukkueen sijoitus vaihdossa oli 80 ja eroa kärkeen kertyi 7 minuuttia 27 sekuntia. Toinen ja kolmas osuus, joilla suunnistivat Annabella Tolonen ja Johanna Tervo, olivat kuitenkin varmaa viestisuorittamista ja joukkueen sijoitus kolmannessa vaihdossa oli jo 61.

Ankkuriosuudella Marjo Liikanen juoksi hienosti nostaen huimat 25 sijaa ja maalissa joukkueen sijoitus oli upeasti 36. Eroa viestin voittaneeseen, tanskalaiseen OK Pan Århusiin oli maalissa hieman reilut 18 minuuttia.

– Oli koko viikon tosi kova polte jo päästä irti, sellanen ”tulispa jo lauantai”. Sit lähinki aivan päättömään takaa-ajoon ja juoksin vaan selkiä kiinni, se kostautu kyllä alun hajontarasteilla kun en ollu tarkasti kattonu rastinottoja ja leivoin 3-4 rasteille yhteensä pari minsaa koukkua. Sit taas jouduin ohittelemaan letkaa, mutta sain suunnistuksen paremmin grippiin. Fyysisesti oli aivan unelmapäivä, eikä minkään letkan vauhti tuntunu riittävän, siispä lopussa tein paljon töitä yksin. Lopussa koitin vielä pistää kaikki peliin ja sain kuitattua ystävän ja entisen VeVe-seurakaverin Sarin, ehkä elämäni ensimmäinen loppukirivoitto! Ens vuonna ollaan aivan taatusti siellä 30 joukossa! Iloinen Marjo kommentoi ankkuriosuuttaan.

Kakkosjoukkueenkin (Matleena Boström, Riikka Haltia, Päivi Kulmala, Sirkku Minkkinen) viesti alkoi lupaavasti joukkueen vaihtaessa ensimmäiseltä osuudelta sijalla 43. Loppuviestistä joukkue joutui kuitenkin taipumaan ja maalissa sijoitus oli 128.

RR3 oli 173, RR6 196, RR4 559, RR7 568, RR5 772, RR10 854, RR9 965 ja RR8 966.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.