Rykmentti tähtää kymppisakkiin

Rykmentin miesten ykkösjoukkue lähtee hakemaan sijoitusta kymmenen joukkoon viikonloppuna Jämsässä suunnistettavassa Jukolan Viestissä. Rykmentti juoksee lauantaina kello 23.00 alkavassa viestissä järjestyksessä Jarno Parkkinen, Jörgen Wickholm, Miika Suominen, Tuomas Tervo, Jesse Laukkarinen, Tomas Dlabaja ja Vili Niemi.

Vili Niemi, Tuomas Tervo. Tomas Dlabaja, Miika Suominen ja Jörgen Wickholm ovat valmiina Jukolaan.

Viime vuonna 12:nneksi sijoittunut Rykmentti on valmistautunut viestiin huolella ja valmennuspäällikkö Marko Heiskanen on luottavainen, että tuleva sijoitus on yksinumeroinen.
Itse viestistä Heiskanen odottaa perinteistä Jukolaa.

-Jukola järjestetään niin huolella, että voi olla varma, että kartta, radat ja hajonnat on tehty aivan viimeisen päälle. Tällä kertaa keskisuomalainen maasto antaa varmasti lisämakunsa varsinkin kolmelle ensimmäiselle pitkälle yöosuudelle, Heiskanen miettii.

-Keskisuomalainen maastotyyppi on tuttua koko joukkueelle ja pari viikkoa sitten olimme Jämsässä Jukola-leirillä. Lisäksi ennen kilpailua käymme tekemässä vielä viimeiset harjoitukset tyyppimaastossa.

Heiskasen mukaan tänä vuonna ykkösjoukkueen juoksujärjestyksen valinta oli haastavampaa kuin itse joukkueen valinta.

-Joukkueen seitsemän miestä ovat olleet niin hyvässä kunnossa koko kauden, että valinta oli aika helppo. Sen sijaan juoksujärjestystä mietimme pitkään. Tiomilassa ankkuroinut Tuomas Tervo on kärsinyt lievästä polvivammasta ja Tomas Dlabaja on kilpaillut paljon. Koska viime vuonna hienosti Jukolassa ankkurina juossut Vili Niemi on Tuomaksen ja Tomasin kanssa fyysisesti samalla tasolla, sai hän jälleen ankkuriosuuden juostavakseen, Heiskanen kertoo valinnoista.

Vili jälleen maailman parhaiden kimppuun

23-vuotias Vili Niemi sai vuosi sitten tiedon ankkurina juoksemisesta vain vuorokautta ennen starttia, tällä kertaa hän on saanut valmistautua ankkuriosuuteen pitempään. Viime vuotuinen kokemus on hyvin muistissa.

-Viime vuodesta opin paljon. Näin sen että rahkeet riittävät kunnossa ollessani haastamaan huippuankkurit. Eli osaan ja jaksan yksinkin pitää sellaista vauhtia jolla voi haastaa muita. Se on tärkeää henkisesti. Parannettavaakin viime vuonna jäi ja ehkä isoin se että koko ajan pitää olla hereillä oman suunnistuksen kanssa eikä hetkeksikään voi antaa löysää siinä suhteessa, Niemi miettii ja toteaa, että osuudelle on tänä vuonna selvästi helpompi lähteä.

-Pärjäsin hyvin siinä viime vuonna niin miksi en nytkin? Kunto tuntuu olevan vähintään yhtä hyvä kuin viime vuonna niin hätää ei siinä mielessä ole. Ja ehkä aamulla on helpompi seistä siellä vaihtopuomilla kun tietää että on tehnyt tämän ennenkin. Muistan että viime vuonna jännitti aika paljon siinä vaiheessa.

Rykmenttiläiset sääntäävät Jukola-harjoitukseen

Suunnistajan joulua Niemi odottaa kovasti ja uskoo kilpailusta tulevan haastavan.

-Tämän vuoden Jukola on mielestäni monipuolinen. Haasteita tarjotaan niin taidollisesti kuin fyysisesti. Etenkin uskon että pitkät yöosuudet tulevat olemaan jälleen kerran ratkaisevassa roolissa viestin kulun kannalta, koska mäkiset takamaastot tarjoavat todella kovia haasteita. Uskon viestin luonteen sopivan tosi hyvin meidän joukkueelle. Meillä on seitsemän nälkäistä miestä mukana. Kaikki ovat harjoitelleet hyvin ja osaavat suunnistaa tämä tyyppisissä maastoissa. Erityisen tärkeää on myös se että kaikille on löytynyt sopiva rooli joukkueessa. Uskon joukkueen asettaman top-10 sijoituksen olevan täysin realistinen jos tehdään vaan nöyrästi alusta asti omaa työtä, eikä yritetä mitään kanuunajuoksuja, Niemi päättää.

Rykmentin kakkosjoukkue juoksee järjestyksessä: Hannu-Pekka Pukema, Kimmo Vilska, Sami Vähänen, Marko Väisänen, Matti Liukkonen, Mate Kerenyi, Ross Morrison.

Kolmosjoukkue: Eetu Summanen, Juha Tolonen, Otso Seppälä, Antti Paasikoski, Akseli Leino, Pyry Niemi, Remi Dubois.

Nelosjoukkue: Joni Kemppi, Samuli Kyyrönen, Aapo Lindberg, Miika Koskinen, Tomi Minkkinen, Aapo Aaltio, Joona Ojapalo.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.