Vili voitti Turku Sprint Cupin

Turku Sprint Cup on Turun urheiluakatemian järjestämä yhdeksästä osakilpailusta muodostuva harjoituskilpailusarja, jota suunnistetaan joulukuun puolesta välistä aina toukokuun lopulle. Cup-pisteitä jaetaan kilpailuissa jokaisen sarjan kuudelle parhaiten sijoittuneelle (7-5-4-3-2-1). Osakilpailut ovat kaikille avoimia ja pisteille suunnisti tänä vuonna yhteensä viisi Rykmenttiläistä, jotka kaikki ottivat osaa miesten pääsarjaan. Kelta-mustaa väriä nähtiin myös palkintojenjaossa, kun Vili Niemi voitti yhteiskilpailun Jesse Laukkarisen sijoittuessa kolmanneksi.

Vili otti osaa viiteen osakilpailuun, joista kolme hän voitti ja kahdessa sijoittui toiseksi. Neljän ensimmäisen kilpailun jälkeen Vili johti yhteiskilpailua kymmenen pisteen erolla, muttei osallistunut neljään seuraavaan kilpailuun. Tilanne kärjessä sekä kärjen takana ennen viimeistä osakilpailua oli äärimmäisen tiukka, kärkitilan jakoivat 24 pisteellä Vili sekä viime vuoden MM-sprintissä kuudenneksi suunnistanut Tuomo Mäkelä. Kolmannesta sijasta oli myös luvassa kova kamppailu, sillä vain kuusi pistettä kärjen takana ennen viimeistä kilpailua olivat OK Orientin Otto Simosas sekä Paimion Rastin Fredric Portin. Heistä pisteen päässä kärkkyi Rykmentin Jesse Laukkarinen. Viimeisessä osakilpailussa jaettiin tuplapisteet, joten mitä tahansa saattoi tapahtua.

Finaali sujui Rykmenttiläisittäin loistavasti, Vili voitti ylivoimaisesti haastajansa ja Jesse varmisti viidennellä sijallaan kokonaiskilpailun kolmannen sijan. Finaaliradan metsäpainotteisuus tuli useille yllätyksenä ja moni edellisten osakilpailujen voittajista sortui suuriin virheisiin. Vili kommentoi kilpailun jälkeen ”Otin tietoisen riskin ja matkustin Turkuun, tällä kertaa se kannatti. Palkinnosta sai mukavasti bensarahat takaisin”. Kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle jaettiin harjoitusstipendit 250, 150 ja 100 euroa ja voittajat kuittasivat itselleen INOV-jalkineet.

Tulokset ja lisäinfoa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.