Rykmentin valmistautuminen alkavaan kauteen

On huhtikuu, suunnistuskausi on aluillaan — vain luminen maasto viivästyttää suunnistuskauden avausta kotimaassa. Talven harjoittelu pohjaa suunnistajien alkavan kauden edesottamukset, mutta miten talvi onkaan vietetty? Miesten ryhmän harjoitusmäärät vuodenvaihteesta huhtikuun loppuun ovat väliltä 30… 56 tuntia per kuukausi, joukossa maajoukkuemiehiä ja kansallisentason suunnistajia. Harjoitusmäärien vertailu on helppoa netti-harjoituspäiväkirjan ansiosta, joka on käytössä jo kolmatta vuotta seuran valmennuksen tukena.

Netti-harjoituspäiväkirja ja muut sähköiset työkalut tuovat uutta harjoittelun seurantaan, suunnitteluun ja toteutukseen. Marko Heiskanen, valmentajan roolissaan, onkin hyödyntänyt oivallisesti tekniikan uusia mahdollisuuksia. Harjoituksiin ilmoittautuminen tehdään nykyään Nimenhuuto nettisivustolla, jolle kukin merkitsee osallistumisensa. Sivuilla on talven 40:neen tapahtumaan ilmoittautunut noin 40 eri kävijää ahkerimpien käydessä yli puolet tapahtumista. Kyseinen määrä kattaa vasta miesten ja naisten ryhmien tapahtumat, joiden lisäksi junioreilla on ollut viikoittaisia harjoituksia kuten esim. saliharjoitukset Rajamäellä. Tapahtuma, tässä yhteydessä, merkitsee esim. ulkomaanleiriä tai arkipäivän halliharjoitusta.

Harjoittelun toteutuksen uusia tuulia ovat perinteisten reitinvalintaharjoitusten tekeminen Reittihärvelissä ja kamerasuunnistus, jonka uranuurtajana toimii Antero Pulli. Kamerasuunnistusta on seurassamme käytetty jo puolentoista vuoden ajan suunnistussuorituksen analysointiin. Tällöin GPS paikkatieto yhdistetään kartan, otsakameran ja sykemittarin dataan. Videoidut harjoitukset ovat varsin näyttäviä ja niitä voi ihastella netissä http://www.youtube.com/user/RRykmentti/.

Uusimmat videoharjoitukset ovat pääsiäisleiriltä Göteborgista johon osallistui liki kolmekymmentä rykmenttiläistä. Leireilty on muutenkin, muun muassa helmikuussa Portugalissa parinkymmenen hengen voimin ja muutamia rykmenttiläisiä on vieraillut maajoukkueleirillä Espanjan Barbatessa. Lyhyet viikonloppuleirit pääkaupunkiseudulla tai urheiluopistoissa ovat koonneet suunnistajat tänäkin talvena muutamaksi viikonlopuksi sparraamaan toisiaan. Kuluneena harjoituskautena pidimme viikonloppuleirin kahdesti Kisakalliossa.

Kaiken edeltävän todistelun jälkeen voi väittää rykmenttiläisten viettäneen varsin aktiivisen harjoittelukauden, mutta näkyykö se tuloksissa. Hyviä väläytyksiä kisoissa on jo ollut, viimeisimpänä Kevätyönviestin toinen sija joukkueella: Tomas Dlabaja, Jesse Laukkarinen, Sami Vähänen ja Miika Suominen.

Ruotsissa aprillipäivänä loistivat muun muassa Marjo Liikanen sijoittuen sarjansa kolmanneksi sekä tsekkiläinen Dlabaja ja ranskalainen Celestin Crespin ollen neljäs ja viides. Seuraavana lauantaina samaisella pääsiäisleirillä Celestin Crespin otti toisen sijan keskimatkan kuninkaan Thierry Gueorgioun jälkeen, Hanna Raitanen juoksi sunnuntaina seitsemänneksi ja Tomas Dlabaja myös sunnuntaina neljänneksi. Ruotsin kisojen tuloksia voi tarkastella netissä http://eventor.orientering.se/Events.

Portugalin MOC-kilpailussa onnistuivat jälleen Dlabaja juosten Super-eliitin pitkänmatkan kahdensanneksi, Aapo Aaltio ollen toinen 20-vuotiaissa ja Sander Vaherin ollessa eliittisarjan kolmas. Seuraavana kisapäivänä Annabella Tolonen voitti keskimatkan siskonsa Mirabellan ollessa neljäs, Aaltio oli jälleen toinen ja Celestin eliittisarjan kuudes. Portugalin tulokset löytyvät kisasivuilta http://www.coc.pt/eventos/16fev2013/en/index.php?page=results.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.