Rykmentti 12. Valio-Jukolassa

Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue oli 12. viikonloppuna Vantaan Hakunilassa suunnistetussa Jukolan viestissä. Kakkosjoukkuekin oli viidenkymmenen parhaan joukossa tullen maaliin sijalla 44. Venlojen viestissä naisten ykkösjoukkue (Hanna Raitanen, Marjo Liikanen, Päivi Kulmala, Saara Nikkari) piti kiinni rintanumerostaan 66.

Launtai-iltana Jukolan viestiin starttasi 1669 joukkuetta. Rykmentin viestiä hämärtyvään yöhön lähtivät viemään Matti Liukkonen ja RR2:n Sander Vaher. Sander teki hyvän juoksun ja kakkosjoukkue vaihtoikin ennen ykköstä sijalla 24. 2:52 kärjen jälkeen. Pieneen haparointiin sortuneelle Matille tappiominuutteja kertyi 4:30 ja ykkösjoukkueen vaihtosija ensimmäisen osuuden jälkeen oli 46.

Toiselle osuudelle maastoon pääsivät Sami Vähänen ja Kimmo Vilska. Onni ei taaskaan ollut Rykmentin ykkösjoukkueelle myötäinen ja pettynyt Sami kuvaili jo pitkän K-viitoituksen jälkeen seurannutta ykkösrastia katastrofiksi:

– En saanut mistään kiinni ja siitä seurasi liki 3min virhe. Tämän jälkeen keskiosa radasta meni hyvin, mutta loppupuolen kaksi väärää hajontaa ja loppulenkin pururataosuuden virheet, sujumaton suunnistus ja väsy romauttivat osakkeet oikein kunnolla. Suoritus oli suuri pettymys mutta onneksi joukkuekavereilla meni hyvin ja viestin kulussa tapahtui yllättäviä käänteitä.

Toiseenkin vaihtoon kakkosjoukkue ehti ennemmin Kimmon vaihtaessa sijalla 27. ja Samin seuratessa perässä kymmenisen sijaa ja pari minuuttia myöhemmin. Pitkällä yöllä hyvin suunnistanut Jarno Parkkinen ajoi kuitenkin kiinni kakkosjoukkueen Hannu-Pekka Pukeman ja kaksikko vaihtoi lähes yhtäaikaa sijoilla 29. ja 30. hieman reilu 13 minuuttia kärjen jälkeen.

Neljännellä osuudella Miika Suominen teki hyvää työtä juosten 12. parhaan osuusajan ja toi Rykmentin vaihtoon sijalla 16.

– Juoksu kulki ihan uskomattoman hyvin, mutta tein kaksi minuutin virhettä ja jossain vaiheessa rataa kolautin pääni kiveen. Sijat nousi vähän yllättäin. Verinen, mutta suoritukseensa tyytyväinen Miika kuvaili maalissa.

Viidennen osuuden suunnistanut Jesse Laukkarinen nosti joukkueen taistelemaan sijoittumisesta kymmenen parhaan joukkoon. Tuomas Tervo pääsi kuudennelle osuudelle sijalla 11. 18:18 kärjen jälkeen. Flunssan takia ankkuriosuudelta siirretty Tuomas teki pienestä sairastelusta huolimatta huippujuoksun ja suunnisti oman osuutensa neljänneksi parhaan ajan. Vaihtosija säilyi 11:sta ja ero kärkeen kaventui hieman (+17:21).

Ankkuriosuudella viestiä vienyt Vili Niemi kuvasi fiiliksiään osuusmuutoksesta luottavaisiksi, mutta jännittyneiksi:

– Tiesin että mä oon loppujen lopuks se kuka sijat ratkaisee ja mulla on suurin vastuu. Yöllä ennen kisaa ei tullut nukuttua kun ehkä 1h.

Vili teki kovassa seurassa varman, lähes virheettömän suorituksen ja ankkuroi joukkueensa maaliin sijalla 12. (+20:16). Tavoite 15 parhaan joukkoon sijoittumisesta täyttyi, mutta nälkää jäi vielä ensi vuoteen.

Kakkosjoukkueessa juoksivat: Sander Vaher, Kimmo Vilska, Hannu-Pekka Pukema, Aapo Aaltio, Ross Morrison, Celestin Crespin ja Thibaut Magne.

Kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.