Loppiaisleiri 6.-8.1.2012

Rajamäen Rykmentin uusi vuosi aloiteltiin loppiaisleirin ja treenailun merkeissä talvisessa Kisakalliossa. Lumet ehtivät siis sataa juuri ennen leiriä, mutta metsään mentiin eivätkä ne menoa paljon haitanneet. Mukana olivat miehistä Tomi, Akseli, Aapo A, Miika K, Aapo L, Antti, Niisku, Antero, Jarno, Lauri, Eetu, Otso, Pyry, ja Markus sekä naisista hieman pienempi edustus kun paikalla olivat vain Marjo, Saara, Marika ja minä, eli Sirkku.

Leiri alkoi perjantaina majoittumisen merkeissä. Kello kahden jälkeen lähtivät ensimmäiset jo suunnistamaan ja teemana oli keskimatka, joko yli tai alle 5 km , riippuen sukupuolesta ja iästä sekä omasta tahdosta. Myös taito saattoi vaikuttaa lopulliseen reitin pituuteen.. Miehillä oli ohjelmassa yö/hämärä suunnistus, joten he lähtivät treeniin vähän myöhemmin.

Ensimmäinen suunnistustreeni ainakin itselläni meni aika totutellessa ja kyllähän siinä meinasi harmaita hiuksia kertyä kun ei millään meinannut muistaa, että mitä sitä olikaan tekemässä. Kun metsästä (vihdoin) saavuin, niin oli ilta alkanut jo hämärtää. Sitten vain syömään Kisakallion herkkuruokaa ja illalla oli vielä palaveri. Palaverissä käytiin vielä viime vuoden Nuuksion videotreeniä ja muuta yleistä tietoa tulevan suhteen. Jukka Erkkilä oli pitämässä esitelmää terveistä ruokailutavoista ja elintavoista Herbalife:n ohella. Maisteltiin vähän urheilujuomia, ja tunnelma oli lähellä viininmaistajaisia. Jukka myös mittasi halukkaiden kehonkoostumuksen, ja niitäkin sitten vertailtiin loppuillasta.

Aamulla herättiin pirteinä tai vähemmän pirteinä videotreeniin. Matka oli 2,4 km naisilla(ja alle 18v) ja 2,6 km miehillä. Radalla riitti kaikille haasteita ja voittajiksi selviytyivät Miika S ja Miika K. Päivällä ohjelmassa oli kuntosali, jossa osa porukasta teki Eetun ohjauksessa kuntopiiriä ja muut omaa ohjelmaa.

Tämän jälkeen oli taas videopalaveri, missä tutkiskelimme aamuisia tuotoksia. Antero väsäsi Jarnon videon valmiiksi, ja vaikka ryksän logo ja tulokset olivatkin vähän vinossa, niin hyväksyimme tuotoksen pitkin hampain. Videotreenin läpikäynti oli opettavaista ja ainakin itse sain siitä todella paljon irti. Kaikkien osallistuneiden videotreenin voi käydä katsomasta Youtubesta Rajamäen rykmentin kanavalta.

Lauantai iltana pelasimme vielä yhdessä sählyä, paitsi Marjo joka meni salille. Peli oli kovaa ja hiki virtasi. Minulle jäi epäselväksi, että kuka vei voiton, mutta ei se voitto vaan se treeni.
Kovan pelin jälkeen mentiin syömään ja sen jälkeen saunomaan rantasaunaan. Saunalla oli kiva tunnelma ja sinne oli laitettu jopa pieniä tuikkuja palamaan. Saunan jälkeen nukutti ja uni tulikin nopeasti.

Aamulla herättiin hieman jo väsyneinä vaellukselle. Treeni koostui reitinvalinta väleistä sekä käyräsuunnistuksesta. Tämä treeni ainakin minulla alkoikin jo sujua, ja suunnistaminen oli taas kivaa. Mutta niinkun aina käy, heti kun alan jotain tajuamaan niin sitten se onkin jo loppu. Niin kuin kävi tämän leirinkin kanssa.

Sää oli hieno, maasto sopivan haastavaa, ruoka hyvää ja täyttävää, treenit onnistuneita ja seura mitä parasta! Majoituskin oli aivan uunituore, ja ainoa miinus oli äänieristeet kun viereisistä kämpistä kuului telkkarin äänet ja puhe. Mutta mitä nyt pienistä valittamaan, plussan puolelle kuitenkin meni reissu! Nyt vaan odottelemaan hiihtolomaa ja Portugalia.

Rykmentin Youtube-kanava

Bookmark the permalink.

Comments are closed.