Puulaakisarjan kuninkuus – perinne alkakoon

Taannoin viime viikon torstaina kävi yhteensä 12 Rykmentin kivenkovaa suunnistajaa taistoon uhmaamaan Suomen toista jaloa kansanlajia, hiihtoa, perinteisessä maakuntaviestissä Lohjan Muijalassa. Lohjanharjun mäkiset ladut eivät jättäneet ketään kylmäksi ja näin ollen tarjosivat sopivaa haastetta kaikille, jotka niille uskaltautuivat. Olosuhteet olivat melko haastavat varsinkin pitopuolella ja pertsan taitajat pääsivätkin käyttämään tosissaan kuntopiirissä treenattuja käsivoimiaan, ladun ollessa luminen ja melko pöpperöinen. Viestiä voittamaan lähtenyt Rykmentin kakkosjoukkue ei kuitenkaan vähästä hätkähtänyt ja hoiti homman kotiin näytöstyyliin minuutin ja 17 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Riihimäen Kiista-Veikkoihin.

Lähtölaukaus tapahtui klo 12.36 ja Niemen Vili lähtikin painamaan takarivistä heti asenteellisella vauhdilla tavoitellen kärkisijoja ja toikin joukkueen vaihtoon vain 17 sekunnin päässä kärjestä kolmantena, muiden joukkueiden jäädessä jo yli minuutin päähän. Toiselle osuudelle lähtenyt Miika Suominen pystyi pitämään takaa-ajettavan kärjen näkyvissä heti osuuden alusta asti ja osuuden tullessa vaihtoon olivatkin muut joukkueet joutuneet taipumaan hirveässä lyönnissä olleelle Suomiselle selvän tuntuisesti. Tässä vaiheessa viestiä hiihtotyyli muuttui modernimpaan vapaaseen tyyliin ja sekös selvensikin Rykmentin eroa takana tulleisiin. Marko Väisänen tykitti kolmannen osuuden kärkiajan ja toi joukkueen vaihtoon ylhäisessä yksinäisyydessä. Allekirjoittaneen olikin tällä kertaa, kiitos loistavan esityön, helppo sinetöidä viimeinen tarvittava leima voittoon, josta sai intoa repiä eroa vieläkin suuremmaksi.

Ei pidä myöskään unohtaa alussa mainittua rykmentin kokonaispanosta. Kolmosjoukkue sijoittui kunnioitettavalle viidennelle sijalle ja ykkösjoukkue korjasi kotiin parhaan naisjoukkueen tittelin viestin kymmenennellä sijalla, jokaisen viestinviejän jättäessä vähintään kaksi muiden joukkueiden miespuolista kilpailijaa taakseen osuusajoissa.

Otsikon mukaisesti lähteköön siis vuodesta 2011 liikkeelle voittojen loppumaton kulku maakuntaviestin D-sarjassa Rykmentin nimissä. Viestinviejät ja olosuhteet muuttuvat vuosien saatossa, mutta se tärkein, positiivinen urheiluhenki säilyköön 🙂

Tulokset

-Eetu Summanen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.