POM 2020 Elisan ja Essin kertomana

Perjantaina 21. helmikuuta Rajamäen Rykmentistä lähti 12 hengen porukka Portugal O Meetingiin. Lento laskeutui Lissaboniin paikallista aikaa yhdeksältä. Automatka aloitettiin ylittämällä Euroopan pisin silta, joka oli 17,5 kilometriä pitkä. Seuraavaksi pysähdyttiin syömään paikalliseen ravintolaan, jossa ei löytynytkään yhteistä kieltä tarjoilijan ja matkalaisten välille. Ruuaksi kaikki valitsivat paikallisen perinneruuan bitoquen. Tilaus hoidettiin käsimerkkejä ja eläinten ääniä matkimmalla. Hotellille saavuttaessa oli hetki aikaa kierrellä kaupungissa ennen mallisuunnistusta. Ensimmäisenä iltana ruokapaikkana toimi niin ikään paikallinen ravintola. Sieltä kaikki tilasivat pitsan ruuaksi. Ravintolassa ei ollut pöytiä eikä tuoleja, joten syötiin ulkona piknikin tyylisesti. Illalla hotellihuoneet saatua hämmästeltiin huoneiden hienoutta ja maisemia. 

   

Lauantaina olikin edessä jo ensimmäinen kisapäivä ja matkana oli urbaani keskimatka. Kisapaikalle oli n. 5 minuutin kävelymatka kisa-alueen läpi. Erona Suomeen oli, että myös kilpailualueella sai verkata ennen kisaa. Suoritukset menivät pääsääntöisesti hyvin ilman suurempia mutkia. Sen jälkeen oli muutaman tunnin tauko ennen lähtöä illan yösprinttiin. Kisat menivät semi hyvin. Illalla ruuaksi oli kaupan kuppinuudelia ja pussipuuroja.

Sunnuntaina aamu alkoi hotellin aamupalalla ja kisana tällä kertaa pitkä matka. Portugalissa matkat olivat yleisesti pidempiä kuin Suomessa. Kisan jälkeen käytiin suihkussa hotellilla ja pool partyssä, jonka jälkeen lähdettiin Sinesiin katsomaan Atlantin valtamerta. Tutustuimme samalla reissulla ensimmäistä kertaa paikalliseen McDonaldsiin. Siellä toinen kuskeistamme opetti mielenkiintoisen pillitempun. Eräs seurueemme huippu-urheilijoista valitsi ruuakseen mäkkärin keiton. Ilta vierähtikin hotellilla rentoutuessa.
     
Maanantai aamuna muiden mennessä kouluun hiihtoloman päätyttyä, jatkui meidän leirimme aurinkoisissa merkeissä. Kilpailuna vuorossa oli keskimatka. Tie, joka vei kisapaikalle oli hieno, mutta erittäin kapea, mutkikas ja kulki jyrkän mäen rinteessä. Kisamaastossa oli hyvä näkyvyys ja mäkiä mahtui matkalla ihan tarpeeksi. Suunnistus eteni pääsääntöisesti vain käyrien avulla. Illalla sprittiin mentäessä kävi kartturille ja kuskille pieni kartanlukuvirhe, ja päädyimme ihailemaan hienoa hiekkarantaa. Kilpailun jälkeen palasimme samaan paikkaan vielä loppuverkalle ja tästä materiaalia löytyy instagramin puolelta @rrykmentti.

Tiistaina oli taas keskimatka samassa paikassa kuin maanantainakin. Kisan jälkeen tarjolla oli makeita appelsiineja ja banaaneja sekä vettä. Kun kaikki olivat tulleet maaliin, lähdettiin kiireellä takaisin hotellille suihkuun ja palauttamaan huoneet. Tämän jälkeen suunnattiin kisapaikalle palkintojen jakoon. Yhteensä palkinnoille pääsi kolme rykmenttiläistä. Kisapaikalla meille tuli tutuksi kulkukoira, jonka nimesimme Japeksi. Seuraavaksi matkamme kävi kohti Sinesin sambakarnevaaleja. Parkkiin päästyämme kuskimme huomasi reppunsa jääneen auton viereen kisapaikalle (ps. näkyy yhteiskuvassa). Karnevaalitapahtuma oli kuitenkin maksullinen, joten päätimme vain katsella aidan takaa. Tämän jälkeen matka jatkui Setubalin kautta kohti lentokenttää. Meille tuli loppujen lopuksi kiire palauttamaan autoa. Lento laskeutui lopulta Helsinki-Vantaan lentokentälle 4.30. Ainoastaan yksi truesuunnistaja jatkoi tästä matkaansa koulunpenkille.
     
Kuvia Daniel’s Travels (Aki Saranen) : https://www.danielstravels.fi/galleria/?gallery=pom-2020
Tuloksia: http://pom.pt/2020/live-info/
Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *