Kainuun Rastiviikolla menestystä ja lomatunnelmia

Neljä osakilpailua käsittävä Kainuun Rastiviikko kisattiin tällä viikolla Sotkamon Tipasojalla. Maastot olivat samoilla varsin nopeakulkuisilla alueilla kuin vuoden 2013 suunnistuksen MM-pitkän matkan kisat. Noin 2200 kilpasuunnistajaa ja yli 1500 kuntosuunnistajaa osallistui tapahtumaan. Rykmenttiläisiä oli kilpailemassa noin 25 henkeä ja lisäksi useita kuntosarjalaisia.

Pääsarjojen miesten kärkisija meni selvästi Ukrainan Ruslan Gleboville ja naisten yhtä selvä voitto SK Pohjantähden Sofia Haajaselle.

Kimmo Vilska, H40A 2.

Rykmenttiläisiä pääsi useita koko Rastiviikon yhteistulosten palkintopallille. Kimmo Vilska oli H40A-sarjassa toinen vain alle minuutin jäljessä viikon takaisesta SM-keskimatkan voittajasta Janne Weckmanista (osakilpailusijoitukset 1, 1, 2 ja 3). Kimmolla oli siis vielä alkuviikosta johtopaikka hallussa. Kakkostilan otti viikolla myös Siina Lankinen D13-14B:ssä (osakilpailusijoitukset 2, 3, 2 ja 4). Kolmanneksi viikon tuloksissa ylsivät Elisa Mänty D14A-sarjassa (osakilpailusijat 1, 4, 3 ja 9) ja Eemi Vilska H9RR-sarjassa (2, 1, 1 ja 28), Eemi oli vielä johdossa kolmen osakisan jälkeen. Nelostilan viikolla ottivat Tiina Vilska D21AL-sarjassa (8, 7, 7 ja 5) sekä Lotta Toivonen D16B-sarjassa (6, 6, 5, 5). Viidenneksi viimeisen päivän takaa-ajossa maaliin tuli paras eliittisarjalaisemme Ilari Haltia H18E-sarjassa (6, 8, 7, 5) . Suvi Heittola oli D21E sarjan kokonaistuloksissa 13.

Siina Lankinen D13-14B 2.

Elisa Mänty, D14A 3.

Eemi Vilska, H9RR 3.

Osakilpailuvoittoja tuli siis kaikkiaan 5 kappaletta. Muita yksittäisiä kolmen joukkoon juoksuja tekivät Otso Leinonen H12TR-sarjassa kolmossijoillaan 1. ja 2. osakisassa. Jouko Malinen sai kakkossijan H60A-sarjassa 2. päivänä. Molemmat juoksivat vain 2 osakisaa. Nuorin rykmenttiläinen kisaaja oli H8 RR sarjassa kilpaillut Oskari Multala, jolla on vielä useampi vuosi samassa sarjassa jäljellä.

Viikon aikana ehdittiin suunnistamisen lisäksi tehdä paljon muutakin. Nuoriso ehti välipäivinä mm. uida, pyöräillä, rullahiihtää, kiipeillä, käydä aktiviteettipuistoissa ja pelata jalkapalloa.

Lähdössä kiipeilemään

Nuutti Toivonen rullahiihdossa.

Reilun viikon päästä on sitten vuorossa FIN5-rastiviikko Rautavaaralla/Nilsiässä, tässä välissä veteraanit kilpailevat MM-kisoissaan.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *