FIN5 takana, H-P. Pukema H35A-sarjan kokonaisvoittoon

Hannu Pekka Pukeman rata ja reitti 1. osakilpalussa.

6 päivää ja 5 osakisaa käsittävä FIN5-rastiviikko päättyi viime perjantaina Nilsiän Tahkovuorella. 2 ensimmäistä osakisaa käytiin Rautavaaran lentokentän nopeakulkuisissa ja helpoissa kangasmaastoissa. Kolme viimeistä kisaa sitten Tahkovuorella, joista ensimmäinen oli sprintti ja kaksi viimestä vaativia vaaramaastoratoja. Kaikkiaan Fin5:llä oli 2000 osanottajaa, joista 1300 kilpasarjoissa. Lähellä sijainnut Kainuun Rastiviikko sekä veteraanien MM-kisat verottivat osanottoa.

Rykmentistä mukana oli n. 15 kisaajaa ja muutamia kuntosuunnistajia. Parhaita tuloksia esitteli koko viikon ajan H35A-sarjan Hannu-Pekka Pukema, hän voitti sarjansa kokonaiskilpailun. Hän voitti 3 ensimmäistä osakisaa ja pääsi yli 7 min etumatkalla viimeiseen takaa-ajoon. Yksi suuri virhe 10. rastilla vei kuitenkin kakkosena olevan Tommi Tölkön jo parin minuutin johtomatkalle. Kova loppuveto palautti kuitenkin ansaitusti kärkipaikan takaisin H-P:lle.

Nuorista Otso Leinonen esitti myös mainioita otteita koko viikon H12TR-sarjassaan. Hän oli koko ajan kärkisijoilla, jopa voittaen viimeisen osakilpailun. Koko viikon lopputuloksena tuli hieno kakkossija.

Suvi Heittola juoksi D21A-sarjassa myös hienosti koko viikon kakkoseksi. Paras suoritus oli viimeisen kisan nopein aika. Jouko Malinen jatkoi kisasarjaansa H60A-ssa. Tuloksena oli viikon kolmossija tasaisilla suorituksilla.

Tuomas Tölli oli H35A-sarjassa viides, parhaimpana suorituksena sprintin kakkossija.

Myös muilla suunnistajilla oli mukavaa ja onnistumisia tuli. Toki kaikilla rastiviikko ei mennyt ihan nappiin. Allekirjoittanut joutui luopumaan H50A-sarjan kamppailusta. 2 osakisassa saatu haava tulehtui pari päivää myöhemmin vakavaksi infektioksi, johon hoitona suonensisäinen antibiootti.

Tästä jatketaan taas ylöspäin kohti loppukesän haasteita!

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *