SM-viestistä H60-sarjan kultamitali

H60-sarjan viestin Suomen mestarit: Arto Niemi, Jouko Malinen ja Vesa Tervo

Suunnistuksen SM-viestit juostiin lauantaina Rovaniemellä. Maasto oli osittaista vaaramaisemaa, johon laajahkot suot ja kivikot toivat oman mausteensa. Joukkuemäärät jäivät normaalia pienemmäksi, johtuen kisan sijainnista etelän suunnistajamassojen kannalta.

Ennakkoon ajatellen Rykmentin vahvin viestijoukkue oli H60-sarjan kolmikko Vesa Tervo, Jouko Malinen ja Arto Niemi. Kolmikko ei pettänyt odotuksia, vaan juoksi ylivoimaiseen voittoon H60-sarjan 3*4,1 km viestissä. Ensimmäiseltä osuudelta Vesa Tervo tuli kärkiletkassa vaihtoon. Toisella osuudella Jouko Malinen karkasi muilta repäisten lähes 4 minuutin eron kakkoseen. Ankkuriosuudella Arto Niemen oli varsin helppo työ tuoda RR voittajana  maaliin jo lähes 7 min erolla kakkoseksi tulleeseen ONMKY:n joukkueeseen.

Pohjantähden voittamassa naisten pääsarjassa RR:n joukkue (Raitanen, Heittola, Latva-Kiskola) sijoittui sijalle 23. Miesten pääsarjassa, jonka voitti PR, RR:n ykkösjoukkue (Pukema, Nurmiainen, Pulli, Vaher) päätyi sijalle 24.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *