Hiirsalmi tarkkuussuunnistuksen normaalikisan voittoon

E-sarjan 3 parasta vasemmalta oikealle: Juha Hiirsalmi, Antti Rusanen ja Ari Uotila sekä paralympiasarjan ykkönen Pekka Seppä.

Rajamäen Rykmentti järjesti tarkkuussuunnistuksen kansallisen normaalikisan Hyvinkäällä Jokelan ampumaradan ja hiekkakuopan maastossa. Martti Inkinen oli jälleen ratamestaroinut haastavat, mutta tasapuoliset radat kilpailijoille, joiden joukossa oli useita MM-mitalistejakin. Vaativassa E-sarjassa oli 46 osanottajaa ja helpommassa A-sarjassa 12 osanottajaa. E-sarjan rata sisälsi 22 tehtävärastia ja aikarastin, jossa oli 3 tehtävää. A-sarjassa tehtäviä oli 14. Aamupäivän sateet taukosivat juuri sopivasti, kun kilpailijoita alkoi lähteä matkaan.

Kaikkiaan viisi kilpailijaa selvitti E-sarjassa kaikki tehtävät oikein, jolloin sijoitusten määrääväksi tekijäksi muodostui aikarastin ratkaisunopeus. Aikarasti osoittautui tällä kertaa E-sarjalaisille varsin helpoksi. Ensimmäisenä puhtaan pelin avasi Kokemäen Ari Uotila, joka selvitti aikarastinkin 12 sek ajassa. Tämän alle 10 sek aikarastiajalla kiilasi Keravan Antti Rusanen, joka sai tänäkin vuonna MM-mitalin, tällä kertaa normaalikisan pronssin. Kahden edellisen RR:n järjestämän kisan voittaja joutui nyt taipumaan, sillä TuMen Juha Hiirsalmi tykitti 7 sek aikarastiajallaan voittoon. Tempoon enemmän erikoistunut Hiirsalmi (tämän vuoden MM 10.) sai nyt normaalitehtävien ratkaisut kohdilleen ja näytti huiman aikarastinopeutensa. Myös Harri Lehtimäki ja Eero Hakanen saivat kaikki tehtävät oikein hieman hitaammalla aikarastinopeudelle. Paralympiasarjan tarkin oli Suunta-Seppojen Pekka Seppä.

A-sarjan tarkin oli Lahden Jouko Andelin 12 pisteellä. A-sarjassa oli myös muutamia ensikertalaisia mukana ja täältä saatiin hyvinkin uusia tarkkuussuunnistajia tuleviin kisoihin, A-sarjan nuorin kisaaja oli vain 7-vuotias. Pienimmille oli tehty myös oma lasten tarkkuussuunnistusrata. Kaikkiaan Inkinen ja Rykmentti saivat jälleen kiitosta hyvin järjestetyistä kisoista.

Linkki kisasivuille

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *