Rusanen hallitsi avoimessa AM-tarkkuussuunnistuksessa-Rykmentillä järjestely- ja kisamenestystä

Rajamäen Rykmentti järjesti avoimet tarkkuussuunnistuksen AM-normaalikisat Herusissa. Martti Inkinen oli jälleen mestaroinut radat, nyt elokuisen SM-kisamaaston pohjoispuoliseen maastoon. Rata sisälsi 21 rastia sekä kolme aikarastia. Rata oli sopivan vaativa, mutta kuitenkin varsin selkeä, jolloin ei kiistanalaisia kohteita ollut. Pari hankalahkoa nollarastia (mm. 12. ja 16.) tuotti jonkun verran ongelmia. Osanottajia kisaan oli saatu ilahduttavan paljon, peräti 48 kappaletta, heistä monet myös Suunnistavan Uudenmaan ulkopuolisista seuroista. Samalla käytiin myös joukkuekisa, jossa jaettiin myös SU-U:n mitalit. Rykmenttiläisiä oli kisassa mukana 4 henkeä.

Hallitseva normaalikisan ja tempon Suomen Mestari sekä parin viikon takaisen Nokian pohjoismaisen maaottelun voittaja Antti Rusanen näytti jälleen tasonsa ja voitti kisan selvästi. Täydet 21 pistettä sekä 3 aikarastia oikein vain 11 sekunnissa olivat taattua mestarilaatua. Antti voidaan ehkä lukea tarkkuussuunnistuksessa jopa viime vuosien maailman ykköseksi, sen verran korkea on suoritustaso kisasta toiseen. Antillakin oli kisan alkurasteilla hieman ongelmia kartan tulkinnassa, vaikka ei virheitä tullutkaan.

Korkeatasoisessa kisassa peräti 9 kilpailijaa sai 21 tehtävärastia oikein ja heistä 8 vielä aikarastitkin oikein. Kisan kakkoseksi nousi Kokemäen Ari Uotila 17 sekunnin aikarastiajalla ja kolmanneksi Akilles OK:n Jan-Erik Nyström 21 sekunnin aikarastiajalla. AM-kisan hopean sai kokonaiskisan neljäs Mäntsälän Kristiina Mäkinen 25 sekunnin ajalla. AM-pronssille ylsi Rykmentin Lauri Laajaniemi (kokonaiskisan kuudes) 29 sekunnin aikarastiajalla. Nyt armeijassa oleva taitosuunnistajana tunnettu Lauri on selkeä lahjakkuus tarkkuussuunnistukseen, sillä harjoituksia ei ole montaa takana ja nekin tehty jo jonkin aikaa sitten. Mika Loukkalahti oli kokonaiskisan 8. ja AM-kisan 4.

AM-mitalistit: Kristiina Mäkinen 2., Anti Rusanen 1. ja Lauri Laajaniemi 3.

Joukkuekilpailun ja AM-kisan voiton vei Keravan Urheilijat (Rusanen, Teemu Kalvas, Jarmo Karvinen) 60 pisteellä. Pisteen päähän jäivät Savo-Karjalan ja Satakunnan joukkueet. AM-seurajoukkuekisan hopeaa otti kuitenkin Rajamäen Rykmentti joukkueella Lauri Laajaniemi, Mika Loukkalahti ja Anne Paalanen 58 pisteellä, pronssia sai Mäntsälän Urheilijat 56 pisteellä.

AM-joukkuevoittajat Teemu Kalvas, Jarmo Karvinen ja Antti Rusanen. Martti Inkinen jakaa palkintoja.

Rajamäen Rykmentti näyttää nousseen Suomen tarkkuussuunnistuksessa kisajärjestelyjen ja nyt myös kisatulosten osalta kärkikaartin seuraksi. Jos normaalimatkan SM-joukkuekisa järjestettäisiin, saattaisivat KeU ja KoK-V olla jo tiukilla, kun ratamestari Inkinenkin saataisiin kisaan mukaan. Toki on muistettava, että laji on vielä varsin pieni ja kisat ovat erilaisia eri maastoissa, kartoilla ja radoilla. Nytkin jopa maajoukkuetason kilpailijoille tuli muutamia virheitä, vaikka he aikarastilla osoittivatkin nopeutensa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *