Nuorisoviesti ja Oravatonni 2017

Lähes kaikki Nuorisoviestin rykmenttiläiset.

Jo perinteiseen tapaan junioreiden kesäkausi on päätetty tekemällä viikonlopun kilpailumatka Turun suunnalle Nuorisoviestiin ja Oravatonniin. Tänä vuonna lähdettiin matkaan isoimmalla porukalla moneen vuoteen kun lauantaiaamuna bussin kyytiin nousi 43 henkeä. Lisäksi muutama saapui vielä omalla kyydillään kilpailupaikalle.

Turun Suunnistajien järjestämä Nuorisoviesti juostiin tällä kertaa Ruissalon Saaronniemellä varsin rajallisella alueella. Käytössä oli sprinttikartta mittakaavaltaan 1:5000 ja käyräväli 2m. Rykmentti osallistui viestiin kaikkiaan kuudella nuorten joukkueella kun vanhempien junioreiden A-sarjaan osallistui kaksi ja nuorempien B-sarjaan neljä joukkuetta.

Seitsenosuuksisessa A-sarjan viestissä vanhimmat osallistujat saavat olla 16-sarjalaisia ja joukkueenjäsenten yhteisikä saa olla enintään 100 vuotta. Rykmentin joukkueet:

RR 1 (yhteisikä 100 vuotta):

 1. Ilari Haltia
 2. Elisa Mänty
 3. Ilari Laakso
 4. Nikanor Pitkänen
 5. Essi Multala
 6. Kaisla Seppälä
 7. Artturi Hiiro

RR 2 (yhteisikä 93 vuotta):

 1. Aleksanteri Hiiro
 2. Nuutti Toivonen
 3. Emma Varmavuo
 4. Elina Hämäläinen
 5. Rasmus Laapas
 6. Oona Lankinen
 7. Aleksi Hämäläinen

Ykkösjoukkue taisteli loppuun asti sijoituksesta kymmenen parhaan joukossa, mutta taipui lopulta lopputuloksissa tiukan sekuntikamppailun jälkeen sijalle 12. Kakkosjoukkueelta nähtiin myös hyvä ja tasapainoinen esitys loppusijoituksen ollessa 26. Koko viestin voittoon suunnisti tällä kertaa Espoon Suunta ennen Helsingin Suunnistajia ja Lynxiä.

Ilari tuo ykkösjoukkueen viestin ensimmäiseen vaihtoon sijalla viisi. Elisa valmiina lähtöön.

B-sarjan neliosuuksisessa viestissä ensimmäinen ja viimeinen osuus olivat tukireittiosuuksia ja kaksi keskimmäistä osuutta rastireittejä. Viestiin saivat osallistua alle 12-vuotiaat ja joukkueen kokonaisikä sai olla enintään 44 vuotta. Tällä kertaa Rykmentti osallistui kilpailuun neljällä varsin nuorella joukkueella.

RR 1 (yhteisikä 39 vuotta):

 1. Tatu Lääveri
 2. Artturi Kuisma
 3. Eemi Vilska
 4. Moona Multala

RR 2 (yhteisikä 38 vuotta):

 1. Kaapo Malmström
 2. Aatos Multala
 3. Peetu Malmström
 4. Siina Lankinen

RR 3 (yhteisikä 41 vuotta):

 1. Krister Hiiro
 2. Topi Turunen
 3. Wilma Löfgren
 4. Siiri Väkiparta

RR 4 (yhteisikä 38 vuotta):

 1. Anniina Forsström
 2. Samuli Hämäläinen
 3. Liina Forsström
 4. Simo Väkiparta

Tällä kertaa parhaiten Rykmentin joukkueista sijoittui RR 2 ollen sijalla 32. RR 1 tuli sijalle 36, RR 4 sijalle 77 ja RR 3 sijalle 79. Viestin voitti Lynx, toiseksi tuli Tampereen Pyrintö ja kolmanneksi Espoon Suunta.

Nuorisoviestin jälkeen matka jatkui kohti majoituspaikkaa Tuorlan Majataloa. Majoittumisen ja päivällisen jälkeen miesten valmennusryhmän joukkueenjohtaja Antti Paasikoski saapui pitämään junioreille ja vanhemmille esityksen nuoren suunnistajan polusta, harjoittelusta, levosta, ruokavaliosta ynnä muista tärkeistä asioista. Aivan nuorimmat kilpailumatkalaiset käyttivät luentoajan tehokkaasti hyödyksi jalkapalloa pelaten. Muutenkin ilta sujui yhdessä ulkona touhuten kunnes iltapal

an myötä oli aika siirtyä nukkumaan ja lepäämään seuraavan päivän kilpailua varten.

Sunnuntaiaamuna bussin nokka suunnattiin kohti Vehmaata, jossa Mynämäen Suunnistajat järjesti Oravatonnikilpailun. Kilpailukeskuksena toimi Vehmaan urheilukenttä, jossa kaikki kilpailutoiminnot olikin saatu erittäin kompaktisti pienelle alueelle. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 30 rykmenttiläistä ja erityisesti nuorimpien poikien H9RR sarjassa oli runsas edustus kun mukana oli seitsemän rykmenttiläistä.

Siiri lähestyy Oravatonnin maalia.

Parhaista suorituksista vastasivat pääsarjassa eli H16-sarjassa suunnistanut Ilari Haltia sijoittumalla upeasti toiseksi sekä tyttöjen D15-sarjan voittanut Emma Varmavuo. Kymmenen kärkeen sijoittui lisäksi D12-sarjassa Elisa Mänty. Kaikilta rykmenttiläisiltä nähtiin kilpailussa hienoja suorituksia ja hyvää yrittämistä loppuun asti.

Emma korkeimmalla korokkeella.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä syömään ja lopulta sunnuntai-iltana kotiin palasi iso joukko tyytyväisiä mutta varmasti väsyneitä nuoria ja vanhempia.

Kilpailujen tulokset ja kilpailukuvia löytyy kilpailusivuilta:

http://tus.fi/nuvi2017/

http://www.ms-52.net/kilpailu/oravatonni/

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *