Tarkkuussuunnistajien vappurieha

95 tarkkuussuunnistajaa vietti omanlaistaan vappuriehaa Klaukkalan Tornimäellä.

Rykmentin järjestämät kuntorastit keräsivät mukaan myös ison joukon ulkolaisia osallistujia, jotka kilpailivat lauantaina ja sunnuntaina Espoossa kansainvälisessä FinTrailO -kilpailussa. Ratamestarina toimi Martti Inkinen.

Kolmen parhaan joukkoon Tornimäellä mahtui vain Maailmanmestareita. Voittaja oli suomalaiselle suunnistuväelle tuttu mies, norjalainen suunnistuksen MM-mitalisti Sigurd Dähli. Hän oli 70- ja 80-luvulla pitkään Norjan maajoukkueessa niin suunnistuksessa kuin hiihtosuunnistuksessakin. Veteraanien MM-kisoissa Sigurd on kerännyt tukun kultamitaleita niin kesällä kuin talvellakin. Poika Magne on kai perinyt joitain ominaisuuksia isältään, kuuluen nykyään maailman suunnistuseliittiin.

Toiseksi Tornimäen rinteillä sijoittui Antti Rusanen, joka on moninkertainen arvokisamitalisti tarkkuussuunnistuksessa. Kolmas oli Vuokatin 2013 Tempokilpailun kultamitalisti Pinja Mäkinen (ent. Satri). Taitosuunnistaja Pinja on suunnistuksen SM-mitalitilastossa edelleen korkealla sijalla ja kuuluuhan hänen meriitteihin mm. nuorten MM-hopea.

Aurinkoinen ilma antoi Tornimäen tapahtumalle hyvän ja leppoisan tunnelman. Ratamestarin poistuessa kisan jälkeen iltapäivällä keskuksesta, jäi Italian kuuden kilpailijan joukkue vielä paikalle viettämään omaa vappupiknikkiään.

Martti Inkinen

tulokset ja rata trailo.fi -sivulla

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *