Rajamäen Rykmentti 12. Tiomila–viestissä

Tiomila-viesti kisattiin kuluneena viikonloppuna Tukholman lähialueella Skepptunassa. Kymmenosuuksisen yö-viestin voiton vei hieman yllättäen loppukiri kamppailussa IFK Göteborg nuoren ankkurinsa Eskil Kinnebergin voimin ennen Halden SK:ta sekä Kalevan Rastin moninkertaista maailmanmestaria Thierry Gueorgiouta. Rajamäen Rykmentin miestenjoukkue sijoittui viestissä kahdenneksitoista ollen Kalevan Rastin, Turun Metsänkävijöiden ja KooVeen jälkeen neljänneksi paras suomalaisjoukkue vain 17 minuutin kokonaiserolla kärkeen. Viestissä lopputuloksen sai 249 joukkuetta 317:sta startanneesta.

Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkueessa avausosuuden juoksi, hiihtosuunnistusmaajoukkue-edustaja, Hannu-Pekka Pukema vaihtaen toiselle osuudelle kokeneen yö-suunnistajan Sami Vähäsen neljän minuutin erolla kärkeen sijalla 80. Sami nosti sijoitusta toisella osuudella sijalle 49, mutta erokärkeen venyi yhdeksään minuuttiin saakka. Legendaarinen Tiomilan pitkä-yö osuus kokosi viestin kärkipään yhteen OK Orionin Oleksandr Kratovin johdolla. Rykmentin Sander Vaher kesti hienosti pitkän-yön puristuksen ja saapui vaihtoon viidentenätoista vain 18 sekuntia kärjestä. Tämän jälkeen Rykmentti taisteli osuudet 4 ja 5 aivan kärjen tuntumassa Kimmo Vilskan ja Miika Suomisen johdolla. Viestin jälkipuoliskolla kuumin kärki meni menojaan ja Rykmentti kamppaili 10 joukkoon sijoittumisesta viestin loppumetreille saakka. Joukkueen loppuosuudet juoksivat Tuomas Tervo, Vili Niemi, Thomas Dlabaja, Celestin Crespin ja Jarno Parkkinen.

Rajamäen Rykmentin 2-joukkue sijalle 92 joukkueella Matti Liukkonen, Marko Väisänen, Lauri Lehtinen, Ross Morrison, Otso Seppälä, Antero Pulli, Pyry Niemi, Antti Paasikoski, Akseli Leino, Ondrej Semik

Naisten viestin voiton vei Domnarvets GOIF jolle Rajamäen Rykmentti hävisi 36 minuuttia ollen kisan 54. joukkue noin kolmestasadasta tuloksen saaneesta ja siten 15. paras suomalaisjoukkue. Rykmentin keski-iältään nuoressa ja kehityskelpoisessa joukkueessa juoksivat Annabella Tolonen, Marjo Liikanen, Sirkku Minkkinen, Hanna Raitanen ja Alena Neradova. Neliosuuksisessa nuorisoviestissä voiton vei Nydalens SK, paras suomalaisseura oli Turun Suunnistajat ollen 3. ja Rajamäen Rykmentti sijoittui sijoille 64 ja 145, 21 sekä 42 minuutin eroilla kärkeen. Nuorisoviestissä maaliin pääsi 255 joukkuetta. Rykmentin ykkösessä juoksivat Ilari Haltia, Julia Himilä, Pinja Koskinen ja Pyry Seppälä. Kakkosessa juoksivat Topias Kemppi, Seela Nurmi, Emma Varmavuo, Aino Lukkari ja Joni Koskinen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.