Nurmijärven nuoret suunnistajat menestyksekkäinä Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuissa Tampereella 29.-30.8.2014

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut järjestettiin Tampereen Kaukajärvellä 29.-30.8.2014. Kilpailut ovat Suomen suurin yksilölajien koululiikuntatapahtuma ja se järjestetään yhteistoiminnassa Koululiikuntaliiton ja suunnistusseurojen kesken. Viime vuonna suunnistettiin Heinolassa ja ensi vuonna kisoja isännöi Kirkkonummi.

Melina Lahdenperä vaihdossa

Melina Lahdenperä vaihdossa

Kilpailut ovat arvostettu nuorten suunnistajien tapahtuma. Suunnistuksen Suomenmestaruuskilpailuissa on sarjoja vasta 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tämän vuoksi erityisesti nuorimmille alle 14-vuotiaille suunnistajille Koululiikuntaliiton kilpailu on todennäköisesti vuoden tärkein henkilökohtainen kilpailu.

Nyt käydyissä kisoissa riitti vauhtia, sillä niihin osallistui lähes parituhatta koululaista ja toisen asteen opiskelijaa. Kilpailijat edustavat sitä kuntaa, jossa käyvät koulua.

Atte Ikola leimaa viestissä

Atte Ikola leimaa viestissä

Henkilökohtainen kilpailu suunnistettiin kisojen ensimmäisenä päivänä perjantaina 22 eri sarjassa. Henkilökohtaisessa kilpailussa nuorimmat ovat yhdeksänvuotiaita eli kolmatta luokkaa käyviä. Vanhimmat osallistujat ovat viimeisiä vuosia lukiossa tai ammattikoulussa opiskelevia. Runsasväkisimmät sarjat ovat yleensä nuorimpien sarjat, joissa jokaisessa oli tälläkin kertaa runsaasti yli sata osallistujaa.

Viestikilpailu suunnistettiin kolmihenkisin joukkuein viidessä sarjassa ikävuosien mukaan kisojen toisena päivänä lauantaina. Nuorimpien sarjassa kilpaili yli 100 joukkuetta. Vanhimpien sarjassa suunnisti noin 60 joukkuetta. Jokaisessa joukkueessa piti olla vähintään yksi tyttö ja yksi poika.

Topias Kemppi viestin voittajana maalissa

Topias Kemppi viestin voittajana maalissa

Nurmijärveä kilpailuissa edusti 23 nuorta suunnistajaa. Osa Nurmijärvellä asuvista nuorista edusti muun muassa Helsinkiä. Helsingin Suunnistajia seurajoukkueessaan edustava Annika Matilainen sijoittui kolmanneksi 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Rajamäen Rykmentin suunnistajista Melina Lahdenperä voitti 13-vuotiaiden tyttöjen sarjan, kisoissa Helsinkiä edustanut Ida Haapala tuli kolmanneksi 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ja Silva Kemppi tuli toiseksi 9 -vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Kempin sisarukset Anton, Silva ja Topias voittivat nuorimpien viestikisan ankkurien kovan loppukiritaistelun jälkeen.

Rajamäen Rykmentin nuoria suunnistajia osallistui kisoihin kaikkiaan runsaat 20. Jokainen   esiintyi tapansa mukaisesti edukseen ja kaikki pärjäsivät omissa sarjoissaan hienosti.

Jyrki Lahdenperä

Bookmark the permalink.

Comments are closed.