Annalle SM-kultaa pitkältä matkalta

Annabella Tolonen voitti SM-kultaa suunnistustuksen SM-pitkällä matkalla 18-sarjassa. Jyväskylän Muuratsalossa käydyssä kilpailussa Anna oli ylivoimainen sillä hopealle suunnistanut Perhon Kirin Karoliina Ukskoski jäi lähes kolme minuuttia.

-Suoritus oli ihan hyvä, muutama pieni virhe tuli. Voitto oli kyllä yllätys, vaikka tiesinkin, että onnistuessani voin yltää mitaleille, Anna iloitsi.

-Tällainen vaativa suunnistus on minulle mieleen. Kilpailussa piti etsiä hyvät juoksuvälit ja pitää niillä vauhtia. Vaikeammissa paikoissa keskityin vaan suunnistamiseen.

Annan voiton arvoa nostaa se, että hän on kärsinyt paljon jalkavammoista.

-Viimeksi pystyi kilpailemaan SM-pitkillä kolme vuotta sitten, joten kyllä tämä saavutus lämmittää mieltä, Anna kertoo ja valoittaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

-Kahden viikon päästä juostaan SM-sprintti. Sitten pitää laittaa jalat kuntoon ja talvi harjoitella niin, että ensi kesänä pääsen Norjassa suunnistettaviin nuorten MM-kisoihin.

Miesten pääsarjassa Vili Niemi oli kolmastoista häviten voittaja Jani Lakaselle neljä minuuttia. Naisten pääsarjassa Marjo Liikanen oli puolestaan 15. Maaret Turunen suunnisti kahdeksanneksi 20-vuotiaissa tytöissä, Mirabella Tolonen kymmenenneksi 18-vuotiaissa ja Riikka Haltia seitsemänneksi 17-vuotiassa.

Veteraanien mitalit jaettiin puolestaan Vihdissä. Rykmentille mitalit toivat Sami Vähänen, joka oli toinen 35-vuotiaissa ja Kaisa Laapas, joka oli kolmas naisten vastaavassa ikäluokassa. Marko Väisänen suunnisti seitsemänneksi 40-vuotiaissa ja Veli-Matti Heinonen kymmenenneksi 60-vuotiaissa.

R1-kisasivut
R2-kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.