Uudenmaan Elorastit 2014 ovat ovella, kilpailunjohtajan tiedote

Uudenmaan Elorasteihin on vajaat kaksi viikkoa. Kaksipäiväinen kilpailu toteutuu viikonloppuna 23.- 24.8.2014. Olemme kaartamassa järjestelyjen loppusuoralle. Ilmoittautuminen päättyy ke 20.8. Irman ilmoittautumisraportti kertoo 94 suunnistajan ilmoittautuneen, kun aloitan näitä rivejä.

Kilpailijoiden, meidän asiakkaiden, määrän lopullinen selviäminen vaikuttaa moniin toimintoihin. Kilpailun kartat ja radat tulostetaan osanottajamäärän mukaan. Kartat pussitetaan sarjoittain. Kilpailun lähtöjärjestelyt suunnitellaan optimaalisesti niin, että kilpailu ei kumpanakaan päivänä kestä liian kauan. Se on asiakkaiden ja myös meidän järjestäjien etu.
Ratamestarit ovat suunnitelleet maastoon noin 90 rastia, joille leimasimet viedään perjantaina ja vielä lauantaiaamuna.

Kilpailutekniikka testaa edeltävällä viikolla omat järjestelmänsä niin, että kilpailijat saadaan sarjoittain paremmuusjärjestykseen ja jokaiselle tulos. Kuulutus toteutetaan traktorin perävaunun lavalle rakennetusta kuuluttamosta ja yleisö pidetään tietoisena tilanteesta. Iltarastivaunumme palvelee info-pisteenä.

Kilpailukeskuksen ja muiden toimipisteiden rakennustalkoot pidetään torstaina ja perjantaina klo 17 alkaen kilpailukeskuspäällikön ja kunkin vastuualuejohtajan johdolla. Talkoissa rakennetaan opaspaalu, viitoitukset ja kävelysillat. Lopen Jätehuollon WC-vaunu saadaan perjantaina. Kahvion pöydät ja teltat pystytetään. Tarvitsijoiden sähköntarpeet toteutetaan.

Ajoneuvot pysäköidään läheiselle kovapohjaiselle pellolle 2 euron päiväkorvausta vastaan.

Olemme kutsuneet alueen keskeiset maanomistajat ja oikeuksien haltijat seuraamaan kilpailua sunnuntaina VIP-vieraina.

Olemme valmistautuneet palkitsemaan parhaiten menestyneet kilpailijat sopivilla palkinnoilla. Kaikki lapset palkitaan sunnuntaina maalissa ja parhaat vielä palkintojenjaossa.

Me järjestäjät tavoittelemme hyvää, asiakkaiden odotuksia vastaavaa suunnistuskilpailua. Se edellyttää vaativia, kilpailun tasoa vastaavia ratoja, laadukasta karttaa, siistiä, tiivistä ja toimivaa sekä peruspalvelut sisältävää kilpailukeskusta. Lisäksi kilpailujen aikataulun tulee olla tiivis, meidän järjestäjien asenne palveleva ja yleisilme on asiakaslähtöinen sekä palkinnot kilpailun tasoa vastaavat. Osa näistä tavoitteista on jo toteutunut. Mikäli sään haltijat ovat vielä meille suosiollisia, voimme olla erityisen tyytyväisiä. Luonnollisesti noudatamme luontoarvoja ja siisteyttä.

Kilpailujen purkaminen toteutetaan välittömästi kilpailujen päättymisen jälkeen periaatteella kukin purkaa oman toimipisteensä. Rastit jäävät kuitenkin maastoon vielä ainakin tiistai-iltaan kuntorasteja varten.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikki RR:n jäsenet talkoisiin torstaina ja perjantaina klo 17 alkaen sekä eri toimitsijatehtäviin kisapäivinä. Aivan uutena innovaationa avattiin tätä kisaa varten talkooväen ilmoittumispalvelu nettiin. Sieltä löytyy tällä hetkellä 17 ilmoittautumista, jota voidaan pitää hyvänä alkuna. Uuden kulttuurin omaksuminen ottaa luonnollisesti aikansa. Lisää ilmoittautumisia kaivattaisiin kisojen onnistuneeseen toteuttamiseen. Toimialuevastaavat näkevät ilmoittautumispalvelusta, ketkä voidaan varata ja keihin voidaan ottaa yhteyttä. Itse oto kilpailukeskuspäällikkönä olen yhteydessä kilpailukeskuksen rakentamis- ja purkamistehtäviin ilmoittautuneisiin lähiaikoina.

Keskeiset toimijat ja osakokonaisuuksien johtajat tarvitsevat meidän kaikkien avun ja tuen kisojen tavoitteiden saavuttamiseksi. Sen vuoksi haastan kaikki seuran jäsenet talkoisiin kilpailujen, ainutkertaisen projektimme eri tehtäviin. Projektillamme on melko tarkkaan määritelty alku, loppu ja aikataulu sen toteutusta varten. Tähänkin projektiimme liittynee varmasti joitakin monimutkaisia, yllättäviä riskejä sekä erityistä luovuutta ja erikoisosaamista vaativia tehtäviä. Yhteinen osaamisemme epäilemättä riittää niihin vastaamiseen.

Tämä seuran jäsenille ja myös kilpailijoille suunnattu tiedote saa vielä jatkoa kilpailujen jälkeen.

Irman ilmoittautumispalvelu kertoo nyt 100 osanottajan määrän rikkoutuneen. 600 -800 osanottajan tavoite häämöttää.

11.8.2014
Vesa Tervo
Uudenmaan Elorastien kilpailun johtaja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.