Ungdomens 10mila

WP_20140802_018Tänä vuonna Rajamäen Rykmenttiä lähti edustamaan nuorten 10mila-viestiin vain 18 vuotiaiden tyttöjen joukkue. Juoksijoista oli varaa valita joten joukkueeseen pääsivät innokkaimmat ja ikähaarukkaan parhaiten sopivimmat suunnistajat. Reissua suunniteltiin jo hyvissä ajoin ja yhteisharjoituksia olikin pitkin kesää. Yhdessä ja erikseen tiimihenki nousi ainakin minun mielestäni hyvin esiin. Harjoituksissa oli positiivinen ilmapiiri ja kaikki osallistuivat ihanan antaumuksella yhteiseen H-hetkeemme saakka. 🙂

Vielä keskiviikko iltana yhteisellä joukkueen sauna/lenkki-iltana katseltiin karttoja ja valmistauduttiin viikonlopun koitokseen. Joukkueen vanhimmat ”The Teho Kaksoset” – Mira ja Anna pitivät ainakin huolta ettei reissuun tarvinnut kenenkään lähteä vakavin mielin. 😉 Torstai iltana reissattiin tuttuun tapaan laivalla Tukholmaan, josta jatkoimme OK orientin, Sibbo Vaggarnan ja OK77 kanssa yhteisellä bussilla Ruotsin suurien järvien taakse Öxäbäckiin.

Aamulla Naisten viesti starttasi klo 5.30 paikallista aikaa ja Rykmentin kovista viivalle astui Julia Himilä. 15-vuotias kulkupäällikkömme lähti hyvin matkaan ja pysyttely alkumatkasta tiukasti kärjen kintereilla, mutta joutui taipumaan loppu radan tiheikkö rastilla. Julia vaihtoi silti hyvin sijalla 41 mutta kuitenkin jo 6minuuttia kärkeä jäljessä.

Toiselle osuudelle RR oli asettanut viimeistä vuotta sarjassa juoksevan -joukkueen kovimpia kokenein tytön- Mirabellan. Kakkososuus oli hajontapari ykkösosuuden kanssa ja koko muu joukkue jännitikin maalissa kuinka Mira selvittäisi Julialle kohtaloksi koituneen tiheikkö rastin. Useampien vuosien vaikeudet verottivat suunnistusvarmuutta, jonka jälkeen hommaa oli vaikea saada kasaan. Vasta keväällä harjoittelun pariin palannutta tyttöä ei lohduttanut, vaikka kolmen vuoden vammojen ja sairauksien jättämä takamatka poltteli yhä reisissä ja suunnistustaidossa. Mira piti Julian tuoman sijoituksen mutta ero kärkeen kasvoi 9 lisä minuutilla.

Seuraavana vuorossa oli kolmos osuus, joka oli ensimmäinen kolmesta seuraavaavasta putkiosuudesta. Tällä osuudella rykmentin paidassa juoksivat Pinja Koskinen, Melina Lahdenperä ja Seela Nurmi. Tytöt tekivät pienen virheen mutta saivat kuitenkin nostettua joukkuees sijoitusta. Melina vaihtoi tytöistä ensimmäisenä, Pinjan seuratessa aivan kannoilla.

Neljättä osuutta juossut Riikka Haltia juoksi helpohkon osuutensa hyvin nostaen joukkueen sijalle 29. Riikka tykitti myös 14. nopeimman osuusajan.

Ankkuri osuudelle lähti Miran sisko Annabella. Anna sai tehtyä hyvän viesti juoksun vaikka ennen vaihtoa karsinassa nyrjähtänyt nilkka kipeilikin, mutta ensiavussa laitetuilla teipeillä nilkkasaatiin juoksukelpoiseksi. Monta (suomalais)joukkuetta otettiin ankkuri osuudella kiinni ja lopulta erokärkeenkin kaventui melkein minuutilla. Lopussa maalissa oltiin sijalla 18.

Tavoite ei täyttynyt ja mielestäni voi suoraan sanoa että melkein kokojoukkue alisuoritti. Ja vaikka rykmentti joutuu taas kerran kuulemaan nuo jo niin tutuksi tulleet lauseet ”jotain jäi hampaan koloon”, ”Ensi kerralla sitten” tai ”no saatiimpahan hyvää kokemusta”. En silti ole yhtään huolissani, meillä oli kova joukkue tänään ei vaan ollut meidän päivämme. Olemme nuoria ja kisoja on paljon edessä. Tämä on hyvä lupaus tulevaisuuden Rykmentin naisille, sanokaa mun vielä sanoneen. 🙂 Meillä on täällä paljon lahjakkaita nuoria naisia, joista halutessaan voi tulla mitä vain tahtovat.

-Joukkueen ylpeä ankkuri

Bookmark the permalink.

Comments are closed.