Ratamestarin kuulumiset, Uudenmaan Elorastit

Uudenmaan Elorasteilla aikuisten radat on suunnitellut Jukka Alho. Jukka on takavuosien Rykmentin viestijoukkueiden luottomies, taitava suunnistaja ja yksi parhaista rykmenttiläisistä ratamestareista. Jukka on lähes aina mukana ratamestariryhmän työskentelyssä, vaikkapa kokemattomampien ratamestarien tukena, kun Rykmentti järjestää kilpailut. Tällä kertaa hän toimii pääratamestarina Lepsämässä järjestettävillä Uudenmaa Elorasteilla 23.-24.8.2014. Esitimme Jukalle muutaman kysymyksen liittyen tuleviin kisoihin:

Millä mielellä odotat Uudenmaan Elorasteja?

Kiirettä on pitänyt, kun näiden kisojen eteen on saanut sovitella maanomistajien toiveita enemmän kuin aikaisemmissa ratamestaritehtävissäni. Ratkaisut ovat kuitenkin löytyneet ja maasto voidaan hyödyntää toivomallani tavalla. Tästä kiitokset maanomistajille.

Miten kuvailisit lauantain maastoa?

Lauantain maasto ei ole ihan parasta keskimatkan ratoja ajatellen, helppoja osuuksia on liikaa ja kaikkiaan suunnistus tulee olemaan varsin suoraviivaista. Tarjoamme katsojille yleisörastina viimeisen rastin, jota ennen kilpailijoiden etenemistä voi seurata useamman minuutin.

Vinkkejä urheilijoille lauantain kisaan?

Suoraviivaista suunnistusta ja malttia rastinottoon.

Entä sunnuntain maasto, eroaako se lauantaina käytettävistä maastonosista?

Pitkällä matkalla päästään monipuolisempiin maastonosiin, kulkukelpoisuus, korkeuserot ja maastokuviot vaihtelevat suuresti.

Ratamestarin vinkit sunnuntain pitkänmatkan kisaan?

Reitinvalinnat ratkaisevat ja myös rastinotto nopeakulkuisilla kallioalueilla. Tämä koskee erityisesti pidempiä ratoja, lyhyillä radoilla joudutaan kamppailemaan hieman enemmän kasvillisuuden kanssa.

Suunnittelit myös kuntosuunnistusradat, terveisesi kuntosuunnistukseen tulijoille?

Radat ovat haastavia, koska rastipisteet ovat samoja kilpasarjojen kanssa. Lyhyt rata on kuitenkin rastiväleiltään myös harrastelijoille sopiva.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.