Miesten ryhmän leiri Turussa 28.-30.3.

Miesten ryhmän leiriviikonloppu Turussa keräsi valmennuspäällikön lisäksi jukolajoukkueen verran osanottajia. Kokemusta paikallisista huippumaastoista kerättiin niin yöllä kuin päivällä, numerolapun kera ja ilman.

Leiri käynnistettiin perjantaina Turku Sprint Relayn osakilpailulla Kuninkojan maastossa. Hämärtyvään iltaan startanneen viestin kolmesta osuudesta ensimmäinen juostiin ilman lamppua ja kaksi seuraavaa lampun kera. Ensimmäisellä osuudella aikaerot pysyivät kurissa, mutta hämärän laskeuduttua erot repesivät suuriksi ja antoivat yömiehille tilaisuuden karata muilta joukkueilta. Rykmentti vakiinnutti toisen osuuden aikana paikkansa viestin kärjessä ja hetken jo näytti että kakkonen on ykkönen. Kakkosjoukkueessa toisen osuuden hyvin juossut Vili Niemi päästi ankkuri Sami Vähäsen puolentoista minuutin etumatkalla ennen ykkösjoukkueen ankkuri Jarno Parkkista. Lopulta pitkän yön erikoismies Parkkinen näytti kaapin paikan ja repäisi yli kolmen minuutin aikaeron. Maalipaikalta tavoitettu Kouvolalainen liikunnanopettaja Parkkinen kommentoi suoritustaan seuraavasti: ”p***ele kun oli liput jemmattu syvälle puskaan. Paria rastia etsin ihan vierestä.”

Tuloslinkki: http://urheiluakatemia.fi/files/documents/tsr2_tulokset.pdf

Lauantaina ohjelmassa oli kaksi taitoharjoitusta. Aamupäivällä suunnistettiin neljästä lenkistä koostuva, maksimissaan 12km rata. Harjoitusta seuranneen valmennuspäällikkö Marko Heiskasen mielestä harjoitus oli onnistunut: ”Kaikilta osin loistava harjoitus, tässä on lämmin ja mukava istua kun on tuulensuoja ja aurinko paistaa.”

IMG-20140329-WA0002Illalla suunnistettiin yötreeni Paimiolaisessa huippumaastossa, jossa kartta ei kaikilta osin kuvannut maaston kulkukelpoisuutta. Treeni koostui kahdesta radasta, joista kertyi kokonaismatkaa reilu kuusi kilometriä. Kolmosrastilta toimituksen haastatteluun tavoitettu Turkulainen upseeri Antti Paasikoski kuvaili tuntemuksiaan: ”Onks tää joku läppä vai?? Miten ne kehtaa tarjota tällaista maastoa harjoituspaketissa??” Sunnuntaina iltapäivällä miehen mieli taisi olla jo leppynyt kun hän kuvaili edellisyötä antoisaksi kokemukseksi. Vaikka meno ei vauhdikkuudeltaan täysin vastannut tiomilaa, toi puskassa rypeminen hyvää yörutiinia koko porukalle. Haasteista huolimatta lähes kaikki suoriutuivat harjoituksesta, jopa kartalta ulos juossut pitkän yön spesialisti Parkkinen.

Sunnuntaina aamulla sprinttiin satsaavat, alaraajavammasta toipuvaa Vili Niemeä lukuun ottamatta, osallistuivat Turku Sprint cupin osakilpailuun viime kesän maailmancupmaastossa Turun Yliopistonmäellä. Muiden kuin sprinttereiden osalta aamu alkoi joko aamulenkillä tai myöhään venyneestä yötreenistä johtuvien univelkojen lyhentämisellä. Paluumatkalla Suomeen osa leireilijöistä pysähtyi harjoittelemaan Sauvossa.

Sprintcupin tuloslinkki: http://urheiluakatemia.fi/files/documents/tsc5_yliopisto_tulokset.pdf

Viikonlopun treenikartat ovat nähtävillä Jarno Parkkisen kartta-arkistossa: https://rajamaenrykmentti.fi/kartta/index.php?user=Jarno

Jesse

Bookmark the permalink.

Comments are closed.