PORTUGAL 21.-24.2.2014

Perjantaina Rykmentin keltamustat saapuivat eri puolilta Eurooppaa Portugalin Viseuun viettämään perinteistä talviloma-leiriä. 13 Henkinen porukkamme saatiin kasaan melkein ennen puolta yötä, kun viimeisetkin löysivät perille ennen kahta, ”vika oli autossa”.

DSC_0516Seuraava aamu valkeni kalpeana, ainakin osalle, sillä huoneen lämmitysjärjestelmä ei ollut valjennut kaikille. Ensimmäisenä harjoituksena vuorossa oli puistosprintti. Popin soidessa ja poliisien vartioimana kelpasi suunnistaa tämän vuoden ensimmäiset Portugalin rastit. Harjoituksen jälkeen osa suuntasi kompassinsa kisoihin, osa päiväunille. Mainittakoon kilpailusta mm. se, että rakettijalka Raitanen hävisi Simone gurusuunnistaja Nigglille vain yhden sekunnin. Iltapäivän treenissä päästiin kunnon metsään juoksemaan keskimatkaa. Metsässä lymyilevä paparazzi hämmensi joitakin urheilijoita, muttei se silti menoa hidastanut. Oli ilo huomata, etteivät Portugalin piikkipuskat pettäneet tänäkään vuonna. Muiden jäädessä kaivelemaan piikkejään, nuorikkomme ryntäsi buffettiin ahmimaan portugalilaisia herkkuja, jonka jälkeen valmennuspäällikkömme joutui huomauttamaan nuorille käytöstavoista. Punan noustessa, valmentajamme tiesi, että oppi oli mennyt perille.

Sunnuntaita ei tällä porukalla pyhitetty lepopäiväksi, sillä jo klo 9 oltiin matkalla rastinotto harjoitukseen, (tosin kovemman asteen jätkät starttasivat pitkänmatkan kilpailuun) joka järjestettiin ylempänä vuorilla. Huipulla oli kova tuuli, mutta se ei huippukuntoisia horjuttanut. Paukut säästettiin kuitenkin iltapäivälle, jolloin vuorossa oli kovavauhtinen viestiharjoitus. Harjoituksessa päästettiin yksi juoksija nolla-autona liikkeelle ja häntä ajoi takaa pari ryhmää lyhyillä aikaeroilla. Hajonta piti huolen tilanteiden muuttumisesta eikä toisen selkää tarvinnut seurata. Viestiharjoituksen tuloksena oli yksi murjottu nilkka, viisi hapoilla olevaa miestä. Illalla palaveerattiin tyttöjen huikean taulu tv:n ääressä katsellen 3DRerunista harjoitusten meininkiä. Palaverissa kuitenkin selvisi, hajujen perusteella, ettei leiritunnelmaa ollut vielä tarpeeksi.

DSC_0455Maanantai starttasi sateisena, jonka johdosta harjoitusta siirrettiin tunnilla. Auringon kurkatessa pilvien takaa lähdettiin ylös ”vuorille” harjoittelemaan. Ohjelmassa oli yli kymmenen kilometrin pituinen suunnistusrata, jolla kivien lukeminen kannatti unohtaa ja keskittyä käyriin. Maisemareitinvalinnat eivät myöskään kannattaneet paikoittaisten lumisateiden vuoksi (tätähän me tultiin pakoon Portugaliin?). Kylmänä, märkänä ja nälissään opetuslapset riensivät valmentajansa perässä kohti hotellia. Meno oli sen verran vauhdikasta, että se aiheutti muutamalle pahoinvointia. Loppupäivä meni lepäillessä ja syödessä, vaikka pizzaa ei saatukaan. Me jatkamme reenailuja täällä Portugalin ”lämmössä”, korkeanpaikan olosuhteissa. Pysy kanavalla sillä jatkuu pian..

-Mirre

Bookmark the permalink.

Comments are closed.