Vahdinvaihto RR:n puheenjohtajuudessa

Hyvät rykmenttiläiset,

Kun 7 vuotta sitten vuonna 2006 palasin kotiin Rajamäen Rykmentin syysvuosikokouksesta vasta valittuna RR:n puheenjohtajana, en kyllä aivan tarkkaan tiennyt kuinka kauan tässä tehtävässä tulisin olemaan. Olin vaihtanut Pohjois-Suomen kasvattiseurastani Iisusta Rykmenttiin 80-luvun lopulla ja toiminut sen jälkeen useissa eri tehtävissä seurassa: ensin suunnistuskoulun ohjaajana, sitten nuorisovetäjänä ja ehdinpä jonkin aikaa 90-luvun lopulla hoitaa seuran tiedotustakin. Valmennusvastaavan tehtävän otin sitten vastaan 2000-luvulla, ennen puheenjohtajakausiani.

Kun ryhdyin puheenjohtajan tehtävään, minulla oli oikeastaan vain yksi tavoite: pitää seuran toiminta aktiivisena ja menestyksekkäänä myös sen ajan kuin yhdessä Hyvinkään Rastin kanssa valmistelimme Jukolan viestin historiaan hienosti piirtynyttä Kytäjä-Jukolaa, joka sai huipennuksensa vuonna 2010. Mielestäni onnistuimme tässä tavoitteessa hyvin. Saavutimmehan, paitsi mainetta hienon viestin osajärjestäjinä, myös erinomaista menestystä juuri tuolla suunnistuskaudella 2010 lähes 40 SM-mitalin muodossa. Sen jälkeenkin olemme vielä palanneet tavoittelemaan menestystä mm. maailman suurimmissa suunnistusviesteissä, Tiomilassa ja Jukolassa. Kiitokset kaikista näistä saavutuksista kuuluvat aktiivisille ja osaaville seuratoimijoille, sekä teille kaikille rykmenttiläisille, jotka joko urheilijoina, valmentajina, nuoriso-ohjaajina, kuntorastijärjestelijöinä, kilpailujemme talkoolaisina, tai nuorisomme vanhempina ja huoltajina, ovat nämä saavutukset mahdollistaneet.

On ollut hienoa vetää Rykmenttiä 7 vuotta, saman verran kuin ”poikienpäitä” löytyy Nurmijärven kunnan vaakunasta. Mutta muutosta tarvitaan, kuten olen jo useampana syksynä toimintasuunnitelmiemme teon yhteydessä peräänkuuluttanut. Olemme viime vuosina saaneet ”nuorennusta” johtokuntaan ja toivon, että tämä kehitys vain jatkuu.

Vuosi sitten seuran syysvuosikokouksessa totesin, että seuran on aika etsiä itselleen uusi puheenjohtaja ja päättynyt kausi jäisi osaltani viimeiseksi. Ilokseni voin todeta, että asiat etenivät hyvin. Löysimme erinomaisen puheenjohtajaehdokkaan vilkkaan nuorisotoimintamme puolelta ja Jyrki Lahdenperän suostuttua tehtävään, syysvuosikokouksella oli helppo rutiinimuodollisuus nimetä Rykmentille uusi puheenjohtaja!

Toivotan Jyrkille ja vastavalitulle uudelle johtokunnalle menestystä tärkeään tehtävään pitää Rajamäen Rykmentin lippu korkealla ja näkyvänä, niin hienon urheilulajimme piirissä, kuin myös kotiseudullamme,
Nurmijärvellä ja Uudellamaalla.

Kiitän vielä kaikkia rykmenttiläisiä yhteisistä vuosista, jotka osaltani jatkuvat ainakin suunnistuskilpailuissa ja kuntorasteilla, niin paljon kuin suunnistusveteraanin terveys antaa myöten. Eikä kovinkaan pitkää aikaa ole siihen, kun minua voidaan toivottavasti nähdä myös kolmen lapsenlapsen ”apuhuoltajana” rastireitille valmistautumiseen… 🙂

Menestystä rastivuodelle 2014!

Terveisin,
Ismo

Bookmark the permalink.

Comments are closed.