Euromeeting 2013

Vuoden 2013 Euromeeting kilpailtiin Skotlannissa 31.7.-3.8. Ohjelmaan kuului sprintti, keskimatka ja pitkä matka. Vielä kun samaan aikaan järjestettävälle Scottish 6 Days – rastiviikolle osallistuvat laskettiin mukaan samoihin tuloksiin, rykmentin edustus miesten pääsarjassa oli 6 juoksijaa. Mukana olivat Tomas Dlabaja, Sander Vaher, Celestin Crespin, Remi Dubois, Jesse Laukkarinen sekä Miika Suominen.

Suomen joukkue matkusti Skotlantiin jo 27.7. tutustumaan vuoden 2015 MM-kilpailujen harjoitusmaastoihin. Euromeetingin kannalta ratkaisu ei varmasti ollut lähelläkään optimaalista, mutta hyöty voidaan toivottavasti lukea tulostaululta parin vuoden kuluttua. Harjoitukset kattoivat paikallisen maastokirjon aina saniaispuskista avoimiin nummiin. Reitinvalintatestailut, reipasvauhtinen keskimatkan ”leirikisa” sekä useat rauhallisemmin juostut treenit takasivat sen että paikallinen maastotyyppi jää mieleen.

Sprintti

Sprintti suunnistettiin keskiviikkona Lossiemouthin liepeillä kaksijakoisella radalla. Alkuosa radasta kiersi asuinalueella, jossa suurin haaste oli edetä rastilta rastille suoraviivaisesti tonttien välissä kulkevia kapeita kujia hyödyntäen. Loppurata kiersi paikallisella puistoalueella. Parhaasta rykmenttiläissuorituksesta vastasi Tsekki Tomas Dlabaja, joka suoriutui sijalle 13. Muille rykmenttiläisille rata ei ollut yhtä suotuisa. Sijoituksina Jessellä 43. ja Celellä 49. Miika leimasi väärällä rastilla, joten kohtaloksi koitui hylkäys. Scottish 6 Days -viikolle osallistuneet Sander ja Remi eivät juosseet sprinttiä.

Keskimatka

Torstain keskimatkalla oli tarjolla vauhdikasta ja varsin helppoa suunnistusta. Miesten 6,2km rata kiersi pääosin hyväkulkuisessa kangasmaastossa ja poikkesi vain hetkeksi vaikeakulkuisemmille avoimille alueille. Keskimatkan paras keltamusta oli jälleen Tomas, sijoittuen sijalle 14. Muiden sijoitukset olivat Sander 34. Jesse 42. Miika 62. Celestin 63. ja Remi 90.

Pitkä matka

Viikon päätösmatka, 17,1km pituinen 33 rastilla höystetty pitkä matka suunnistettiin lauantaina. Kilpailumaastoa kuvaa parhaiten suomen joukkueen matkanjohtaja Örnin analyysi: näyttää hyvältä, tuntuu pahalta. Radan alkuosa kulki raskaassa, paikoin polveen asti ulottuvan kanervan hallitsemassa maaston osassa. Puolivälin jälkeen siirryttiin suomalaisille tutumpaan kangasmaastoon, joka ainakin allekirjoittaneen kokemuksiin pohjautuen oli pohjaltaan raskaampaa ja pehmeämpää kuin kotosuomessa. Rykmenttiläisittäin päivä oli viikon paras. Tomas voitti kilpailun rohkealla ja taktisella suunnistuksella. Hän lähti kilpailuun hyvällä itseluottamuksella, sillä raskaat maastot olivat tulleet tutuksi Oringenillä. Pitkälle matkalle epätyypillinen minuutin lähtöväli toi haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Porukassa vauhti on usein nopeampaa kuin yksin juostessa. Niinpä Tomas päätti aloittaa todella agressiivisesti saadakseen edellä lähteneitä kiinni. Hyvin sujunut alku palkittiin ja selkiä alkoi tulla vastaan. Rastilla 11 letkaan oli liittynyt jo kolme ruotsalaista ja kaksi tsekkiläistä suunnistajaa. Muutamaa rastia myöhemmin vetovastuu siirtyi porukan muille jäsenille kun Tomas siirtyi tarkkailuasemiin letkan sijoille 2-3. Tulosluettelossa syntynyt letka miehitti sijat 1-5. Muiden rykmenttiläisten sijat olivat Sander 13. Jesse 20. Remi 55. Miika 81. ja Celestin 87.

Jesse

Kilpailun sivut
Yhteistulokset

Bookmark the permalink.

Comments are closed.