Kaksi mitalia sprinttiviesteistä

Viime viikonvaihteesta 26-27.2. käytiin Iissä hiihtosuunnistuksen SM-sprinttikisat, henkilökohtainen kilpailu lauantaina ja parisprinttiviestit sunnuntaina. Rykmentistä oli näinkin kauas Oulun pohjoispuolelle uskaltautunut pieni mutta sitäkin tehokkaampi joukko, kaikkiaan 4 hiihtosuunnistajaa, joilla kuitenkin kaikilla oli kotiintuomisina viestimitalit. Henkilökohtaiset mitalit jäivät tällä kertaa niukasti saamatta, mutta hyviä plakettisijoja tuli jo lauantailtakin.

Lauantain kisat avattiin pääsarjoilla ja junioreilla karsintakilpailuilla. Pitkän pakkasjakson jälkeen vain parin pakkasasteen sää ja liukas keli helli hiihtosuunnistajia ja kisayleisöä. D18-sarjassa Jannina Gustafsson ja Maaret Turunen selvittivät karsintaratansa varmasti, Jannina 3. sijalla ja Maaret 9. sijalla. Karsinnan perusteella määräytyi sitten myös lähtöjärjestys iltapäivän finaaliin. Kun karsinnassa 10 ensimmäistä tyttöä mahtuivat 1 minuutin sisään, niin finaalista voitiin odottaa varsin mielenkiintoista.

Finaaliradat vaativatkin karsintaa enemmän kartanlukua ja reitinvalintaa. Parin viikon takaisen SM-pitkän pronssimitalisti Jannina avasi hyvin johtaen D18-tyttöjen kisaa 2. rastilla. Parin seuraavan välin reitinvalintoihin ja suunnistuksen sujuvuuteen jäi kuitenkin parannettavaa, ja Jannina putosi aivan kärkikamppailusta. Loppu sujui taas hyvin ja tuloksena oli hyvä 7. sija, 44 sekuntia voittajasta. Maaretin vauhti kiihtyi rauhallisemman alun jälkeen kisan keskivaiheilla, missä n. 8 min kohdalla, parin rastivälin kärkiajan jälkeen Maaret oli sijalla 3. vain 10 sek kärjestä. Viimeisen n. 5 min aikana mitalit kuitenkin karkasivat, tuloksen hyvä 5. sija, 37 sekuntia voittajista ja 16 sekuntia pronssimitalisteista. Tässä sarjassa kun oli lopulta niin tasainen kilpailu, että sekä 1. että 3. sija jouduttiin jakamaan kahden tytön kesken.

Rykmentin vetreät veteraanit, Ari Enroth ja Antero Varjonen, kävivät tyttöjen kilpailujen välissä myös ottamassa hienot sijoitukset omissa sarjoissaan Arin ollessa 5. H50-sarjassa ja Anteron 9. H65-sarjassa.

Sunnuntain sprinttiviesteihin lähdettiin sitten kahden parin voimin ja hyvin latautuneina mitalijahtiin. Sprinttiviesteissä parin kummankin kilpailijan osalle tuli 2 sähäkkää n. 10 min osuutta, joihin ratahajonnat ja ajoittainen tungos urilla toi oman mausteensa. Maaret avasi Rykmentin viestin tulemalla varmasti 4 tytön kärkiletkassa vaihtoon. Janninan jatkaessa 2. osuutta, alkoi porukka hajoamaan. Ennakkosuosikeista Ounasvaaran Hiihtoseuran pari pääsi n. puolen minuutin karkumatkalle, mutta sen sijaan sarjan edellisvuoden mestari, Lapin Veikot, haparoi, jäi jäi jo ratkaisevasti. Maaret onnistui 3. osuudella Ounasvaaran viestinviejän takaa-ajossa, ja niin ankkuriosuudelle lähtivät Jannina ja edellispäivän D16-sarjan mestari, Ounasvaaran Suvi Oikarinen vain 1 sek. erolla. Alussa ankkureilla oli eri hajonta, mutta radan puolivälissä Jannina huomasi Suvin ilmestyneen taakseen. Maalia lähestyttiin Janninan johdolla, kunnes vain pari rastia ennen maalia Jannina hiihti yhden risteyksen pitkäksi – siinä pääsi Suvi kuittaamaan, ja kultamitali ratkesi Rovaniemeläisille 11 sek erolla. Pienten harmittelujen jälkeen hopea kuitenkin maistui tytöille ihan hyvältä!

Samaan aikaan hiihdetyssä veteraanien H110-sarjassa (pari, jonka yhteisikä tulee olla vähintään 110 vuotta) Ari ja Antero taistelivat tasaisen kisan pronssille vain 24 sek voittajaparista. Suorituksen arvoa nosti vielä se, että 1. osuudella joukkue joutui jonkun verran kärsimään ruuhkautuneen tasatyöntöuran hajontavaihtoehdosta, kun osalla joukkueista oli leveämmän ja hyvin ohituskelpoisen luistelu-uran vaihtoehto.

Tulokset

Ismo Turunen

Bookmark the permalink.

Comments are closed.