Nuorten Jukola Saarijärvellä

Melkein koko porukka

Rykmentti osallistui Nuorten Jukolaan tänäkin vuonna kahdella joukkueella. Bussimatka kohti Saarijärveä alkoi perjantai-iltapäivänä 17.8. yhdessä Hyvinkään Rastin kanssa ja perille päästiin yhdeksän aikaan illalla. Iltaohjelma koostui iltapalasta ja majoittumisesta Saarijärven monitoimihallin lattialle.

Kilpailupäivän aamu valkeni sateisena ja epävakaisena mutta ennuste lupasi kilpailun ajaksi parempaa säätä. Siirryttäessä Kusiaismäen hiihtokeskuksessa toimineeseen kilpailukeskukseen tummat pilvet vielä peittivät taivaan mutta kilpailun alun lähestyessä sää kirkastui ja viesti päästiin juoksemaan poutaisessa ja aurinkoisessa säässä.

Viestin lähtö tapahtui kello 11:30, jolloin ykkösjoukkueen viestiä lähti viemään Ilari Laakso ja kakkosjoukkueen Atte Himilä. Ilarin avausosuus lähti hyvin liikkeelle, mutta harmittava virhe osuuden puolivälin paikkeilla pudotti joukkuetta sijoituksissa alaspäin. Osuuden loppupuoli sujui kuitenkin virheettä ja hyvällä vauhdilla, joten Ilari nosti joukkuetta reilusti ylöspäin. Aten avausosuus sujui varmasti ja vaihtoon joukkueemme tulivat lähes peräkkäin kakkosjoukkueen oltua sijalla 78 ja ykkösjoukkueen sijalla 81.

Ilari tulossa ensimmäiseen vaihtoon

Toiselle osuudelle lähtivät ykkösestä Aleksanteri Hiiro ja kakkosesta Aleksi Hämäläinen. Molemmat pojat juoksivat hyvät osuudet nostaen mukavasti sijoituksia. Edes muutama ampiaisenpisto ei hidastanut Aleksanterin matkantekoa. Joukkueidemme sijoitukset vaihtuivat päittäin ja toiseen vaihtoon ykkösjoukkue tuli sijalla 47 ja kakkosjoukkue sijalla 64.

Kolmannella osuudella ykkösen Elisa Mänty ja kakkosen Lotta Toivonen juoksivat lähestulkoon yhtä nopeat osuudet Elisan oltua kolme sekuntia Lottaa nopeampi. Sijoituksissakaan ei tullut suuria muutoksia vaihtosijojen oltua 54. ja 65:s.

Elisa vaihtoon kolmannelta osuudelta

Neljännellä osuudella ykkösjoukkueen Nikanor Pitkänen juoksi todella vahvan osuuden nostaen joukkuettaan useamman sijan ylöspäin ja vaihdossa ykkönen oli sijalla 41. Kakkosjoukkueessa Nuutti Toivonen teki myös hyvän suorituksen vaikka välillä tulikin kuperkeikkaa mäkeä alas. Kakkosjoukkueen sijoitus vaihdossa oli 64:s.

Viidennellä osuudella Emma Varmavuo vei ykkösjoukkueen viestiä varmasti ja piti lähes saman sijoituksen tullen vaihtoon sijalla 43. Kakkosjoukkueessa Essi Multala aloitti osuuden hyvin ja pääsi mukaan hyvävauhtiseen letkaan, mutta harmittavasti koko porukka teki kolmanneksi viimeiselle rastille ison virheen ja sijoitus putosi muutaman pykälän ollen vaihdossa 69.

Kuudennelle osuudella Kaisla Seppälä suunnisti hyvin ja varmasti, mutta vauhti ei ollut aivan parasta mahdollista, joten sijoituksessa tuli muutama sija pudotusta sijalle 49. Kakkosjoukkueen Elina Hämäläinen puolestaan piti hyvää vauhtia koko osuuden ja nosti joukkueensa sijalle 66.

Ankkuriosuudella Ilari Haltian jalat eivät vielä aivan olleet palautuneet edellisen viikon pyöräsuunnistuksen nuorten EM-kisoista ja pari virhettäkin matkan varrella tuli, mutta silti Ilari nosti ykkösjoukkueen lopputuloksissa sijalle 44. Kakkosjoukkueessa Artturi Hiirolla tuli alkumatkasta pieniä virheitä, mutta loppua kohden vauhti ja varmuus löytyivät ja kakkosjoukkueen sijoitus lopulta 61.

Viestin voittoon suunnisti jännittävien vaiheiden jälkeen Kouvolan Suunnistajat noin puolen minuutin erolla ennen Espoon Suuntaa. Kolmanneksi, noin kolme minuuttia voittajan jälkeen, tuli Lynx Kirkkonummelta. Kahden edellisen vuoden voittaja Tampereen Pyrintö sijoittui tällä kertaa viidenneksi.

Rykmentin osalta ykkösjoukkueella olisi voinut aivan nappionnistumisilla olla mahdollisuus kymmenkunta sijaa korkeampaankin sijoitukseen, mutta nytkin hieno sijoitus pienten vaikeuksien jälkeen. Kakkosjoukkue puolestaan onnistui ennakko-odotuksiakin paremmin ja viimevuotinen 82. sija parani 21 sijoitusta.

Kaikki tulokset: http://www.jukola.com/nj2018/fi/tulokset/viralliset-tulokset/

Ensi vuonna Nuorten Jukola kilpaillaan Turussa.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *