Liukkonen ja Vilska sarjavoittoihin Kainuun Rastiviikolla

Kainuun Rastiviikko järjestettiin tänä vuonna Jormua-Leihun alueella Kajaanissa 1.-6. heinäkuuta. Järjestävänä seurana toimi Kajaanin Suunnistajat. Rykmentistä mukana oli kilpasarjoissa 23 suunnistajaa ja avoimissa sarjoissa vielä kymmenkunta lisää.

H35A-sarja oli ensimmäisestä osakilpailusta lähtien Matti Liukkosen ja Hannu-Pekka Pukeman hallinnassa. Hannu-Pekka voitti reilulla neljällä minuutilla ensimmäisen kilpailun, mutta Matin voitettua kaksi seuraavaa lähdettiin viimeiseen osakilpailuun Matin 17 sekunnin johdossa. Ratkaisevassa kilpailussa Hannu-Pekka loukkasi hieman jalkaansa ja lopputuloksissa Matille kokonaiskilpailun voitto reilun kolmen minuutin erolla.

Matti kolmannen osakilpailun palkintojenjaossa.

H8RR-sarja kulki myös vahvasti Rykmentin Eemi Vilskan komennossa. Ensimmäisessä kilpailussa Eemi tuli toiseksi vajaan puolen minuutin erolla Hauhon Sisun Onni Lepistöön, toisen Eemi voitti niukasti kymmenellä sekunnilla mutta kaksi viimeistä kilpailua olivat täysin Eemin hallintaa ja kokonaiskilpailun voitto hänelle lopulta yli kuuden minuutin erolla seuraavaan.

D13-sarjassa Elisa Mänty taisteli ensimmäisestä kilpailusta lähtien sarjan voitosta. Sarja osoittautui todella tasaiseksi osakilpailusijoitusten mennessä tytöillä sopivasti ristiin ja lopulta kokonaiskilpailun ensimmäisen ja kuudennen ero oli alle viisi ja puoli minuuttia.  Elisa sijoittui kahdessa osakilpailussa toiseksi, kerran kolmanneksi ja kerran kahdeksanneksi. Näillä suorituksilla lopullinen sijoitus kilpailussa oli toinen ja eroa voittaneeseen Lapuan Virkiän Aino Kankaanpäähän jäi vain 54 sekuntia.

45AL-sarjassa Mika Loukkalahti teki myös tasaista työtä. Mika aloitti viikon viidennellä sijalla ja otti seuraavista kahdesta osakilpailusta kolmannet sijat. Näillä suorituksilla hän pääsi viimeiseen osakilpailuun liikkeelle kokonaiskilpailun toiselta sijalta ja olikin aivan viimeisille rasteille asti kiinni tuossa sijoituksessa mutta virheet aivan radan loppupuolella pudottivat hänet kolmanneksi.

Kuudes kokonaiskilpailun palkintosijoille suunnistanut rykmenttiläinen oli D12-sarjassa Moona Multala. Myös tässä sarjassa osakilpailusijoitukset tytöillä menivät sopivasti ristiin ja tasaisesti suunnistanut Moona sijoittui lopulta kolmanneksi. Moonan osakilpailusijoitukset olivat 6., 3., 7. ja 6.

Eemi, Elisa ja Moona kokonaiskilpailun palkintojenjaossa

Muutenkin Rastiviikolla nähtiin paljon hyviä suorituksia ja hienoa oli nähdä myös vahva junioriedustus paikalla kun kilpasarjoissa oli mukana kaikkiaan 11 junioria. Maastot ja radat eivät olleet aivan helpoimmasta päästä, joten monelle nuorellemme tuli paljon arvokasta kokemusta ja oppia viikon aikana.

Kaikki tulokset ja reittihärvelit löytyvät kisasivuilta: https://www.rastiviikko.com/fi/tulokset

Kilpailijoiden kommentteja

Ohessa on Rastiviikolle osallistuneilta junioreilta ja aikuisilta joitain mieleen jääneitä ja hyvin menneitä rastivälejä ja ratoja sekä muita kommentteja kisoista.

Elisa D13:

Tällä rastivälillä onnistuin. Rastilla otin suunnan suoraan seuraavalle rastille. Lähdin suunnan mukaan ja matkalla näin notkon. Notkon jälkeen juoksin vähän matkaa eteenpäin ja sitten näin rastin.

Antti H8RR:

Rastiviikko meni hyvin. Vaikka vähän jännittikin, niin silti juoksin joka päivä reippaasti, oikaisin monissa paikoissa ja otin aina loppukirin.

Aino D12:

Eka päivä meni suunnistuksellisesti parhaiten. Rata oli muita päiviä helpompi. Ainoa virhe tuli 1-2 –välillä, jossa menin hakkuuta liikaa vasemmalle. Kaikilla muilla rastiväleillä meni hyvin. Muina päivinä oli paljon vaikeammat radat ja niillä tulikin muutamia pummeja. Yksi hyvin mennyt väli oli 4. päivän lyhyt 7.-8. väli jyrkänteelle, joka meni sujuvasti suoraan suunnalla valmiita uria hyödyntäen.

Mika H45AL:

Viimeisenä päivänä pitkä 5-6 reitinvalintaväli meni hyvin: kierto vasemmalta louhoksen, sähkölinjan ja kärrypolun kautta hakkuun reunaan, jossa metsän puolella mäki ylös ja loppumäen reunasta rastiavokallionotkoon. Tästä seurasikin sitten viikon huonoin hetki: loppukirivaiheessa kahdelle seuraavalle rastille 3 min virheet, yli 2*enemmän kuin koko alkuviikkona yhteensä.

Moona D12:

Aika paljon suunnalla menin rastivälejä. Hyvin meni esimerkiksi toisessa kisassa väli 5-6, minkä menin käyrää pitkin seuraten rinteen reunaa.

Essi D14:

Kisat paranivat viikon loppumista kohti. Hyvä tunne jäi esimerkiksi kolmannen päivän välistä 2-3. Lähdin suon yli ja pienen jyrkänteen vierestä. Ajauduin vähän vasemmalle mutta sain ojan jälkeen pienestä kumpareesta ja kivestä kiinni ja siitä käänsin kohti rastia

Tuomas H35AL:

Kaikissa kisoissa tuli vähintään yhdelle rastille isompi virhe. Hyvin meni esimerkiksi toisen päivän pätkä 7-11. Muuten varsinkin tiheiköiden keskellä olleiden rastien kanssa oli haasteita koko viikon.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *