Rykmentin joukkueet Nuorten Jukolassa

Nuorten Jukola on Suomen suurin nuorten suunnistajien viestitapahtuma, joka on tarkoitettu alle 18-vuotiaille tytöille ja pojille. Viime vuonna viesti juostiin Nurmijärvellä Alhonniitussa ja tällä kertaa kilpailu järjestettiin Porvoossa Kokonniemen urheilukeskuksen maastoissa. Kaikkiaan kilpailun lähti noin 160 joukkuetta.

Rajamäen Rykmentti lähti viestiin tällä kertaa kahden joukkueen voimin. Tavoitteena olivat hyvät suoritukset ja sijoittuminen joukkueiden rintanumeroiden mukaisesti eli ykkösjoukkueelle sijan 43 ja kakkosjoukkueelle sijan 63 tuntumaan. Ennen kilpailua kakkosjoukkueen osalta jouduttiin kuitenkin jo tekemään kaksi muutosta suunnitelmaan kun Ilari Laakso ei jalkavamman ja Nikanor Pitkänen kuumeen takia pystynyt starttaamaan kilpailuun. Onneksi varajuoksijoita kuitenkin löytyi, jotta molemmat joukkueet pääsivät kokonaisuudessaan mukaan kilpailuun.

Ykkösjoukkueen viesti alkoi erinomaisesti kun kahdella ensimmäisellä osuudella juoksivat erittäin vahvassa kunnossa olevat Ilari Haltia ja Artturi Hiiro. Molemmat pojat pääsivät hyvin näkyviin myös suorassa nettilähetyksessä edetessään kärjen mukana ja tuntumassa. Ilari toi viestin ensimmäiseen vaihtoon sijalla viisi vain 47 sekuntia kärkeä perässä.

Artturi jatkoi toisella osuudella myös vahvasti ja tuli vaihtoon sijalla seitsemän noin kaksi minuuttia kärjen takana.

Seuraavat kaksi osuutta olivat 14-vuotiaille tytöille ja pojille ja näillä osuuksilla Rykmentin 13-vuotiaat Essi Multala ja Atte Himilä juoksivat varsin tasapainoiset suoritukset ja välttyivät isommilta virheiltä. Neljän osuuden jälkeen Rykmentin viesti eteni sijalla 25 eron kärkeen ollessa noin 12,5 minuuttia. Viidennellä osuudella 15-vuotias Kaisla Seppälä joutui hieman taipumaan vuotta vanhempien vauhdissa, mutta piti joukkueen aivan tavoitesijan tuntumassa tullessaan vaihtoon sijalla 46. Kuudennella osuudella Julia Himilä juoksi varman  suorituksen ja nosti joukkueensa takaisin 40 joukkoon sijalle 39. Ankkuri Joni Koskinen onnistui myös varmasti omalla osuudellaan ja piti sijan 39.

Kakkosjoukkueen viestin aloitti joukkuemuutosten jälkeen Aleksanteri Hiiro, jolle tuli heti alkumatkasta pieni virhe jolloin tiiviissä ryhmässä sijaluku putosi nopeasti. Aleksanteri sai kuitenkin loppua kohti hyvin kiinni suunnistuksesta ja vaihtoon tullessaan oli nostanut joukkueensa sijalle 130. Toiselle osuudelle lähti Aleksi Hämäläinen joka edellisenä päivänä hälytettiin mukaan kilpailuun. Aleksi suoriutui osuudestaan hyvin ja nosti joukkueen sijalle 120. Seuraavilla kahdella osuudella olivat vasta 12-vuotiaat Elisa Mänty ja Nuutti Toivonen. Molemmilta nähtiin hyvät suoritukset Elisan nostaessa joukkueen sijalle 107 ja Nuutin pitäessä saman sijan. Viidennellä osuudella Emma Varmavuo juoksi erittäin hyvän osuuden ja nosti joukkuettaan peräti 15 sijaa tullen vaihtoon sijalla 92. Kuudennella osuudella Pinja Koskinen jatkoi joukkueen nousujohteista kilpailua ja antoi viestin eteenpäin sijalla 79. Ankkuri Pyry Seppälän urakkaa ei ainakaan helpottanut kilpailualueelle saapunut rankkasade, mutta hänkin välttyi isommilta virheiltä ja toi joukkueensa maalin sijalla 82.

Kokonaisuutena molemmat joukkueet tekivät hyvät suoritukset. Ykkösjoukkueen sijoitus 39. oli hieman tavoitetta parempi ja aivan virheettömillä suorituksilla mahdollisuuksia olisi ollut vielä hieman parempaankin.  Kakkosjoukkueessa jouduttiin tekemään kaksi juoksijamuutosta, mutta joukkue teki silti nousujohteisen suorituksen tullen maaliin sijalla 82.

Viestin voitti toista kertaa peräkkäin Tampereen Pyrintö noin minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Espoon Suuntaa. Kolmanneksi sijoittui venäläinen Nord West, jonka ankkuri nosti joukkueensa kolmen minuutin takamatkalta ohi neljänneksi jääneen Helsingin Suunnistajien.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *