Mervi Pesulle SM-kultaa

Viikonloppuna päästiin jälleen kisaladuille, kun Hankasalmella käytiin hiihtosuunnistuksen pitkän matkan ja viestin SM-kisat. Alun perin kisat piti hiihtää jo helmikuussa, mutta lumitilanteen vuoksi kisoja siirrettiin kuukaudella eteenpäin. Eikä turhaan, sillä viikonlopun sää oli mainio ja latujen kunto hyvä.

Lauantaina 12.3. hiihdettiin pitkänmatkankisat silmiä sokaisevassa auringonpaisteessa. Mestarit eivät kuitenkaan loistosta sokaistuneet, sillä Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu hiihti tasaisella suorituksella naisten pääsarjan voittoon. Muista rykmenttiläisistä kymmenen joukkoon sijoittuivat Riikka Haltia (D20, 5.), Ari Enroth (H55, 8.) ja Erkki Oinaskallio (H55, 9.)

Sunnuntaina 13.3. vuorossa olivat SM-viestit, joissa Rykmenttiä edusti kaksi joukkuetta, joista toinen jäi kuitenkin viimehetkellä sairastumisen takia vajaaksi. Näin ollen maaliin selvisi ainoastaan miesten 170-sarjan joukkue, joka sijoittui kuudenneksi kokoonpanolla Erkki Oinaskallio, Timo Valkonen ja Ari Enroth. Naisten 20-sarjan joukkue (Riikka Haltia ja Pinja Koskinen) jäivät toiseen vaihtoon sijalla kuusi.

Matkaan mahtui sairastapauksia, kyseenalaisia reitinvalintoja sekä katkenneita sauvoja, mutta uudesta kisaviikonlopusta selvittiin jälleen kerran enemmän tai vähemmän hyvässä kunnossa. Niinpä rohkeimpien hiihtäjien kausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna Kuusamossa viimeisten SM-kisojen ja Lapin lumirastien merkeissä.

-Riikka Haltia-

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *