Tarkkuussuunnistajat kisasivat Kiljavalla

Rykmentti järjesti lauantaina 26.9. kansallisen tarkkuussuunnistuskilpailun Rajamäen Kehityksen majalta käsin. Ratamestari Martti Inkinen oli laatinut kilpailuradan Matkunsuon ja Vihtilammen välisen ulkoilupolun ympäristöön.

Elit-sarjan radan kaikki 25 rastitehtävää pystyi ratkomaan oikein Keravan Urheilijoiden Antti Rusanen. Yhdellä virheellä  radan selvitti neljä kilpailijaa, joista Kaustisen Pohjan-Veikkojen Marko Määttälä vei kakkossijan ennen Epilän Esan Hannu Niemeä. Tasapisteisiin päätyneiden kilpailijoiden keskinäisen sijoituksen ratkaisee aikarastitehtävä, jossa kilpailijan käyttämä vastausaika otetaan sekunnin tarkkuudella ja väärästä vastauksesta tulee 60 sekuntia lisäaikaa.

Antti Rusanen oli viime kesänä lajin MM-kilpailuiden menestynein urheilija voittaen kultaa TempO -kilpailussa ja hopeaa perinteisessä tarkkuussuunnistuksessa. Myös Määttälä ja Niemi ovat molemmat voittaneet lajin Suomen mestaruuden ja kuuluneet useasti Suomen maajoukkueeseen arvokilpailuissa, joten kilpailun kärkikolmikossa ei yllättäjiä tällä kertaa nähty.

Kilpailuun osallistui 44 harrastajaa, joista 9 kiersi kuntosarjan radan, joka sisälsi 13 rastitehtävää.

Kilpailijat olivat hyvin tyytyväisiä järjestelyihin ja vaihtelevassa maastossa kulkeneeseen reittiin. Raikas, aurinkoinen syysilma suosi mukavasti kilpailun läpivientiä.

– Martti Inkinen –

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *