Rykmenttiläiset Espanjassa

IMG-20150310-WA0007Rykmentin ulkomaanleiri järjestettiin tänä keväänä Punta Umbriassa, Espanjan lounaiskulmassa lähellä Portugalin rajaa. Leiri oli houkutellut mukaan paljon väkeä, ja iso talomme meren rannalla täyttyi suunnistajista lauantaina 21.2. Suomesta mukana olivat Jarski ja Marttiina (joka ei ainakaan vielä suostunut pukemaan keltamustaa päälle edes lavastuskuvaa varten 😉 ) sekä Vili, Pauliina, Miika, Sirkku, Pasa, Anna ja Marjo. Ulkomaan eläviäkin oli mukava edustus reissussa: Sander, Cele, Tomas, Alena ja uusi tsekkivahvistus Ondrej.

Aluksi leirillä totuteltiin lähimaastoihin ja käytiin tähyilemässä kreppejä vähän kauempana Matalascanasin pusikoista. Sevillan lähellä juostiin viestireeni, jossa harjoiteltiin erilaisia viestitilanteita letkan mukana pysymisestä yksin karkaamiseen. Myös Sevillan keskustaa päästiin ihailemaan sprinttikartan kanssa. Loppuviikolla tarjolla oli juoksutekniikkaa, sprinttiä, lisää viestireeniä, perussuunnistuksia sekä mallisuunnistus viikonlopun kisoja ajatellen.

Punta Umbrian maastot ovat melko tuttua rannikkomaastoa dyyneineen ja kankaineen. Haasteen tuo kova vauhti, johon totuteltiinkin melkein päivittäin yksin, yhdessä ja miehet myös yöllä. Miehet saivatkin esim TuMen nopsajalkaisista kavereista hyvää sparrausta viestireenissä ja yöllä. Sander totesikin yhden viestireenin olleen kovin fyysinen suoritus lähimuistissa.

IMG-20150307-WA0005Andalucia O-Meeting juostiin 27.2.-1.3. tiukkana neljän kisan settinä. Perjantain prologiin osallistuneet saivat päät sekaisin rallissa, jossa osan rasteista sai käydä haluamassaan järjestyksessä ja osa normiratana. Tomas onnistui parhaiten ollen miesten eliitin kolmas. Lauantaina aamupäivällä oli vuorossa vauhdikas ja piikikäs WRE keskimatka, jossa parasta vauhtia pitivät rykmenttiläisistä Jarski ja Marjo sijoilla 16 ja 6. Marttiina kiilasi itsensä hienosti kolmanneksi vain hiukan maailmanmestari Mironovan perässä. Iltapäivän WRE sprintti juostiin Punta Umbrian keskustassa vähemmän teknisessä ruutukaavassa. Vili oli hienosti 7. ja Sander 12. kovatasoisessa miesten kisassa. Marttiina ja Marjo olivat sijoilla 6. ja 9.

Pitkälle matkalle ei startannut enää montaa leiriläistä kun paluulennoille piti kiirehtiä, ja monet ottivat kisan treenin kannalta. Yhteislähtönä käyty pitkuri oli aikamoista loipotusta ja kilometrivauhdit miehillä alle 4.30 min/km ja naisillakin 5.30 min/km. Tomas oli miesten kisan 8. ja yhteiskisan 6. Marttiina oli pitkän 2. ja yhteiskisan 3. Alena voitti ylivoimaisesti D21A- sarjan sekä päiväkohtaisesti että yhteistuloksissa! Kisasivut

Rohkea nelikko Anna, Miika, Marjo ja Marttiina jatkoivat leiriä vielä toisella viikolla Alicanten seudulla Guardamarissa. Kevyt 7h ajelu Punta Umbriasta Alicanteen meni mukavasti viikonlopun kisojen puuduttamilla takapuolilla. Toiselle viikolle mukaan saatiin vielä Nurmen Kirsi Göteborgista, ja sparrausseuraa tarjoiltiin muutaman kilometrin päässä majoittuvasta Suomen maajoukkueesta.

IMG-20150309-WA0005Viikkoon mahtui pitkä treeni viime kevään mc- kisamaastoissa Murcian takana, pitkä reipas suunnistus maajoukkueen mukana upeassa ja rankassa rotkomaastossa, Thierryn legendaarisen N-radan testausta, sprinttiä La Marinan kylässä sekä erilaisia höntsäily/hönäily/köntsäily/hippailu/tsippailu suunnistuksia eli kevyitä karttareenejä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä kuten harkkapäiväkirjasta voi lukea.

Toisenakin viikonloppuna saatiin numerolaput rintaan. Tiukka setti jälleen, la aamupäivällä pitkä matka hienossa ja haastavassa rotkomaastossa sekä iltapäivällä WRE sprintti Calasparraksen kylässä. Pitkällä Marjo oli toinen ylivoimaisen Saila Kinnin jälkeen, mutta taakse jäi monta Team Finlandia. Anna puolestaan voitti ylivoimaisesti D20A- sarjan. Sprintti oli eksoottinen kokemus linnarauniolla ja jyrkillä rinteillä kiipeiltäessä. Miika hallitsi kirjaimelliset vaaranpaikat ja oli hienosti miesten kisan yhdeksäs. Anna voitti taas oman sarjansa.

Vielä viimeinen koitos odotti sunnuntaina, keskimatkan takaa-ajo lauantain tulosten perusteella. Marjo starttasi matkaan toisena, 3sek ennen Sari Anttosta. Naiset taittoivatkin matkaa yhdessä vauhdikkaasti, niinkin vauhdikkaasti että ehtivät vitosrastille ennen nelosta. Norrgranin Saara pääsi tässä kuittaamaan kakkossijan ja Sari jätti lopussa Marjon neljänneksi. Anna ei järjestäjien mokailun takia päässyt takaa-ajoon, mutta voitti silti kokonaiskisan ja sai upean palkintotaulun ja riisiä kotiinviemisiksi. Kisasivut 

Kisojen jälkeen oli paikallaan palauttava vaellus, ja hieno reitti löytyikin Sierra del Maigmón ympäri. Muut lähtivät sen jälkeen ansaitulle kotimatkalle, ja Marjo jäi naulaamaan arkkua eikun nauttimaan vielä muutamasta hyvästä treenipäivästä maajoukkueen kanssa. Santa Polan vihreästä ojanotkomaastosta otettiin kunnon revanssi (opiskelija MM 2012) ja huippukiva yöreeni oli kirsikka kakun päällä. Nyt voisi varmaan suunnata jalat kattoon itse kukin ja sitten uudella innolla reenejä ja kisakautta kohti!

-Marjo Liikanen-

Bookmark the permalink.

Comments are closed.