Jesse Laukkarinen on sprintin Suomenmestari

IMG_45031Tämän vuoden sprintin SM-mitaleista kisattiin Hollolassa kuluneena lauantaina. Rajamäen Rykmentin Jesse Laukkarinen vei miestensarjan Suomenmestaruuden. Kisan yhteydessä kisatussa World Rank eventissä Jesse oli kolmas häviten 21 sekuntia Paimion Rastin ranskalaiselle Frederic Tranchandille ja 11 sekuntia Kalevan Rastin tsekkiläisvahvistus Jan Prochazkalle. Koska Suomenmestaruusmitaleita ei enää nykyisin ulkomaalaisille jaeta, meni kultamitali ansaitusti Jesselle.

Jesse kertoi valmistautuneensa kisaan hyvin. Hän oli muun muassa opiskellut kilpailumateriaalin, paikallislehtiä myöten, tarkasti ja tiesi maastosta löytyvän ylimääräisiä aitoja. Ratamestarin ennakkolausunnot antoivat myös ymmärtää, että tulossa on erityisen haastava sprinttifinaali. Haastavia sprinttistartteja Jessellä oli onneksi tällä kaudella alla, muun muassa Tampere Gameseissa ja Imatran maailmancupissa.

–  Kisa ratkesi siihen, että keskityin alusta loppuun  ja sain haastavassa maastossa tehtyä vähävirheisen ja sujuvan suorituksen. Lopussa kahdelle viimeiselle suunnistettavalle välille otin väärät reitit, mutta se ei onneksi haitannut, Jesse kommentoi kisaa.

Samassa kisassa Vili Niemi oli seitsemäs ja naisten sarjassa Hanna Raitanen niinikää seitsemäs. Riikka Haltia oli yhdeksäs tyttöjen 17-vuotiaiden sarjassa ja H40-sarjassa Marko Väisänen viides.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.