Ennakkosuosikit Jere Pajunen ja Liisa Anttila voittoon Uudenmaan Elorasteilla

Rajamäen Rykmentti järjesti järjestyksessään ensimmäiset Uudenmaan Elorastit kuluneena viikonloppuna Nurmijärven Lepsämässä. Kaksipäiväisessä kilpailussa kisattiin lauantaina keskimatkan- ja sunnuntaina pitkän matkan kilpailu. Lauantain kilpailu, jonka ratamestari Jukka Alho varoitti etukäteen olevan varsin suoraviivaista menoa, käytiin sateisessa säässä. Sunnuntaina sää suosi kilpailijoita, ja pitkän matkan kilpailussa päästiin nauttimaan haastavammista suunnistustehtävistä.

Naisten pääsarjan yhteiskilpailun voittajaksi suunnisti Tampereen KooVeen Liisa Anttila. Lauantain kilpailussa, tämä kiireiden keskeltä suunnistuskilpailuihin piipahtamaan tullut suunnistavan maailman monilahjakkuus, vei voiton. Hän kehuikin lauantain keskimatkan maastoa upeaksi. Sunnuntain kisassa, huonosti nukutun yön jälkeen, voimat eivät enää riittäneet ja seurauksena oli huonoja reitinvalintoja. – Ajauduin kauheaan rytöön ja koko väli meni siellä jossain rämpiessä, ja ajauduin liikaa oikealle. Anttila kommentoi sunnuntain kilpailua. Hän hävisikin sunnuntaina voiton vieneelle Riina Kuuselolle reilun kolme minuuttia. Kuuselo kuitenkin osallistui vain sunnuntain kisaan, joten yhteiskilpailun voitto meni Anttilalle. – Hyvät kisat kaikkiaan, kannatti kuitenkin lähteä. Sanoi ykköspalkinnon pokannut Liisa Anttila

Miesten pääsarjassa niin yhteiskilpailun kuin molempien päivienkin osakilpailu voiton vei Kalevanrastin Jere Pajunen. Pajunen on paitsi Kalevan rastin takuuvarma viestinviejä, muun muassa puolimaratonin SM-pronssimies tältä vuodelta. Hän kertoi selvinneensä molempina päivinä pienillä virheillä. – Ratamestari oli tuonut maastosta parhaat puolet esiin, oli kiva suunnistaa. Molempina päivinä oli erityyppiset radat niin kuin kuuluukin olla. Pajunen kommentoi maastoa ja ratoja. Hän on harjoitellut määrätietoisesti syksyn SM-kilpailuja varten. – Vähän on treeniväsymystä kropassa, mutta tilanne vaikuttaa hyvältä SM-kisoja ajatellen. Kisat toimivat hyvänä kenraali harjoituksena.
Syksyn SM-kilpailuista ensimmäisenä kisataan pitkän matkan kilpailut Jyväskylässä, vajaan kahden viikon kuluttua. Jyväskylässä asuvalta Jere Pajuselta voidaan odottaa myös siellä huippusuorituksia.

Rajamäen Rykmentin omat nuoret menestyivät hyvin nuorten sarjoissa. H12-sarjan voiton vei Topias Kemppi ja Anton Kemppi oli toinen 9-vuotiaiden rastireitillä. Tyttöjen 9-vuotiaiden rastireitillä Silva Kemppi voitti ja Moona Multala oli toinen. Essi Multala puolestaan voitti 10-vuotiaiden rastireitin. Tyttöjen 13-sarjasta Melina Lahdenperä vei voiton Seela Nurmen ollessa toinen. Pinja Koskinen oli toinen 16-vuotiaiden sarjassa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.