Rykmentin junnuille menestystä kauden päätöskisoissa!

Lokakuun ensimmäinen viikonloppu oli oravatonniviikonvaihde, joka on monille seuroille  erinomainen kauden loppuhuipentuma. Lauantaina järjestettiin Turun Nuorisoviesti. Se  viritti seurojen värit loistoonsa sprintti-tyyppisissä maastoissa kaupungin kupeessa. Juhlakisassa osanottajia oli yli 1000. Sunnuntaina MS Parman järjestämässä Oravatonnissa palattiin perinteiseen metsäsuunnistukseen Mynämäen lähiympäristön tasokkaissa maastoissa. Kun siihen väliin mahtui vielä yhdessäoloa ja toimintaa seurojen majoituspaikoissa, on koossa paketti, joka pitää kokea vuosi toisensa jälkeen uudestaan. Rykmenttiä lähti edustamaan bussillinen 8-16-vuotiaita suunnistajia, joista osa on jo kokeneita kisailijoita, osa oli mukana ensimmäistä kertaa.

Nuorisoviestin B-sarjan voittajat

Nuorisoviestin B-sarjan voittajat

Aina tapahtumarikkaat viestit tarjosivat tälläkin kertaa yllätyksiä. Sellaiseksi voidaan laskea Rykmentin voitto alle 12-vuotiaille viestissä, jossa joukkueita oli 100.  Voittoporukassa juoksivat Ilari Laakso, Aino Lukkari, Topias Kemppi ja Ilari Haltia, joka piti loppukiritaistelussa Helsingin Suunnistajien ankkurin hiuksen hienosti takanaan. Myös neljä muuta Rykmentin joukkuetta suoriutuivat kisasta hienosti ja tärkeää kokemusta karttui nuorille urheilijoille.

Vanhempien eli alle 16-vuotiaiden sarjassa Rykmentin sijoitus oli 24. Joukkueessa juoksivat Pyry Seppälä, Ida Haapala, Joni Koskinen, Pinja Koskinen, Verner Vähätalo, Iida Varmavuo ja Riikka Haltia. Sarjassa oli mukana 50 joukkuetta.

Rykmentin junnut Oravatonnissa Nousiaisissa 6.10.

Rykmentin junnut Oravatonnissa Nousiaisissa 6.10.

Sunnuntaina kilpailtiin Oravatonni, joka on jo klassikoksi muodostunut syksyinen nuorisosuunnistuksen huipentuma. Sen kulmakivi on seurojen 10–16-vuotiaiden lasten ja nuorten välinen pistekilpailu. Mukana oli tänä vuonna 1600 suunnistajaa.

Rykmentin nuorista voittoon sarjavoittoon ylsivät Topias Kemppi (H10), Viona Väisänen (D9-11TR) ja Pinja Koskinen (D14). Palkintokorokkeelle kiipesivät myös Ida Haapala (2./D12), Silva Kemppi (3./D9RR) ja Miika Koho (5./H10RR).  Lisäksi Rykmentin nuoret saavuttivat hyviä sijoituksia laajalla rintamalla ja sijoittuivat seurapisteissä upeasti neljänneksi. Pisteitä sai 36 seuraa.

1.  Helsingin Suunnistajat 90
2.  Kangasala SK 70
3.  Espoon Suunta 64
4.  Rajamäen Rykmentti 63
5.  Tampereen Pyrintö 62
6.  MS Parma 53
7.  Lynx 40
8.  Mäntsälän Urheilijat 36
9.  Kymin Suunnistajat 35
10. Turun Suunnistajat 32

Bookmark the permalink.

Comments are closed.