Mervi Pesulle EM-kultaa ja tuplasti hopeaa

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut käytiin 20.-25.1.2015 Sveitsin Lenzerheidessa. Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu oli odotetusti kisojen paras suomalaisurheilija.

Avausmatkalla sprintissä Mervi hiihti hopealle, jääden teknisellä radalla lopulta 22 sekunin päähän venäläisestä voittajanaisesta Julia Tarasenkosta.

Keskiviikon pitkän matkan kisassa Mervin riskireitinvalinta ei tuottanut toivottua tulosta, ja sijoitus oli vasta 9. minuutin ja 21 sekuntin erolla kärkeen.

22. päivä kisatussa sprinttiviestissä, jossa Mervi yhdessä Staffan Tuniksen kanssa muodosti Suomen ykkösjoukkueen, pari sijoittui vasta viidenneksi. Koko Suomen joukkuetta oli vaivannut vatsavaiva yöllä.

Lauantain kisassa Mervi tunsi väsymystä. Se ei kuitenkaan haitannut, vaan 6 kilometrin kisan palkintona maalissa odotti kultamitali. Hopealle hiihtänyt Ruotsin Tove Alexandersson jäi vajaan minuutin päähän.

Kisan päätösmatkalla viestissä Suomen naisten joukkue Milka Reponen, Mira Kaskien ja Mervi Pesu sijoittuivat toiseksi sekunin erolla Ruotsin naisiin. Ankkuri Mervin timantinkovasta (takavuosien Rykmentin 25-mannajoukkueessakin nähdystä) loppukiristä huolimatta Suomen joukkue joutui taipumaan aivan lopussa.

EM-kisojen erinomaisten tulosten jälkeen jäämme innolla odottamaan helmikuun puolivälissä kisattavia hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja.

Kisasivut

Bookmark the permalink.

Comments are closed.