Kilpailunjohtajan tiedote – Uudenmaan rastipäivät 2015

Alkaneen vuoden keskeisin Rajamäen Rykmentin järjestämä kilpailutapahtuma, Uudenmaan Rastipäivät lähestyvät. Kaksipäiväinen kilpailu toteutuu toukokuussa viikonloppuna 2.-3.5.2015 eli viikkoa ennen kisojen perinteistä ajankohtaa, äitienpäiväviikonloppua. Ruotsin suurviesti, Tiomila on vallannut tuon ajankohdan. Rastipäivät järjestetään jo 43. kertaa. Riihimäen Suunnistavat vastaavat järjestelyistä jälleen ensi vuonna, parillisena vuotena. Tuusulan Voima-Veikot pitää perinteiset Vappurastinsa edellisenä päivänä. Kouvolan Suunnistajien KevätSuunnistukset kilpailevat osanottajista meitä lähinnä samana viikonloppuna. Sopivien yhteistyömuotojen kartoitus jatkuu.

Kilpailumaasto sijaitsee tällä kertaa Nurmijärven ja Vantaan rajamailla Klaukkalassa. Kilpailu käsittää keskimatkan (la) ja pitkän matkan (su) kilpailut, joiden palkinnot jaetaan yhteistuloksen perusteella.

Kilpailujen järjestämisen edellytykset ovat myös olemassa. Maanomistajat ja metsästysoikeuden haltijat ovat lähes rajoituksetta hyväksyneet maaston käytön. Tornikeskuksen isäntä Matti Särkelä on hyväksynyt liikuntapaikkansa kilpailukeskuksesi. Läheisen Syrjälän koulun pesutilat ja parkkialuetta saadaan käyttöön. Valio-Jukolan kartantekijä Pihkaniskojen Pekka Rytkönen päivittää kartan noin 6 km2:n alueelta. Rykmentin harjaantunut järjestelykoneisto saadaan täysimääräisesti mukaan.

Tavoitteenamme on jälleen järjestää hyvä, asiakkaiden odotuksia vastaava suunnistuskilpailu, jonka maasto, kartta ja radat vastaavat kansallisten kilpailujen tasoa. Rakennamme kilpailukeskuksen mahdollisimman tiiviiksi ja toimivaksi sekä peruspalvelut sisältäväksi. Palvelemme kilpailijoita ja seuraajia asiakaslähtöisesti hymyillen ja pilke silmäkulmassa. Pyrimme hankkimaan myös laadukkaat kilpailun tasoa vastaavat palkinnot. Näillä rakenteilla tavoittelemme noin 600-800 eri-ikäistä osanottajaa molempina päivinä. Toivomme tietenkin myös säiden haltijan suosivan tapahtumaamme. Luonnollisesti noudatamme luontoarvoja ja siisteyttä.

Rastipäivien valmistelut ovat edenneet vähitellen viime elokuun Uudenmaan Elorastien jälkeen. Pieni joukko järjestelytoimikunnan jäseniä kokoontui katselmukseen kilpailukeskukseen sunnuntaina 4.1. Katselmuksessa perehdyttiin kilpailukeskukseen, sen mahdollisiin yleisjärjestelyt sekä sovittiin Matti Särkelän kanssa Tornikeskuksen tilojen käytöstä. Emme päättäneet vielä asioita lopullisesti, kun Syrjälän koulun käyttömahdollisuudet olivat vielä selvittämättä. Mielet alkoivat kuitenkin kääntyä Tornikeskus-vaihtoehdon kannalle.

Tornikeskuksen päärakennus tarjoaa kilpailukeskuksen ydintoiminnoille valmiin rakenteen. Suksivuokraamo sopii hyvin tulospalvelun tilaksi. Kisaravintola tai –kahvio voidaan järjestää paikan valmiiseen kahvioon, joka sisältää tarvittavan keittiövarustuksen. Viimeinen rasti ja mahdollisia yleisörasteja voidaan sijoittaa Tornimäen rinteeseen. Maali sekä kuulutus sijoitetaan päärakennuksen kupeelle tulospalvelun tuntumaan. Viitoitusten rakentamistarve jää melko vähäiseksi.

Ensiapu saa käyttöönsä hissien koneistorakennuksen, joka on koeteltu ensiapupisteenä jo alamäkiajon SM-kisoissa. WC-palveluissa luotamme jälleen Lopen Jätehuoltoon. Lähdön vessojen järjestämiseen valmistaudutaan seuran omin kertakäyttövessoin. Pesupaikat ja myös pukeutumistilat järjestämme Syrjälän koulun liikuntasalille. Rakentamistarve jäänee maaliin, lyhyehköihin viitoituksiin, muutamaan kiellettyyn alueeseen, tulostauluun ja palkintojenjakoon sekä muksulaan. Sähkö ja talousvesi saadaan Tornikeskuksesta. Keväiset rinteiden sulamisvedet ja keskuksen märkyys voivat aiheuttaa ylimääräisen haasteen.

Maastoon sijoitetaan noin 80 rastia. Sarjajako, noin 25 eri sarjaa, on perinteinen oravapolkuikäisistä aina 85-vuotiaisiin veteraaneihin. Tarjoamme vanhimmille veteraaneille H/D60 ylöspäin 1:7500 kartan. Kuntorastit valmistaudutaan myös järjestämään.

Rastipäivien keskeiset toimijat ovat ratamestarit Ari Enroth ja lasten ratojen Joni Kemppi. Kauko Parkkinen huolehtii tulospalvelusta ja kilpailunjohtaja oto kilpailukeskuksesta. Anne Laajaniemi on kahviovastaava, Seppo Varmavuo turvallisuuspäällikkö ja Timo Valkonen liikennevastaava. Sara Liukkonen vastaa tiedotuksesta, Ari Enroth taloudesta ja Pyry Niemi palkinnoista. Rasti-Vihdin Jouni Moisander valvoo paitsi rastien oikeaa sijoittamista ja kilpailujen yleisjärjestelyjä myös asiakkaiden, suunnistajien etua.

Keskeiset toimijat ja osakokonaisuuksien johtajat tarvitsevat meidän kaikkien avun ja tuen kisojen tavoitteiden saavuttamiseksi. Sen vuoksi haastan kaikki seuran jäsenet talkoisiin kilpailujen eri tehtäviin. Seuran sivuille avataan lähiaikoina ilmoittautumispalvelu tehtäviin, joita ovat muun muassa rastirakentaja, tulospalvelun nettipalvelija, leimantarkastaja, tulostaulun hoitaja, lähdön toimitsija, kuntosuunnistusjärjestäjä, maalitoimitsija, kilpailukeskusrakentaja, muksulan ohjaaja, ravintolahenkilö, WC-valvoja, ensiapuhenkilö, liikenteen ohjaaja, juomarastin hoitaja, infon palvelija, palkintojen järjestäjä jne.

Kilpailukeskuksen rakennustalkoot valmistaudutaan pitämään Vappuviikolla kisaviikonloppua edeltävänä keskiviikkona 29.4 klo 17 alkaen kilpailukeskuspäällikön ja kunkin vastuualuejohtajan johdolla. Hommat viimeistellään Vapunpäivän iltana.

Tämä seuran jäsenille ja myös kilpailijoille suunnattu tiedote tulee saamaan jatkoa myöhemmin huhtikuun aikana.

Vesa Tervo
Uudenmaan Rastipäivien kilpailun johtaja

Bookmark the permalink.

Comments are closed.