HIPPO-SUUNNISTUSKOULU 2022

VUODEN 2022 SUUNNISTUSKOULU ALKAA 28.4.2022

Lasten Hippo-suunnistuskoulu alkaa 28.4.2022 klo 18. 

Rajamäen Rykmentin Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-15-vuotiaille suunnistuksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkaja oppii suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille on kullekin tasonsa mukaista opetusta ja harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Kilpailemisesta pitäville lapsille suunnistuskoulu luo valmiuden osallistua suunnistuskilpailuihin. Aivan yhtä tervetulleita ovat lapset, jotka eivät halua kilpailla, vaan oppia liikkumaan metsässä retkeilläkseen, marjastaakseen tai ihan muuten vain.

Mikäli teillä on kysyttävää suunnistuskouluun liittyen voitte olla yhteydessä Tuomas Multalaan tmultala@gmail.com.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautumisen yhteydessä luodaan MyClub ID, jolla jatkossa kirjaudutaan sisään Rajamäen Rykmentin MyClub-sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu vaiheittain siten, että
1. vaiheessa luodaan oma henkilökohtainen myClub ID (huoltajan tiedot) ja
2. vaiheessa syötetään seuran toimintaan osallistuvan henkilön tiedot (lapsen).

Mikäli sinulla on jo MyClub ID, voit käyttää samaa ID:tä ilmoittautuessasi suunnistuskouluun. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti mikäli sähköpostiosoitteellasi on jo tili olemassa ja pyytää kirjautumaan sisään.

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten suunnistuskouluun

Lisätietokenttään voi lisätä kaveritoiveen ryhmäjakoa varten tai tiedon suunnistamiseen mahdollisesti vaikuttavista sairauksista.

Mikäli ilmoittautuessa tulee ongelmia tai kysyttävää, voitte olla yhteydessä Tuomas Multalaan tmultala@gmail.com.

Yleisiä ohjeita ja tietoa

Ennen ensimmäistä suunnistuskoulukertaa pidetään vanhemmille etänä infotilaisuus suunnistuskoulusta ja suunnistuksesta.

Infotilaisuuden materiaali

Alle kahdeksanvuotiaille osallistujille edellytämme aikuisen mukanaoloa harjoituksissa.

Suunnistuskouluun kuuluu vakuutuksellinen lisenssi. Varsinkin jos lapsella ei ole omaa tapaturmavakuutusta, suosittelemme lisenssin ottamista. Muuta vakuutusta ei osallistujilla ole. Tarkemmat ohjeet lisenssin hankkimiseen tulevat myöhemmin.

Jokaisen harjoituksen alussa kokoonnutaan yhteen, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin. Alkulämmittelyjen ja ohjeistuksen jälkeen päästään metsään. Suunnistuskoululaisen on muistettava ilmoittautua oman ryhmänsä ohjaajalle harjoituksen jälkeen ennen kotiin lähtöä!

Hippo-Suunnistuskoulun maksut 2022

Hippo-Suunnistuskoulun maksu on 65 € / lapsi. Maksu koostuu 30€ jäsenmaksusta ja 35€ suunnistuskoulumaksusta. Rajamäen Rykmentin vuoden 2021 jäsenmaksun jo maksaneet lapset (esimerkiksi perhejäsenmaksun yhteydessä) maksavat vain 35€ suunnistuskoulumaksun. Jäsenmaksun maksamista edellytetään lasten suunnistuskouluun osallistuvilta.

Suunnistuskouluun voi käydä tutustumassa kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla ja tehdä päätöksen jatkamisesta tämän jälkeen. Suunnistuskoulumaksut laskutetaan kevään aikana.

Suunnistuskoulumaksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen
 • suunnistuskoulun materiaalit
 • suunnistuskoulun harjoitukset
 • suunnistuskoulun t-paidan
 • talvikaudella viikoittaisen saliharjoituksen

Jäsenmaksu sisältää (alle 16-vuotiailla)

 • seuran jäsenyyden
 • osallistumismaksut Rajamäen Rykmentin kaikille iltarasteille ( iltarastien ohjelma löytyy Rykmentin nettisivuilta, Iltarastit-otsakkeen alta)
 • kilpailulisenssin sekä Sporttiturvavakuutuksen (16v ja nuoremmat) niin halutessasi
 • osallistumisen Rajamäen Rykmentin harjoituksiin
 • osallistumismaksut aluemestaruus- ja suomenmestaruuskilpailuihin
 • osallistumismaksuja kauden aikana järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin enintään 100€:lla
 • osallistumismaksut viestikilpailuihin

Suunnistuskoulun ohjelma

Hippo-suunnistuskoulun ohjelma 2022

Suunnistuskoulun torstain harjoitukset ovat ohjattuja tilaisuuksia, jotka alkavat kello 18.00 ja kestävät noin kello 19.30 asti.

Ohjelmaan kuuluvilla iltarasteilla harjoittelemaan pääsee 17-19 välisenä aikana. Iltarasteista kerrotaan lisää suunnistuskoulun alkuinfossa.

Suunnistuskoulun varusteista

Suunnistuskoulun harjoitusvarusteeksi riittää kelin mukainen ulkoliikuntavaatetus ja lenkkarit tai suunnistustossut. Märällä kelillä varsinkin pienimmillä saappaat ovat hyvät jalkineet. Erityisesti saappaiden kanssa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta mahdollisesti liukkailla kallioilla. Ensimmäisessä maastoharjoituksessa kaikille jaetaan karttamuovit. Tuo karttamuovi aina mukanasi harjoitukseen. Näin karttasi pysyy kuivana.

Suunnistuskoulun ryhmäjaot

Suunnistuskoululaiset jaetaan ryhmiin iän perusteella. Lisäksi ilmoittautuessa voi esittää toiveen kaverin tai sisaruksen saamisesta samaan ryhmään. Alle kahdeksanvuotiaille osallistujille edellytetään aikuisen mukanaoloa harjoituksissa.

Ryhmäjako on nähtävillä ensimmäiselle harjoituskerralle saavuttaessa.

Tervetuloa Hippo-suunnistuskouluun!

Comments are closed.