Yleistä alueen ja liiton järjestämistä leireistä

Yleistä tietoa erilaisista alueen ja liiton leireistä ja Kompassitapahtumista. Jottei kaikkien tarvitse selvittää asioita itse ja alusta asti, niin tämä toivottavasti vähän avaa näitä jos eivät ole tuttuja entuudestaan.

1)Kompassitapahtumat

Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt sekä innostavan tapahtuman elementit.

Kompassi-tapahtumat käsittävät alueellisen Kompassi-cupin, -viestit ja leirin sekä valtakunnallisen tapahtuman nuorten superviikonlopun yhteydessä elokuussa. Tapahtumat toteutetaan Suomen Suunnistusliiton, suunnistusalueiden ja -seurojen yhteistyössä näiltä sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Kompassi-tapahtumat

2) Kultaiset leirit

Kultaiset leirit ovat Suunnistavan Uusimaan (eli alueen) järjestämiä leirejä n.12-14 vuotiaille, mutta 11-vuotiaitakin mukana. Leirit pidetään Kisakalliossa. Ajatuksena että alueen eri seurojen nuoret tutustuvat toisiinsa ja treenaavat muutaman viikonlopun yhdessä.

Leirejä järjestetään muutaman kerran vuodessa. Seura tukee osallistujia maksamalla osan leirihinnasta.

Nämä leirit ovat olleet varsin mukavia ja tosiaan ainakin kavereita muista seuroistakin tuntuu löytyvän.

http://suunnistavauusimaa.fi/?page_id=7

3) Leimaus-leiri

Leimaus-leiri on Suomen Suunnistusliiton leiri 8-18-vuotiaille. Leiri pidetään kesäkuun alussa aina jossain päin Suomea. Leiri kestää maanantaista torstaihin ja sisältää päivittäin kaksi suunnistusharjoitusta mutta myös runsaasti vapaa-aikaa yhdessäoloon ja kavereiden kanssa olemiseen.

Seura tukee osallistumismaksuja ja kuljetuskustannuksia.

https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/leimaus/

4) Alueellinen Suunta Huipulle -leiritys

15-20 -vuotiaille
Avoimia Suunta Huipulle -leirejä järjestävät Suunnistusliiton Suunta Huipulle -seuraverkostossa mukana olevat seurat, jotka ovat sitoutuneita seuran valmennustoiminnan kehittämiseen sekä yhteistyöhön muiden huippuseurojen kesken. Seuraverkoston ohjaama valmennustoiminta tukee suunnistusseuroja innostavien ja kehittävien valmennusympäristöjen rakentamisessa erityisesti valintavaiheen suunnistajia ajatellen. Valmennustoimintaa ohjataan kehitettävän erityisesti kansainvälisen suunnistuksen näkökulmasta. Verkostossa mukana olevien seurojen avoimen valmennustoiminnan infosivut löytyvät yllä olevan linkin takaa.

 

5) Valtakunnallinen Suunta Huipulle -leiritys

Valtakunnallista Suunta Huipulle -leiritystä tarjotaan tavoitteellisesti valmentautuville urheilijoille suunnistuksen eri lajeissa. Leirit sisältävät suunnistuksen taitoharjoituksia, fyysistä harjoittelua sekä luentoja osaavien valmentajien johdolla. Valmennusleirien sisällöt liittyvät suunnistajan polun tavoitteeksi huippusuunnistus vaiheen sisältöihin.

Suunnistus:
17-20 -vuotiaille
Liittojohtoiset valtakunnalliset Suunta Huipulle -leireille valitaan vuosittain huipulle tähtääviä nuoria, jotka ovat menestyneet kansallisella tasolla ja täyttävät fyysisissä ominaisuuksissa valintaohjeet. Fyysisten ominaisuuksien testaus tapahtuu seurojen järjestämissä testeissä.

Hiihtosuunnistus:
15-18 -vuotiaille
Liittojohtoisia valtakunnallisia valmennusleirejä vuosittain. Avoin osanotto tavoitteellisesti harjoitteleville ja kilpaileville nuorille.

 

6) Yläkoululeiritys

Yläkoululeiritys on tarkoitettu 8.- ja 9.-luokkalaisille. Vuoden aikana järjestetään neljä neljän päivän leiriä. Leirityksiä on monissa paikoissa, lähin paikka on Kisakallio.

Leireillä on suunnistusharjoituksia, fysiikkaharjoituksia, luentoja ja tietenkin koulua. Eli viikon koulutehtävät kysytään etukäteen ja leireillä on päivittäin varattu aikaa niiden tekemiseen.

Seura tukee osallistumismaksuissa.
https://ww.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/ylakoululeiritys

7) Suunnistusripari

Rippikouluikäisten on mahdollista käydä rippileiri ainakin Kuortaneen urheiluopistolla. Näille leireille kannattaa yleensä hakea aika ajoissa, koska ovat olleet suosittuja:

https://www.kuortane.com/riparit.html

Rankilista

Aiemmin VOL-leirien yhteydessä mainittiin rankilista. Ranki on Suomen Suunnistusliiton alaisten kilpailujen kilpailutulosten perusteella sarjoittain laadittu paremmuusjärjestys suunnistajista.

Tämä ei ole kovinkaan tärkeää, mutta kuitenkin tiedoksi jos tulee termi eteen. Pisteitä lasketaan kaikista kilpailuista ja pistemäärään vaikuttaa yksinkertaistettuna se miten hyvin pärjää ja miten kovatasoinen kilpailu on kyseessä. Tarkempi laskentakaava asiasta kiinnostuneille löytyy liiton sivuilta, mutta sen hahmottaminen vaatii jo vähän perehtymistä. (https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/ranki/rankiohje/)

Comments are closed.