Yleistä alueen ja liiton järjestämistä leireistä

Yleistä tietoa 11-vuotiaille ja vanhemmille erilaisista alueen ja liiton leireistä ja Kultainen kompassi cupista. Jottei kaikkien tarvitse selvittää asioita itse ja alusta asti, niin tämä toivottavasti vähän avaa näitä jos eivät ole tuttuja entuudestaan.

1)Kultainen kompassi -cup ja -finaaliviikonloppu

Kultainen kompassi -cup on Suomen Suunnistusliiton ja suunnistusalueiden yhteistyössä toteuttama 14-sarjan suunnistuscup, joka käsittää alueelliset osakilpailut ja valtakunnallisen finaalin.

Käytännössä finaaliviikonloppu on syyskuussa pidettävä kaksipäiväinen leiri, joka huipentuu joukkuekilpailuun (viesti mutta kaikkien osuuksien yhteislähdöllä), missä eri alueiden joukkueet kilpailevat keskenään. Finaaliviikonloppu on tarkoitettu 13-14 vuotiaille ja tänä vuonna pidetään Tampereella.

Finaaliviikonlopun joukkueet Uudenmaan alueella valitaan siten, että tiettyjen Kultainen kompassi -cupkilpailujen tulosten perusteella valitaan kaksi ensimmäistä joukkuetta ja loput sitten sen mukaan paljonko on ilmoittautuneita. Eli kaikille halukkaille 13-14 vuotiaille yritetään saada joukkueesta paikka.

https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/kultainen-kompassi/

2) Kultaiset leirit

Kultaiset leirit ovat Suunnistavan Uusimaan (eli alueen) järjestämiä leirejä n.12-14 vuotiaille, mutta 11-vuotiaitakin mukana. Leirit pidetään Kisakalliossa. Ajatuksena että alueen eri seurojen nuoret tutustuvat toisiinsa ja treenaavat muutaman viikonlopun yhdessä.

Leirit ovat yleensä olleet helmikuussa, kesäkuussa ja marraskuussa. Seura tukee osallistujia maksamalla osan leirihinnasta.

Nämä leirit ovat olleet ilmeisesti varsin mukavia ja tosiaan ainakin kavereita muista seuroistakin tuntuu löytyvän. Eli voi suositella.

http://suunnistavauusimaa.fi/?page_id=7

3) Leimaus-leiri

Leimaus-leiri on Suomen Suunnistusliiton leiri 8-18-vuotiaille. Leiri pidetään kesäkuun alussa aina jossain päin Suomea ja tänä vuonna Imatralla. Leiri kestää maanantaista torstaihin ja sisältää päivittäin kaksi suunnistusharjoitusta mutta myös runsaasti vapaa-aikaa yhdessäoloon ja kavereiden kanssa olemiseen.

Seura tukee osallistumismaksuja ja kuljetuskustannuksia.

https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/leimaus/

4) VOL-leirit

Valtakunnallinen VOL on sitten Suunnistusliiton valmennuksellinen leiri 15–16-vuotiaille nuorille. Uudenmaan alueelta VOL-leiriläiset osallistuvat Kisakeskuksessa pidettävään leiriin.

Kesän VOL -leirille valitaan edellisen vuoden 16-sarjojen loppurankin perusteella 110 nuorta, jotka leirivuonna täyttävät 16 vuotta. Toukokuussa tehdään lisävalintoja online -rankin perusteella, jolloin valitaan D16-sarjasta ja H16-sarjasta tyttöjä ja poikia. Valittujen tulee ko. vuonna täyttää joko 15 tai 16 vuotta.

Eli VOL-leireille valitaan rankin perusteella. Rankin laskennasta hyvin lyhyesti myöhemmin. Leireille valituille lähetetään kutsu. Seura tukee osallistumismaksuja.

https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/vol-leirit/

5) Suunta Huipulle leirit

Suunta Huipulle leirit ovat liittojohtoisia valmennusleirejä 15-20 -vuotiaille huipulle tähtääville nuorille ja heidän valmentajilleen. Leirille valitaan urheilijat valintaohjeiden mukaan. Seuraavat Suunta Huipulle -leirit järjestetään marraskuussa 2019 ja toukokuussa 2020.

https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/suunta-huipulle-kehittamisohjelma/suunta-huipulle-leirit/

6) Yläkoululeiritys

Yläkoululeiritys on tarkoitettu 8.- ja 9.-luokkalaisille. Vuoden aikana järjestetään neljä neljän päivän leiriä. Leirityksiä on monissa paikoissa, lähin paikka on Kisakallio.

Leireillä on suunnistusharjoituksia, fysiikkaharjoituksia, luentoja ja tietenkin koulua. Eli viikon koulutehtävät kysytään etukäteen ja leireillä on päivittäin varattu aikaa niiden tekemiseen.

Seura tukee osallistumismaksuissa.
https://ww.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/ylakoululeiritys

7) Suunnistusripari

Rippikouluikäisten on mahdollista käydä rippileiri ainakin Kuortaneen urheiluopistolla. Näille leireille kannattaa yleensä hakea aika ajoissa, koska ovat olleet suosittuja:

https://www.kuortane.com/riparit.html

Rankilista

Aiemmin VOL-leirien yhteydessä mainittiin rankilista. Ranki on Suomen Suunnistusliiton alaisten kilpailujen kilpailutulosten perusteella sarjoittain laadittu paremmuusjärjestys suunnistajista.

Tämä ei ole kovinkaan tärkeää, mutta kuitenkin tiedoksi jos tulee termi eteen. Pisteitä lasketaan kaikista kilpailuista ja pistemäärään vaikuttaa yksinkertaistettuna se miten hyvin pärjää ja miten kovatasoinen kilpailu on kyseessä. Tarkempi laskentakaava asiasta kiinnostuneille löytyy liiton sivuilta, mutta sen hahmottaminen vaatii jo vähän perehtymistä. (https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/ranki/rankiohje/)

Comments are closed.