Ratamestarin palsta

3.5.2017

Ratamestarin terveiset:

Lumet ovat sulaneet ja rastipisteet odottavat rastilippuja ja emit-leimasimia.

Viime hetke varoitus kilpailijoille: Varmistakaa, että leimaatte omalla rastilla. Maastossa on paljon rasteja läheikkäin ja osa on myös lähestulkoon samankaltaisissa pisteissä. Varsinkin sunnuntain pitkänmatkan kisassa kangasmaasto on niin avointa, että useita rastilippuja näkyy matkalla omalle lipulle.

Säästäkää siis järjestäjien (itkumuurin ) työtä ja leimatkaa huolellisesti ja katsokaa koodi.

8.4.2017

URP suunnistetaan tänä vuonna kangasmaastoissa. Kaksipäiväisessä kilpailussa molemmat kilpailut suunnistetaan eri maastoissa ja kartoilla.

 

Keskimatkan maastoa

Lauantaina 6.5. sääntömääräiset keskimatkat, D21 ja H21 noin 35 min. voittoajoilla. Muilla sarjoilla vähemmän. Ratamestarina Matti Liukkonen.

Keskimatkan maastoa

Keskimatkan maasto on loivapiirteistä harjumaastoa. Näkyvyys on vanhassa männikössä mainio, nuoremmissa taimikoissa ei niin hyvä. Maastopohja kauttaaltaan nopea tai erittäin nopea.

Radat vaativat tarkkaa suunnassakulkua ja kartanlukua. Maastossa risteilevät polut mahdollistavat nopeankin etenemisen mutta houkuttelevat myös huolimattomaan suunnistamiseen.

 

Maastoa

Sunnuntaina 7.5. pitkät matkat. D21 rata 8,5km, arvioitu voittoaika 60 min, miehillä 13,3km 75 minuuttia . Ratamestarina Arto Niemi.

Pitkän matkan maastoa

Maasto on melko tasaista, pisimmillä radoilla tarjotaan pari nousuakin. Näkyvyys on kauttaaltaan hyvä, tiheiköitä ei juurikaan ole.

Ratojen loppupuolella ylitetään suo, joka tuo omat mausteensa ratoihin.

Radat tarjoavat suunnassakulkua, reitinvalintavälejä ja rytminvaihtoa.

Nyt olisi sitä kauan kaivattua pitkänmatkansuunnistusta tarjolla.

 

Lasten radat ovat myös molempina päivinä eri maastoissa. Ratamestarina toimii Riitta Karppinen. Maastot ovat hyväkulkuista paljon polkuja sisältävää nummea. Nyt on hyvä lastenkin startata kevään kilpailukausi.

Comments are closed.