HIPPO-SUUNNISTUSKOULU 2024

VUODEN 2024 SUUNNISTUSKOULU ALKAA 25.4.2024

Lasten Hippo-suunnistuskoulu alkaa 25.4.2024 klo 18. 

Rajamäen Rykmentin Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-15-vuotiaille suunnistuksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisten suunnistuskoulu on tarkoitettu aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkaja oppii suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille on kullekin tasonsa mukaista opetusta ja harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Kilpailemisesta pitäville lapsille suunnistuskoulu luo valmiuden osallistua suunnistuskilpailuihin. Aivan yhtä tervetulleita ovat lapset, jotka eivät halua kilpailla, vaan oppia liikkumaan metsässä retkeilläkseen, marjastaakseen tai ihan muuten vain.

Mikäli teillä on kysyttävää suunnistuskouluun liittyen voitte olla yhteydessä Tuomas Multalaan tmultala@gmail.com.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Ilmoittautumisen yhteydessä luodaan MyClub ID, jolla jatkossa kirjaudutaan sisään Rajamäen Rykmentin MyClub-sivuille. Ilmoittautuminen tapahtuu vaiheittain siten, että
1. vaiheessa luodaan oma henkilökohtainen myClub ID (huoltajan tiedot) ja
2. vaiheessa syötetään seuran toimintaan osallistuvan henkilön tiedot (lapsen).

Mikäli sinulla on jo MyClub ID, voit käyttää samaa ID:tä ilmoittautuessasi suunnistuskouluun. Järjestelmä tunnistaa automaattisesti mikäli sähköpostiosoitteellasi on jo tili olemassa ja pyytää kirjautumaan sisään.

Ilmoittautuminen lasten ja nuorten suunnistuskouluun

Lisätietokenttään voi lisätä kaveritoiveen ryhmäjakoa varten tai tiedon suunnistamiseen mahdollisesti vaikuttavista sairauksista.

Mikäli ilmoittautuessa tulee ongelmia tai kysyttävää, voitte olla yhteydessä Tuomas Multalaan tmultala@gmail.com.

Yleisiä ohjeita ja tietoa

Ensimmäisellä suunnistuskoulukerralla pidetään vanhemmille pieni infotilaisuus suunnistuskoulusta ja suunnistuksesta.

Alle kahdeksanvuotiaille osallistujille edellytämme aikuisen mukanaoloa harjoituksissa.

Suunnistuskoulun hintaan kuuluu vakuutuksellinen lisenssi. Varsinkin jos lapsella ei ole omaa tapaturmavakuutusta, suosittelemme lisenssin ottamista. Tarkemmat ohjeet lisenssin hankkimiseen tulevat myöhemmin.

Jokaisen harjoituksen alussa kokoonnutaan yhteen, jonka jälkeen jakaannutaan ryhmiin. Alkulämmittelyjen ja ohjeistuksen jälkeen päästään metsään. Suunnistuskoululaisen on muistettava ilmoittautua oman ryhmänsä ohjaajalle harjoituksen jälkeen ennen kotiin lähtöä!

Hippo-Suunnistuskoulun maksut 2024

Hippo-Suunnistuskoulun maksu on 70 € / lapsi. Maksu koostuu 35€ jäsenmaksusta ja 35€ suunnistuskoulumaksusta. Rajamäen Rykmentin vuoden 2023 jäsenmaksun jo maksaneet lapset (esimerkiksi perhejäsenmaksun yhteydessä) maksavat vain 35€ suunnistuskoulumaksun. Jäsenmaksun maksamista edellytetään lasten suunnistuskouluun osallistuvilta.

Suunnistuskouluun voi käydä tutustumassa kahdella ensimmäisellä harjoituskerralla ja tehdä päätöksen jatkamisesta tämän jälkeen. Suunnistuskoulumaksut laskutetaan kevään aikana.

Suunnistuskoulumaksu sisältää:

 • suunnistuskoulun ohjauksen
 • suunnistuskoulun materiaalit
 • suunnistuskoulun harjoitukset
 • suunnistuskoulun t-paidan

Jäsenmaksu sisältää (alle 16-vuotiailla)

 • seuran jäsenyyden
 • osallistumismaksut Rajamäen Rykmentin kaikille iltarasteille ( iltarastien ohjelma löytyy Rykmentin nettisivuilta, Iltarastit-otsakkeen alta)
 • kilpailulisenssin sekä Sporttiturvavakuutuksen (16v ja nuoremmat) niin halutessasi
 • osallistumisen Rajamäen Rykmentin harjoituksiin
 • osallistumismaksut aluemestaruus- ja suomenmestaruuskilpailuihin
 • osallistumismaksuja kauden aikana järjestettäviin kansallisiin kilpailuihin enintään 100€:lla
 • osallistumismaksut viestikilpailuihin

Suunnistuskoulun ohjelma

Hippo-suunnistuskoulun ohjelma 2024:

Suunnistuskoulun torstain harjoitukset ovat ohjattuja tilaisuuksia, jotka alkavat kello 18.00 ja kestävät noin kello 19.30 asti.

Ohjelmaan tulee vielä lisäyksenä Uudenmaan alueella järjestettäviä lasten Kompassi-tapahtumia kun niiden osalta aikataulu selviää.

Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt sekä innostavan tapahtuman elementit.

Viimeinen suunnistuskoulukerta pidetään 18.6. iltarastien yhteydessä. Suunnistuskoululaiset pääsevät veloituksetta myös kaikille muille kauden iltarastikerroille. Iltarastitapahtumia järjestetään kaikkiaan 25 kertaa huhti-lokakuun välisenä aikana.

Suunnistuskoulun varusteista

Suunnistuskoulun harjoitusvarusteeksi riittää kelin mukainen ulkoliikuntavaatetus ja lenkkarit tai suunnistustossut. Märällä kelillä varsinkin pienimmillä saappaat ovat hyvät jalkineet. Erityisesti saappaiden kanssa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta mahdollisesti liukkailla kallioilla. Ensimmäisessä maastoharjoituksessa kaikille jaetaan karttamuovit. Tuo karttamuovi aina mukanasi harjoitukseen. Näin karttasi pysyy kuivana.

Tervetuloa Hippo-suunnistuskouluun!

Comments are closed.