Pukemalle pronssia SM-keskimatkalta

Hannu-Pekka Pukema H35-sarjan pronssilla.

Suunnistuksen keskimatkan Suomen Mestaruuksista kisattiin tänä viikonloppuna Jyväskylän Luhangassa Päijänteen rannoilla. Koko suunnistusporukka junioreista veteraaneihin oli koolla kokonaisen viikonlopun. Lauantaina karsittiin ja sunnuntaina oli finaalit. Kisan kestoa oli venytetty, jotta koko porukka ei olisi paikalla samaan aikaan, näin veteraanien ratkaisukisat venyivät sunnuntai-iltaan.

Karsintamaasto oli varsin haastavaa kivistä mäkimaastoa. Finaalit käytiin yhdessä isossa Paljakon mäessä, mäki oli pienipiirteinen ja avokalliota ja kivikkoakin sisältävä. Sade liukasti kalliot sunnuntai-iltapäivällä.

Rykmenttiläisiä oli mukana kaikkiaan 24 henkeä. Rykmenttiläisistä ainoana mitaleille suoriutui hienosti H35-sarjan Hannu-Pekka Pukema, joka ylsi pronssille. Pienet virheet tarkoissa pisteissä veivät voittomahdollisuudet, hyvä juoksuvauhti takasi kuitenkin mitalin kovakuntoiselle Pukemalle.

Elisa Mänty sai plaketin 8. sijastaan D15-sarjassa. Ykkösrastin virhekin mahtui suoritukseen vaativalla radalla. Niina Männikkö oli sijalla 9. D40-sarjassa. Tällä kertaa kymmenen joukkoon eivät ihan yltäneet kestomenestyjät Pertti Nieminen (11. H70 sarjassa) ja Jouko Malinen (13. H60 sarjassa).

SM-kisat jatkuvat pitkillä matkoilla kahden viikon päästä Kankaanpäässä/Siikaisissa, siellä maasto on huomattavasti Jyväskylää tasaisempaa.

https://suuntajyvaskyla.fi/kilpailut/sm-keskimatka-2020/kilpailuinfo/tulospalvelu

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *