Uudenmaan Rastipäivät monipuolisessa maastossa Vihtijärvellä

47. Uudenmaan Rastipäivät suunnistetaan myös tänä vuonna hyvässä maastossa Vihdin Vihtijärvellä. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.5.2019 käytössä on Ylimmäisen maasto, jossa edelliset suunnistuskilpailut olivat ryhmä 1:n SM-viesti vuonna 2002 ja Uudenmaan Rastipäivät vuonna 2003. Näiden kisojen jälkeiset vuodet ovat vielä parantaneet maaston kulkukelpoisuutta puuston iän ja koon kasvun myötä. Siten tänä vuonna kisakäytössä olevalla alueella kulkukelpoisuus on hyvä ja tällä alueella kartassa on harvinaisen vähän vihreää väriä.

Pääosa kilpailumaastosta on hyvää avokalliomaastoa ja kilpailukeskuksen vieressä suunnistukseen tuo vaihtelua hieno Rönninlukkojen suppamaastoalue. Näin suunnistusratoihin saadaan myös suppamaasto-osuus molempina päivinä. Lauantaina suunnistetaan keskimatkat maaston länsiosassa ja sunnuntain pitkällä matkalla käytetään lisäksi maaston itäosaa.

Kisamaastossa kulkukelpoisuus ja näkyvyys ovat hyviä. Avokalliomaastossa rinteet ovat melko loivia ja suurimmat korkeuserot ovat noin 30 metriä. Suppamaastossa rinteet ovat jyrkempiä ja korkeuserot näissä suppamaaston rinteissä ovat yleensä noin 20 metriä. Alueella kulkee muutama metsäautotie ja polkuja on vain vähän. Maasto on yhtenäinen metsäalue ja siten tarjolla on täysipainoista suunnistusta lähdöstä aina viimeiselle rastille saakka.

Lapsille tarjoamme monipuoliset RR-sarjavaihtoedot, sillä kilpailussa on H10RR-, D10RR-, H9RR, D9RR-, H8RR- ja D8RR-sarjat ja lisäksi mukana on saattajasarjat H10RRS ja D10RRS. Lisäksi lasten ratoja voi suunnistaa Rastiralli-suunnistuksena kilpailusarjojen jälkeen. Molempina päivinä on myös kuntosuunnistus, jossa on tarjolla kolme eri ratavaihtoehtoa (3, 5 ja 7 km).

Kilpailukeskus pystytetään soranottoalueelle lähelle Vihtijärvi-Karkkila-tietä. Autojen paikoitus on myös samalla alueella, joten etäisyydet ovat lyhyet parkkipaikan ja kilpailukeskuksen välillä.

Tervetuloa mittaamaan taitoja Vihtijärvelle!

Rajamäen Rykmentti

Tästä kisasivuille »

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *