Seuraviestit juostu: 25-Mannassa 26., Halikossa 31.

25-MANNA RUOTSISSA

Viime viikonloppuna kisattiin maailman toiseksi suurin viestikilpailu 25-Manna Tukholman lähistöllä. Kisassa oli mukana 365 joukkuetta kukin 25-hengen porukalla. Rykmentillä mukana oli bussilastillinen eli 2 joukkuetta. Autokuskia lukuun ottamatta jokainen olikin juoksemassa. Mukana oli seuran huippuja ulkomaalaisia myöden, mutta myös paljon junioreja ja veteraanisuunnistajia. Maasto oli Tukholmalaistyyppistä varsin nopeaa ja selkeää kallio- ja kuusimaastoa. Radat olivat korkeintaan kohtalaisen haastavia.

Ykkösjoukkueella kisa sujui erinomaisesti. Megan Carter-Daviesin ja Sander Vaherin vieminä Rykmentti oli toisen osuuden jälkeen peräti sijalla 7. Myös kaikki seuraavat rinnakkaisosuudet sujuivat varsin hyvin ja sijoitus pysyi reilun reilun 30 sijan paikkeilla. Viimeiset kolme yksittäisosuutta sujuivat erinomaisesti Arto Niemen, Suvi Heittolan ja Ben Mitchellin toimesta. Kova loppukiritaisto päätyi sijalle 26 vain sekunnin päähän viimeisestä palkintosijasta, mutta 8 sekuntia edellä EsSua. Tämä oli moneen vuoteen seuran paras sijoitus kyseisestä viestistä, edellisen vuoden sija oli 43. Joukkue suoriutui erinomaisesti, koska mm. viime viikon aikana jouduttiin tekemään vielä monia osuus- ja joukkuesiirtoja poisjääntien takia.

Kakkosjoukkueessa oli mukana paljon veteraaneja, kuntosuunnistajia ja todella nuoria junioreja, lyhimmällä osuudella oli vain 10-12 vuotiaita Rykmenttiläisiä. Kakkosjoukkue selviytyi urakastaan myös erinomaisesti päätyen loppusijalle 295.

Kaikkiaan tämä (jälleen kerran Ari Enrothin järjestämänä) matka oli mukavaa yhdessäoloa seuralaisten ja muiden suunnistajien kanssa kisapaikalla ja kahden laivamatkan muodossa. Ehkä sitä paluumatkalla päädyttiin jopa vakuuttelemaan, että ensi kaudella sitten ollaan entistä kovempia…

HALIKKOVIESTI JA HALIKKOJUOKSU(MOURUJÄRVI 4.)

Tänään juostiin suomalainen vastine Halikkoviesti, 15-osuuksisena. Edellisen viikonlopun rasitukset sekä seuraavan päivän SM-erikoispitkä vähensivät osanottajakaartia vajaaseen 100 joukkueeseen. Rykmentiltä oli mukana 2 joukkuetta. Viestiä ennen käydyssä nuorten Halikkojuoksussa Rykmentin Jonne Mourujärvi esitti mainiota juoksuvauhtia ja syyskuntoa ollen H12-sarjan neljäs vain muutaman sekunnin päässä kakkossijasta. Voittoon juoksi sarjan kärkinimi Florian Fritzen, jonka matkassa Jonne oli vielä radan puolivälissä.

Halikkoviestissä ei kovin monia aivan huippujoukkueita ollut. Maasto oli erittäin vaativaa taidollisesti ja myös fyysisesti, sillä maasto oli liukas ja osin kivinen. Rykmentin ykkösjoukkue oli matkassa ilman parhaita pääsarjan mies- ja naisjuoksijoita, mutta suoriutui silti kohtalaisen hyvin sijalle 31. Korkeimmillaan Rykmentti oli 4. osuuden jälkeen sijalla 15. Joillekin tuli osuuksillaan isompia pummeja, kuten niin monelle joukkueelle.  Kärkijoukkueista MS-Parma ja Södertälje-Nykvarn hylättiin. Toki täysillä nappiin-metodillakin oli mahdollista mennä. Huomionarvoista on, että Mannassa Rykmentin taakse jäänyt OK-Trian oli ykkösporukallaan nyt kolmas. Kakkosjoukkueen kohtaloksi koitui nyt hylkäys, mutta täälläkin moni teki hyviä suorituksia vaativassa maastossa, erityisesti 3. osuuden 12 ja 14-vuotiaat. Tässäkin viestissä on ensi vuonna ykkösjoukkueella mahdollisuus olla 10.-joukossa, jos koossa on paras kokoonpano.

 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *